Τον Σεπτέμβριο θα μάθουμε τον Έπαρχο Κω

Τον Σεπτέμβριο θα μάθουμε τον Έπαρχο Κω της επόμενης περιόδου αφού ο κ. Χατζημάρκος ξεκαθάρισε ότι τότε θα ανακοινώσει τον Έπαρχο Κω, κάτι που θα είναι καθαρά προσωπική του απόφαση.

Ο κ. Χατζημάρκος παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ της Κω μετά την εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου και την επανεκλογή του από την πρώτη Κυριακή.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου σημείωσε πως η εκλογική αναμέτρηση ήταν κρίσιμη ως προς την κατεύθυνση. Χαρακτήρισε την προεκλογική περίοδο πρωτοφανή, κατά την οποία δεν προήχθη ο πολιτικός διάλογος γιατί, όπως είπε, κάποιοι επέλεξαν μια εντελώς γκρίζα και σκοτεινή διαδρομή.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως η εντολή των πολιτών ήταν ξεκάθαρη και ευχαρίστησε τόσο τον κόσμο που τους ψήφισε όσο και την ομάδα του, που έδωσε αυτή την εκλογική μάχη.

Ο κ. Χατζημάρκος άστραψε και βρόντηξε αναφερόμενος στις προκλήσεις που αντιμετώπισε αυτά τα πέντε χρόνια αλλά και στη δυσκολία την οποία ακόμα και σήμερα αντιμετωπίζει έτσι ώστε να προχωρήσουν από τη γραφειοκρατία δημοπρατήσεις σημαντικών έργων για την ανάπτυξη του Νοτίου Αιγαίου. Μάλιστα δήλωσε πως η παραγωγή τεχνικών έργων της Περιφέρειάς μας είναι στην κορυφή ανάμεσα στις 12 Περιφέρειες της χώρας.

Όσον αφορά το επαρχιακό οδικό δίκτυο, δήλωσε πως πραγματοποίησε δεσμεύσεις ιστορικές για τη βελτίωση του οδικού δικτύου, σχετικά με τους ψεκασμούς για τα κουνούπια και τις σκνίπες ο κ. Χατζημάρκος ανέφερε πως συνεννοήθηκε με τους Δήμους οι οποίοι έχουν αναλάβει πλέον τον ψεκασμό, ενώ για τον καθαρισμό των ρεμάτων δήλωσε πως την αρμοδιότητα την έδωσαν στην Περιφέρεια στις 8 Αυγούστου 2018, όντας αδύνατον για τους ίδιους να μπορέσουν άμεσα να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για τον καθαρισμό τους.

Πηγή: Kosnews24.gr