Το 2ο Local Gourmet Festival υποδέχεται στη Ρόδο Έλληνες σεφ που διαπρέπουν στο εξωτερικό

Το 2ο Local Gourmet Festival υποδέχεται στη Ρόδο Έλληνες σεφ που διαπρέπουν στο εξωτερικό

Το 2ο Local Gourmet Festival υποδέχεται στη Ρόδο Έλληνες σεφ που διαπρέπουν στο εξωτερικό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 767 ΦΟΡΕΣ

Στο εστιατόριο Noble του Elysium Resort % Spa

Το βραβευμένο, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με Χρυσό Σκούφο και με βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, εστιατόριο Noble του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa διοργανώνει και φέτος, από 19 έως 23 Ιουλίου το Local Gourmet Festival 2019.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη και προώθηση της ροδίτικης γαστρονομίας, η προώθηση των μικρών παραγωγών, η προβολή των τοπικών προϊόντων, και η ενθάρρυνση νέων σεφ να ασχοληθούν ενεργά με την τοπική γαστρονομία.

Στο πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ, η ροδίτικη κουζίνα θα συναντήσει τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα: Τέσσερις προσκεκλημένοι Έλληνες σεφ που διαπρέπουν σε βραβευμένα εστιατόρια του εξωτερικού θα συνδημιουργήσουν, από κοινού με την ομάδα του Noble, μοναδικά μενού γευσιγνωσίας στη λογική ενός 4-hand dinner.

Κάθε βράδυ, οι φιλοξενούμενοι του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα μενού 7 πιάτων: Τρία πιάτα με ελληνικές επιρροές θα προέρχονται από τον προσκεκλημένο σεφ, τρία πιάτα θα είναι εμπνευσμένα από τη Ρόδο και θα προέρχονται από την ομάδα του Noble με επικεφαλής τους Γιώργο Τρουμούχη (Executive chef του Elysium Resort & Spa) και Σταμάτη Μισομικέ (Head chef του Noble), και ένα πιάτο κοινών σημείων γαστρονομικής αναφοράς.


Το φεστιβάλ ξεκινάει στις 19 Ιουλίου με ένα opening event όπου θα προσφερθούν ροδίτικα καλέσματα εμπνευσμένα από τοπικά προϊόντα. Την αυλαία του φεστιβάλ θα ανοίξει το Σάββατο 20 Ιουλίου ο Θάνος Φέσκος από το βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριο Geranium στην Κοπεγχάγη.

Την Κυριακή 21 Ιουλίου προσκεκλημένος chef θα είναι ο Έρικ Ιβανίδης από το βραβευμένο με 1 αστέρι Michelin εστιατόριο Oak στη Γάνδη. Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου προσκεκλημένος chef θα είναι ο Μάικ Παπαφίλης από το βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριο L’Ambroisie στo Παρίσι. Το φεστιβαλ θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 23 Ιουλίου με προσκεκλημένο chef τον Αθηναγόρα Κωστάκο από το εστιατόριο Meraki στo Λονδίνο, με διάκριση The Michelin Plate.

Το φεστιβάλ στηρίζουν μια σειρά από επιχειρήσεις, συνεργάτες του Elysium Resort & Spa και του Noble, οι οποίες μέσω της χορηγίας τους αποδεικνύουν έμπρακτα ότι στηρίζουν την ανάδειξη και προώθηση της Τοπικής Γαστρονομίας: Caterplus, Christodoulides, Delifrance, Kozas Food Services, Θαλασσινός Κήπος & Kamiros Fish, Afric Γενική Εμπορική, Ariston Rhodes, ΕΛΕΤΡΟ, Κωστόπουλος Horeca, Rammos Food Services, AMDA Consulting, 4Chef, CAIR, Enoteca Emery, Enoteca Di Rodi, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, M.Z. Μισσίκος, Nespresso, Ο-life, και S.Pellegrino-Aqua Panna.


To Local Gourmet Festival 2019 είναι μία από τις δράσεις που στηρίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούν περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ, αλλά και να κάνουν έγκαιρα την κράτησή τους - λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων - στο www.localgourmetfestival.com ή να επικοινωνήσουν με το 22410 45700 (Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 17:00 κα Γεωργία Γιάννουστα).

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές