Ο Γιώργος Σακέλλης, τ. κοινοτάρχης Ολύμπου για τέσσερις τετραετίες

Ο Γιώργος Σακέλλης, τ. κοινοτάρχης Ολύμπου για τέσσερις τετραετίες

Ο Γιώργος Σακέλλης, τ. κοινοτάρχης Ολύμπου για τέσσερις τετραετίες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 317 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο
Νίκος Οικονόμος
Εκπαιδευτικός

Άφησε την τελευταία του πνοή στο Πειραιά, μετά από σύντομη ασθένεια, ο επί τέσσαρις συναπτές τετραετίες τ. κοινοτάρχης Ολύμπου Σακέλλης Γιώργος!

Ο Σακέλλης συνδύασε τις θητείες του με την μεγάλη ανάπτυξη της Ολύμπου τη δεκαετία του 80. Ανάπτυξη σε υποδομές και τουρισμό! Με τα αναπτυξιακά προγράμματα και νόμους αλλά και τα ΜΟΠ του τότε ΠΑΣΟΚ να τρέχουν και ένα “πράσινο” κατά 85% χωριό, ήταν οι καλύτερες συγκυρίες! Δρόμος, ρεύμα, λιμάνι, τηλέφωνο, γεωτρήσεις!

Ο Σακέλλης όμως υπηρέτησε και την εκκλησία ως ένας καλλικέλαδος ψάλτης περισσότερες από πέντε δεκαετίες! Με μια επιβλητική φωνή ήταν απόλαυση για τον κάθε πιστό να τον ακούει! Η φωνή και η μερακλωσύνη του ήταν αυτά που τον καθιέρωσαν έναν από τους καλύτερους μερακλήδες της Καρπάθου και όχι μόνο! Από μικρή ηλικία ακόμα συμμετέσχε σε δίσκο βινυλίου του Σίμωνα Καρρά! Όπως και σαν άνθρωπος ήταν ανεξίκακος, προσπερνώντας εύκολα και κουβέντες και συμπεριφορές και καταστάσεις!

Άξιος οικογενειάρχης στάθηκε όρθιος παρά τα κτυπήματα της μοίρας του, αναλαμβάνοντας περίσσιες υποχρεώσεις. Οξυδερκής, καλλίφωνος, μερακλής, ετοιμόλογος, ανεξίκακος και ισχυρό μνημονικό ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του.

Η γενιά μου, και όχι μόνο, μεγάλωσε με τον Σακέλλη στο στασίδι, στα γλέντια, στις χαρές, στις λύπες και σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις της Ολύμπου! Πριν τον διορισμό μου ως εκπαιδευτικός διετέλεσα κοινοτικός γραμματέας για μια τριετία, που σημαδεύτηκε από τις φιλοδοξίες ορισμένων συγχωριανών μας για την εξουσία, κάτι που και οι δύο αφήσαμε πίσω μας ανεπιστρεπτί! Ο Σακέλλης αν και δεν είχε τελειώσει το λύκειο ήταν καλός χειριστής της γλώσσας μας. Για μένα υπήρξε ένα καλό σχολείο!

Αν όπως λένε, οι πεθαμένοι θα χαρούν που θα σμίξουν, σίγουρα το κατώφλι του Ουρανού θα περιμένουν πολλοί μερακλήδες τον Σακέλλη! Στην πρώτη αράδα θα είναι Παυλίδης Γιάννης και Αντώνης, Πρεάρης Μανώλης και Γιώργης, Σοφούλης, Λιορεϊσης και Νταργάκης!

Ο Παυλίδης με την τσαμπούνα, ο Νταργάκης με τη λύρα, Πρεάρης με το λαούτο, και οι υπόλοιποι με μαντινάδες!

Ένας άλλος μερακλής της Καρπάθου, ο αείμνηστος Βασίλης Κρητσιώτης κατάφερε με τέσσερα δίστιχα να παραθέσει όλο το έργο του Σακέλλη ως κοινοτάρχη:
Σακέλλη η προεδρία σου κάνει χιλιά(δ)ες λίρες
γιατί το δρόμο πρόεδρε, στην Όλυμπον επήρες

Αν είν’ και για την δεύτερη (τετραετία) αξίζεις το το στέμμα,
που πήρες εις την Όλυμπο το ηλεκτρικό το ρεύμα

Αν πεις και για την τρίτη σου, στα επουράνια φτάνει
γιατί εθεμελίωσες λιμάνι στο Διαφάνι

Αν πεις και για την τέταρτη, κατόρθωσες να λύσεις
αυτόματο τηλέφωνο, δρόμους και γεωτρήσεις

Η Όλυμπος φτώχυνε πολύ με την απώλεια του. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Ελαφρύ το χώμα του Πειραιά που τον σκέπασε!

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Ταμάριξ η γαλλική (Tamarix gallica), κοινώς αρμυρίκι ή αλμυρίκι

Φίλιππος Ζάχαρης: Η προστασία της Ευρώπης, οι Ευρωεκλογές και οι κίνδυνοι

Αργύρης Αργυριάδης: Η «παράλληλη» εργασία των δημοσίων υπαλλήλων

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου