Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου

Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου

Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 179 ΦΟΡΕΣ

Εξελέγη η Νέα Δημοκρατία. Βαρύ το έργο που έχει να επιτελέσει

Γράφει ο Αργυρός Νικ. Αργυρού

Μάιος και Ιούλιος 2019 καταλυτικοί μήνες σε ό,τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις.

Ο λαός απεφάνθη. Η μετάλλαξη αυτοδύναμης κυβερνητικής πολιτικής είναι πλέον γεγονός. Η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη κατέστη η πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας μετά από δύο αναμετρήσεις, ευρωβουλευτικές και κοινοβουλευτικές εκλογές, με διαφορά αντίστοιχα 9,36 και 8,2 μονάδων.

Σε ένα σίριαλ πέντε περίπου μηνών προεκλογικής διάρκειας άφησε το στίγμα του ο κυρίαρχος λαός που είναι η έκφραση της Δημοκρατίας. Ίσως αποτελεί γι’ αυτόν δίδαγμα η ρήση του Σοφοκλή από την “Αντιγόνη” “Η δοκιμασία στην πολιτική αποτελεί το έναυσμα της διάκρισης οιουδήποτε πολιτικού, ότι σκέψεις, ιδέες, συναισθήματα είναι βασικοί συντελεστές μιας επιτυχημένης διοικητικής και νομοθετικής εξουσίας”.

Η πορεία του κ. Μητσοτάκη ως νέου πρωθυπουργού της χώρας θα είναι ίσως δυσκολότερη λόγω της άμεσης επίλυσης σωρείας προβλημάτων σε ένα μεταβατικό στάδιο, στην εκτός μνημονιακή εποχή, όπου η οικονομία καταρρέει και η στασιμότητα σε ό,τι αφορά την ανάκαμψή της συνεχίζεαι.

Η Ελλάδα πρέπει να γίνει πόλος έλξης επενδυτών. Το φορολογικό σύστημα θα πρέπει επειγόντως να μεταρρυθμιστεί αναμένοντας εξελίξεις, όπου η μετάβαση του κ. Μητσοτάκη στο Βερολίνο σε συνάντηση με την κα Μέρκελ ίσως σηματοδοτήσει την εκκίνηση ανάκαμψης της οικονομίας στα τέλη Αυγούστου. Ένα είναι βέβαιο, ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει επίγνωση ότι το στοίχημα της οικονομίας παραμένει κρίσιμο και φυσικά οι προσδοκίες του λαού υψηλές.

Η επικράτηση ισορροπίας ανάμεσα σε δανειστές και εταίρους είναι το ζητούμενο προς μη απαξίωση και ικανοποίηση των λαϊκών προσδοκιών.

Η ψήφος εμπιστοσύνης της Κυριακής (21-7-2019) είναι δείγμα γραφής της υπέρβασης που οφείλει να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση με δυναμική και στρατηγική, με την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ουδείς αμφιβάλλει ότι ο νυν πρωθυπουργός έχει να επιτελέσει ένα βεβαρημένο έργο σε ό,τι αφορά την εσωτερική και εξωτερική πολιτική.

Όρος απαράβατος των δανειστών με δέσμευση και υλοποίηση για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του Α.Ε.Π. ως το 2022 αλλά φυσικά πραγμάτωση ενίσχυσης των εισοδημάτων και μειώσεις φόρων είναι η γραμμή χάραξης της κυβερνητικής πολιτικής υπό τον υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα.

Πέραν όμως των οικονομικών προβλημάτων που διέπουν τη χώρα σε ανάταση και ανάκαμψη αναζήτησης είναι το πρώτιστο της οικονομίας. Εξίσου η καταστολή και πάταξη της εγκληματικότητας πρέπει να είναι στις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς.

Ο υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης είναι ικανός να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Άμεση πρόσληψη, 1.500 χιλ. αστυνομικών αναλαμβάνοντας καθήκοντα στη διάθεση ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, προμήθεια νέων αλεξίσφαιρων γιλέκων για όλους τους αστυνομικούς, καινούργια περιπολικά και μοτοσικλέτες της Αστυνομίας. Επίσης, σοβαρό θέμα αποτελούν οι συντάξεις σε ό,τι αφορά την εύρυθμη λειτουργία του κράτους.

Στους 230.000 χιλ. που πλέον κωλυσιεργούν, ο κ. Βρούτσης, υπουργός Εργασίας, θα δώσει άμεση λύση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έχοντας ως μεγάλο στόχο την ψηφιοποίηση των συντάξεων, οι οποίες σε εύλογο χρόνο θα εκδίδονται. Άκρως βεβαρημένο θεωρείται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Κάνοντας εμβαθύτερη ανάλυση, η χώρα άμεσα πρέπει να επιδοθεί σε εξοπλιστικά προγράμματα τρίτης και πλέον γενιάς επειδή η υπέρβαση και η συνεχής απειλή της γείτονας χώρας όλο και εντείνεται.

Στόχος η αποτρεπτική αμυντική δύναμη απέναντι στον λυσσαλέο κ. Ερντογάν, ο οποίος επιτίθεται με όπλο την υπεροχή. Πιστεύω απόλυτα ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος με σοβαρότητα και νηφαλιότητα θα εργασθεί σκληρά σε αποστομωτική απάντηση. Άξιο αναφοράς οι συνεχείς υποχωρήσεις της Ελλάδας.

Πρέπει να σταματήσουν γιατί ο κ. Ερντογάν το εκλαμβάνει ως αδυναμίας, έχοντας την αίσθηση της περιφερειακής δύναμης. Έτσι, είναι πάντα απειλητικός, απορρίπτοντας διεθνείς συμβάσεις και διεθνές δίκαιο.

Η υπέρβαση θα έλεγα της αμυντικής θωράκισης της χώρας και η απειλητική απάντηση στις βαριές εκστομίες της παρέας “Τσαβούσογλου” και γκρίζων Λύκων “Μπαχτσελί” σύντομα να γίνει πραγματικότητα. Όσο για το Καστελόριζο που εποφθαλμιεί για εύρος των χωρικών του υδάτων και η απειλή με γεωτρήσεις, η απάντηση πρέπει να είναι η ετοιμότητα και επαγρύπνηση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι επεκτατικές βλέψεις της οθωμανικής αυτοκρατορίας του κ. Ερντογάν, το μένος, η αποφασιστικότητα, τα σύγχρονα εξοπλιστικά συστήματα, όπως η αγορά των S400 κατ’ εμέ δεν είναι χώρα πλέον της ΝΑΤΟΪΚΗΣ συμμαχίας, όταν συνεργάζεται στο πεδίο της αγοράς οπλικών συστημάτων με συμμάχους που είναι η Ρωσία.

Οι απειλές της Τουρκίας πρέπει να γίνουν εξίσου απειλές της Ελλάδας, κάνοντας την υπέρβαση που άμεσα επιβάλλεται. Ευθύνη μεγάλη οι καθυστερημένες και νευρικές κινήσεις από το 1974 της Αθήνας αμήχανες και φοβικές πολιτικές έφεραν την Τουρκία σε πλεονεκτική θέση έναντι της χώρας.

Ένα είναι βέβαιο εάν ο κ. Ερντογάν αποδειχθή για το πάθος και τις κατακτητικές βλέψεις ότι είναι μια διαταραγμένη προσωπικότητα, τότε ορθώς και παλι πράττει στην παρανομία!

Θα ήταν παράλειψή μου η μη αναφορά στο υπουργείο Υγείας, όπου ο κ. Κικίλιας ως υπουργός έχει ήδη κάνει πρόθεση σε προσλήψεις 1.500 ειδικευμένων νοσηλευτών για ενίσχυση των νοσοκομείων και 2.000 χιλ. νοσηλευτών σε νοσοκομεία μεγάλων αστικών κέντρων και επίλυση άλλων σοβαρών προβλημάτων.

Συμπερασματικά, θα έλεγα ότι η ισχυροποιημένη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, των 158 βουλευτών, θα δράσει αποτελεσματικά προς το συμφέρον του ελληνικού λαού.

Ευελπιστώντας για ένα καλύτερο μέλλον με αποτίναξη τη δεκαετή πρόσφατη τριτοκοσμική του πορεία με όραμα προόδου, ευημερίας και αισιοδοξίας.

“Προς γαρ το τελευταίον εκβάν, έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται” - Δημοσθένης.

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Ταμάριξ η γαλλική (Tamarix gallica), κοινώς αρμυρίκι ή αλμυρίκι

Φίλιππος Ζάχαρης: Η προστασία της Ευρώπης, οι Ευρωεκλογές και οι κίνδυνοι

Αργύρης Αργυριάδης: Η «παράλληλη» εργασία των δημοσίων υπαλλήλων

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου