Κοντά στους επιχειρηματίες ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Φλεβάρης

Κοντά στους επιχειρηματίες ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Φλεβάρης

Κοντά στους επιχειρηματίες ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Φλεβάρης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 503 ΦΟΡΕΣ

Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι μία νησιωτική περιφέρεια και εξ αντικειμένου η παρουσία της σε όλα τα νησιά είναι συνεχής.

Οι διευθύνσεις και οι υπηρεσίες περιβάλλοντος και ανάπτυξης και τα τμήματά τους έμπρακτα βρίσκονται παντού, όπου αυτό απαιτείται για να αδειοδοτήσουν νέες μονάδες να προβούν σε αυτοψίες και να εφαρμόσουν τη νομοθεσία όπου υπάρχει ανάγκη.
Το ίδιο σημαντική είναι η παρουσία των ανθρώπων που υπηρετούν την αυτοδιοίκηση αφού με τον τρόπο αυτό υπάρχει άμεση επαφή με τα τοπικά πράγματα κάθε νησιού. Ο αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος ενέργειας και φυσικών πόρων Γιάννης Φλεβάρης, κατά τη διάρκεια της θητείας του με πολλές μετακινήσεις βρέθηκε όπου χρειαζόταν για να υποστηρίξει το έργο των υπηρεσιών και να υπογραμμίσει την παρουσία της περιφέρειας στα νησιά μας.
Το τελευταίο διάστημα επισκέφθηκε πολλές τοπικές επιχειρήσεις σε Ρόδο, Κω, Λέρο, και Σύμη, πράγμα που θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, καθώς τη θερινή περίοδο τα νησιά μας βρίσκονται σε πλήρη οικονομική δραστηριότητα και οι επιχειρήσεις, καθώς και οι παραγωγικές μονάδες βρίσκονται επίσης σε συνεχής δραστηριότητα.
Το ίδιο συμβαίνει και στη Ρόδο, όπου είναι σημαντικό να γνωρίζει η περιφέρεια τα θέματα που απασχολούν, όσους δραστηριοποιούνται σε βιομηχανίες, βιοτεχνίες αλλά γενικά σε επιχειρήσεις που υπάγονται στη βιομηχανική και περιβαλλοντική νομοθεσία.
Η εντολή που έχει δώσει στις υπηρεσίες είναι όσο μπορούν να υποστηρίζουν και να στηρίζουν τις επιχειρήσεις για να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται αλλα και να δίνεται πίστωση χρόνου στους ενδιαφερόμενους, καθώς η πλήρωση του φακέλου που είναι τεχνοκρατική διαδικασία απαιτεί χρόνο και δικαιολογητικά από διαφορετικές υπηρεσίες και φορείς.
Παράλληλα μεγάλο βάρος δίνει η περιφέρεια στον ελαιουργικό κλάδο που πρέπει να προετοιμαστεί για την έναρξη της ελαιουργικής περιόδου τον Οκτώβριο και ως εκ τούτου επαφές και συναντήσεις γίνονται και με ενδιαφερόμενους από το συγκεκριμένο κλάδο.
Ο κ. Φλεβάρης ανέφερε επίσης ότι μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης αναμένονται μεταρρυθμίσεις και διευκόλυνση των επιχειρήσεων να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά τους γι’ αυτό και επεξεργάζεται συγκεκριμένες προτάσεις προς τα συναρμόδια υπουργεία για την επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης και αυτοψίας, αφού με τη σύμπραξη επιστημόνων από τον ιδιωτικό τομέα και με ευθύνη της υπογραφής τους θα μπορούσε να επιταχυνθεί κατά πολύ η αδειοδότηση χωρίς να είναι αναγκαία η προγενέστερη αυτοψία των υπηρεσιών.
Ο αντιπεριφερειάρχης απέστειλε για την ανάληψη των καθηκόντων τους συγχαρητήρια επιστολή στους υπουργούς που ανέλαβαν τα υπουργεία με αρμοδιότητα την ανάπτυξη και το περιβάλλον και θα επιδιώξει το προσεχές διάστημα να συναντηθεί με τους γ. γραμματείς τους για διαδικαστικά θέματα των υπηρεσιών.

Διαβάστε ακόμη

19 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους της Δωδεκανήσου

ΕΝΦΙΑ: 6 & 7 Απριλίου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

«Πρωταθλήτρια» στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Κοινή επιστολή των νησιωτικών συλλόγων λογιστών για τους κατοίκους Εξωτερικού

Ε. Κρητικός: 1.200 πλειστηριασμοί και κατασχέσεις στα Δωδεκάνησα

Λογαριασμοί ρεύματος: Τα μέτρα στήριξης για τον Νοέμβριο

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ: Δίνουν έως 180.000€ σε νέες επιχειρήσεις

ΙΕΛΚΑ: Πώς η ακρίβεια άλλαξε τη διατροφή των Ελλήνων, ποια προϊόντα έχουν «κόψει» από το 2009