Παιδιά, πάμε χορωδία;

Γράφει ο μουσικοπαιδαγωγός Γιώργος Σακελλαρίδης

 

Το  τμήμα ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ του ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΙΩΝ για παιδιά από 5 έως και 7 χρονών που διαρκώς δέχεται νέα μέλη, ετοιμάζει τραγούδια για την πρώτη του συναυλία!

Τα τραγούδια θα παρουσιαστούν από τα παιδιά όχι μόνο με τις φωνές τους, αλλά και με κίνηση και δραματοποίηση επί σκηνής. Να, οι στίχοι ενός τραγουδιού που ξεκίνησαν να μαθαίνουν τα παιδιά των 5-7 χρονών, του νέου τμήματος της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΙΩΝ.

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
Κάναν κύκλο τα παιδιά
βάλαν μέσα την ειρήνη
και προσέχουνε καλά
μες τον κύκλο τους να μείνει!

Την ειρήνη έχουν φίλη,
όλα τους την αγαπάνε  
κι έτσι γύρω της χορεύουν
και γλυκά της τραγουδάνε:

«Είσαι συ καλή ειρήνη
Φως του ήλιου στην ψυχή μας!
Δε σ’ αφήνουμε να φύγεις!
Θα ‘σαι πάντοτε μαζί μας!»

Την ερχόμενη βδομάδα θα τους δοθεί και το παρακάτω τραγούδι με στόχο να τραγουδηθεί και να δραματοποιηθεί κι αυτό, κατά τη διάρκεια συναυλίας.

ΜΕΣ ΤΟ ΤΡΕΝΟ «ΚΑΡΑΜΕΛΑ!»
Μες το τρένο «καραμέλα»
Μπες κι εσύ μαζί μας έλα
θα μας πάει ταξιδάκι
σ’ αστερογλειφιτζουράκι! 

Μες το τρένο «καραμέλα»
Μπες κι εσύ μαζί μας έλα
Θα μας πάει σ’ ένα λεπτό
Σε φεγγάρι παγωτό!

Μες το τρένο «καραμέλα»
Μπες κι εσύ μαζί μας έλα
Ταξιδάκι θα μας πάρει
Στο σοκολατένιο Άρη!

Οι συναντήσεις - πρόβες για μέλη από 5 ως 7 χρονών γίνονται κάθε Παρασκευή 6.00 μ.μ. με 6.45 μ.μ., στην αίθουσα των Δημοτικών Χορωδιών που βρίσκεται πίσω από το Δημαρχείο, και είναι «ανοιχτές» σε όλα τα παιδιά.

Ανάλογο τμήμα ΧΟΡΩΔΙΑΣ που υποδέχεται παιδιά ηλικίας από 7 έως και 14 χρονών, λειτουργεί στον ίδιο χώρο, κάθε Σάββατο 6.00 μ.μ., με 6.45 μ.μ, και ασχολείται με ρεπερτόριο τραγουδιών που ταιριάζει εκπαιδευτικά σ’ αυτές τις ηλικίες.

Ενώ κάθε Δευτέρα, από τις 6.10 μ.μ. λειτουργεί το  τμήμα «Τα πρώτα βήματα στο Βιολί» που συνδέει την εκμάθηση του ΒΙΟΛΙΟΥ με το τραγούδι και αφορά παιδιά από 6 έως και 14 χρονών. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6976968055.