Συνάντηση με τους δημάρχους Ρόδου και Κω είχε ο περιφερειάρχης

Συνάντηση με τους δημάρχους Ρόδου και Κω είχε ο περιφερειάρχης

Συνάντηση με τους δημάρχους Ρόδου και Κω είχε ο περιφερειάρχης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 288 ΦΟΡΕΣ

Συνάντηση εργασίας είχε χτες στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με τους νεοεκλεγέντες δημάρχους, Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη και Κω, Θεοδόση Νικηταρά.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση, ενόψει των επαφών με τους υπουργούς της νέας κυβέρνησης, αφορούν τον τουρισμό, την υγεία καθώς και το μείζον ζήτημα των δασικών χαρτών.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, η συζήτηση τέθηκε στη βάση της συνεργασίας και των συνεργειών της Περιφέρειας με τους δύο Δήμους, με σκοπό ένα νέο μοντέλο διοίκησης, σύγχρονου, παραγωγικού και αποτελεσματικού, με άμεσο στόχο την ενδυνάμωση των τοπικών οικονομιών.

Όσον αφορά την υγεία, με βάση την πολιτική των κινήτρων που πρώτη θέσπισε και εφάρμοσε η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την κάλυψη των νησιών με ιατρικό προσωπικό, συζητήθηκε ο υποστηρικτικός, όσο και αποφασιστικός ρόλος τόσο της Περιφέρειας, όσο και των Δήμων, στη στελέχωση κρίσιμων δομών, όπως είναι οι δομές υγείας.

Εκτός από την ανάγκη το θεσμικό πλαίσιο να δώσει και στους Δήμους τη δυνατότητα παροχής κινήτρων, συμφωνήθηκε ότι πρέπει να ζητηθεί και η επέκτασή του, ώστε να συμπεριλάβει και κίνητρα για το παραϊατρικό προσωπικό.

Ως προς τους δασικούς χάρτες, αποφασίστηκε να γίνει άμεσα ενημέρωση του νέου υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη, ώστε να ανασταλεί κάθε ανάρτηση δασικών χαρτών και να αποτραπούν οι ολέθριες και καταστροφικές συνέπειες στην κοινωνική και οικονομική ζωή των νησιών.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη