Η  ημερομηνία επανέναρξης του «Εξοικονομώ» στο Νότιο Αιγαίο

Οι Υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκης και Ανάπτυξης και  Επενδύσεων κ. Γεωργιάδης υπέγραψαν νέα τροποποίηση της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης με τίτλο: Προκήρυξη Β’ κύκλου του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον II», που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σύμφωνα με την τροποποίηση, καθορίζονται εκ νέου οι ημερομηνίες έναρξης υποβολής αιτήσεων ανά ομάδα Περιφερειών, ως εξής:

Περιφέρεια
• Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, από 16.09.2019

• Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Κρήτης, από 19.09.2019

• Αττικής, Νοτίου Αιγαίου, από 23.09.2019.

Υπενθυμίζουμε πως ενόψει της επανέναρξης του προγράμματος, στο B2Green "τρέχει" για λίγο ακόμα ερωτηματολόγιο αναφορικά με τις αλλαγές που θα θέλαμε να γίνουν στο β' κύκλο του "Εξοικονομώ II".

Προετοιμασία -παρεμβάσεις
Εν οψει της επανέναρξης του προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα προκειμένου να συγκεντρώσουν τα στοιχεία που απαιτούνται για την υποβολή της αίτησης.

Σε αυτή την κατεύθυνση, το RunMyProject by B2Green μπορεί να αποτελέσει το κατάλληλο εργαλείο, για τις ιδανικές προτάσεις παρεμβάσεων στα πλαίσια του νέου "εξοικονομώ", σε κατηγορίες όπως:

- θερμομόνωση
- αντικατάσταση κουφωμάτων
- υαλοπίνακες και αντλίες θερμότητας
- λέβητες συμπύκνωσης φυσικού αερίου ή πετρελαίου
- συστήματα σκίασης
- συστήματα ηλιοθερμίας
- συστήματα γεωθερμίας
- αυτοματισμούς θέρμανσης.