Ανοιχτή επιστολή συμπολίτη μας για  το σπουδαίο έργο των γιατρών της Σύμης

Τους γιατρούς που υπηρετούν στο νησί της Σύμης, συγχαίρει δημόσια  για το συντονισμένο επιστημονικό τους έργο που είχε ως αποτέλεσμα να σώσουν από βέβαιο θάνατο έναν 62χρονο συμπολίτη μας, ο ξεναγός  κ. Γαβριήλ Χατζημιχάλης, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά το περασμένο Σάββατο την όλη προσπάθεια.

Μιλώντας χθες στη “ΡΟΔΙΑΚΗ” ο κος Χατζημιχάλης, επισήμανε ότι έχει μεγάλη σημασία να υπογραμμίζουμε όχι μόνο τα αρνητικά, αλλά και τα θετικά που γίνονται σε αυτό τον τόπο και ειδικά μάλιστα αν αυτά έχουν να κάνουν με την ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, όπως τόνισε, το περασμένο Σάββατο, τρεις γιατροί που υπηρετούν στο νησί της Σύμης, έδωσαν τη δική τους μάχη με απόλυτα συντονισμένο και μεθοδικό τρόπο, καταφέρνοντας έτσι να κρατήσουν στη ζωή έναν 62χρονο συμπολίτη μας, ο οποίος υπέστη σοβαρότατο πρόβλημα υγείας.

Πρόκειται για τις  γιατρούς Χριστίνα – Δέσποινα Μαστή, Δέσποινα Ψιλοπούλου και τον οπλίτη γιατρό Νέστορα – Νικόλαο Μαθιουδάκη, που από κοινού συνέδραμαν στις κρίσιμες αυτές στιγμές,  κρατώντας στη ζωή τον 62χρονο συμπολίτη μας. Ο ίδιος, μεταφέρθηκε συνοδεία της γιατρού Χριστίνας Μαστή,  στο νοσοκομείο της Ρόδου με το καταμαράν της εταιρείας του κ. Γιώργου Σπανού και διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Τέτοιοι γιατροί, τέτοιοι επιστήμονες και τέτοιοι άνθρωποι δίνουν εμπιστοσύνη και σιγουριά στους κατοίκους των νησιών μας και τους ευχαριστούμε – καταλήγει ο συμπολίτης μας, στην επιστολή του προς τη “ΡΟΔΙΑΚΗ”.