Α. Καμπουράκης: Η Ρόδος έχει ανάγκη από μία δημιουργική αναγέννηση

Α. Καμπουράκης: Η Ρόδος έχει ανάγκη από μία δημιουργική αναγέννηση

Α. Καμπουράκης: Η Ρόδος έχει ανάγκη από μία δημιουργική αναγέννηση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 568 ΦΟΡΕΣ

Οι υποδομές, η καθημερινότητα και η προβολή του νησιού είναι οι προτεραιότητες που έχει θέσει για το νησί της Ρόδου ο δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης, όπως ανέφερε κατά την ομιλία που πραγματοποίησε στη γενική συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, το βράδυ της Τετάρτης.

Μάλιστα τόνισε ότι για την υλοποίηση των παραπάνω χρειάζεται… τρέξιμο και αγώνας, ένας ανηφορικός μαραθώνιος, όπως είπε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι πολλά τα χιλιόμετρα που πρέπει να καλύψουμε λόγω της παρατεταμένης αδράνειας χρόνων και κακών αποφάσεων που πάρθηκαν στο πόδι και τις βρίσκουμε σήμερα μπροστά μας».

Αναλυτικά, μιλώντας για τις προτεραιότητες ο δήμαρχος δήλωσε τα εξής: «Πρώτα και κύρια είναι οι υποδομές. Αποτελεσματική διαχείριση των σκουπιδιών, ηλεκτροδότηση, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης.

Για όλους τους κατοίκους και ασφαλώς και για τους επισκέπτες μας. Διαρκής μέριμνα και πίεση επίσης για τις υποδομές μεταφορών. Λιμάνια, μαρίνες, αεροδρόμιο, οδικό δίκτυο. Ζωτικής σημασίας για την τοπική οικονομία και τις ανάγκες της κοινωνίας. Εξίσου ζωτικής σημασίας και για την αναβάθμιση του ροδιακού τουριστικού προϊόντος.

Επόμενη προτεραιότητα, η καθημερινότητα στην πόλη. Να είναι καθαρή, νοικοκυρεμένη, φροντισμένη, ασφαλής. Να υπάρχει διαρκής ετοιμότητα για τη διαχείριση ακραίων φαινομένων, όπως είχαμε πρόσφατα τις πλημμύρες.
Ένας προορισμός που δεν είναι φιλικός και ασφαλής για τους μόνιμους κατοίκους του, δεν μπορεί να είναι για τους επισκέπτες του. Η βιωσιμότητα είναι για όλους.

Όπως επίσης η Ρόδος πρέπει να είναι όμορφη και ελκυστική για όλους. Κατοίκους και επισκέπτες. Γι’ αυτό και στο πρόγραμμά μας έχουμε εντάξει εμβληματικά έργα που θα ανανεώσουν την εικόνα της Ρόδου στα μάτια ολόκληρου του κόσμου αλλά θα δώσουν νέα ποιότητα στην καθημερινότητα των Ροδιτών. Παλιά Πόλη, Νέα Αγορά, Μαντράκι, Εθνικό Θέατρο, κ.λπ. Η Ρόδος δεν είναι μόνον ένας πανέμορφος και φιλόξενος τόπος. Έχει πνεύμα, ιστορία και πολιτισμό. Κι αυτό έχουμε την υποχρέωση να το αναδείξουμε και να το εντάξουμε μέσα στην καθημερινή λειτουργία της πόλης. Είναι τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα.

Η Ρόδος έχει ανάγκη από μια δημιουργική αναγέννηση που θα φέρνει στο προσκήνιο νέες ποιοτικές επιλογές ζωής, εργασίας, δραστηριοτήτων και πολιτισμού, συμβατές με τη διαχρονική ταυτότητά της και την ιστορική διαδρομή της μέσα στους αιώνες. Ξεκίνησα αυτή την προσπάθεια και θα την πάω μέχρι το τέλος.

Τρίτη προτεραιότητα, στη σειρά αναφοράς αλλά όχι στη σημασία, η προβολή του νησιού μας, γιατί αυτό επιβάλλει το κοινό καλό. Για να δημιουργήσουμε ευκαιρίες στην τοπική οικονομία, για να δώσουμε δυνατότητες στη νέα γενιά να κερδίσει το μέλλον της στον τόπο της.

Εδώ υπάρχει ένας απαξιωμένος ΠΡΟΤΟΥΡ, μια μελέτη ιδιωτικής εταιρείας και ένα σχέδιο που επεξεργαζόμαστε στις λεπτομέρειές του ως Δημοτική Αρχή. Θα τα βάλουμε όλα κάτω, θα δούμε πού είναι τα θετικά, πού είναι τα αρνητικά και θα ξεδιπλώσουμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για να εξάγουμε περισσότερη Ρόδο στον κόσμο και να εισάγουμε περισσότερο κόσμο στη Ρόδο».

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη