Να αυξηθούν τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού αποφάσισε το δ.σ. Πάτμου

Να αυξηθούν τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού αποφάσισε το δ.σ. Πάτμου

Να αυξηθούν τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού αποφάσισε το δ.σ. Πάτμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 199 ΦΟΡΕΣ

Γράφει η
Σμαράγδα Μουλιάτη
στο patmostimes.gr

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτμου της 12ης Δεκεμβρίου, η αύξηση στα τέλη καθαριότητας και στον ηλεκτροφωτισμό, σε κατοικίες και επαγγελματικές στέγες.

Όπως είναι γνωστό, δεν υπάρχει ισοσκελισμός εσόδων – εξόδων με τις δαπάνες εσόδων - εξόδων αντταπόδοσης τα τελευταία χρόνια.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου εισηγήθηκε την απόφαση της οικονομικής επιτροπής για αύξηση στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού ως εξής: Α) 5% στις οικίες και 10% στις επαγγελματικές στέγες (χώροι γενικής χρήσης) και Β) τη μηδενική αναπροσαρμογή των λοιπών φόρων, τελών δικαιωμάτων.

Ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας κ. Γρηγόρης Στόικος εισηγήθηκε τη μη αύξηση των τελών λέγοντας μεταξύ άλλων:

"Ο Δήμος Πάτμου είναι από τους πλέον εύρωστους Δήμους της χώρας χωρίς υποχρεώσεις και δάνεια. Η προηγούμενη Δημοτική αρχή άφησε στα ταμεία του Δήμου πάνω από 3.000.000 ευρώ και στο Δημοτικό Λιμενικό ταμείο Πάτμου 1.000.000 ευρώ. Γι’ αυτό το λόγο δεν υπάρχει ανάγκη να λάβει ο Δήμος επιπλέον εισπρακτικά μέτρα επιβαρυντικά για τους δημότες και τους επιχειρηματίες.

Τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού δεν χρειάζονται επιπλέον αναπροσαρμογή τη στιγμή που οι περισσότεροι δήμοι της Χώρας, έχουν προβεί σε μείωση των ανταποδοτικών τελών.

Ο δήμος Πάτμου δεν χρειάζεται να επιβάλλει νέους φόρους στους Δημότες γιατί και χρήματα έχει κι αν θέλει να ισοσκελίσει τα ανταποδοτικά, ας μειώσει τα έξοδά του το 2020.

Επίσης εισηγούμαι και μείωση 20% στα τέλη των απόρων και των ΑΜΕΑ όπως είχαμε κάνει και εμείς Το 2019 δεν αυξήθηκαν γιατί είχε πάρει τότε απόφαση το Δημοτικό συμβούλιο να μην αυξηθούν.
Παρέμβαση σε αυτή την εισήγηση έκανε ο Δήμαρχος κ. Λευτέρης Πέντες λέγοντας:

“Δεν τα αυξήσατε διότι ήταν προεκλογική περίοδος, κ. Στόικε”. Και πρόσθεσε: “Έχομε εφέτος τα έξοδα της επιβάρυνση για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ εκτός της καθαριότητας.

Δεν υπάρχει ισοσκελισμός εσόδων – εξόδων Υπάρχει μείον 100.000 ευρώ” για να προσθέσει η αντιδήμαρχος των οικονομικών κ. Κανιαρού Ειρήνη ότι “έχουμε 453.000 ευρώ έξοδα ενώ έσοδα έχουμε 353.000. Δηλαδή μείον 100.000 ευρώ.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Βέργος Παναγιώτης εισηγήθηκε να μην αποφασιστεί η αύξηση ή μη των ανταποδοτικών τελών αλλά να επανέλθει το θέμα με οικονομικά στοιχεία και προς την κατεύθυνση της μείωσης.
Τελικά μετά από την ψηφοφορία το Σώμα αποφάσισε κατά πλειοψηφία για το 2020:

Την εισήγηση του προέδρου ψήφισαν οι Δ.Σ. 1) Κωνσταντάς Μιχαήλ 2) Κανιαρού Ειρήνη, 30 Κουτούζος Νικόλαος. 4) Κάβουρας Δημήτριος. 5) Τσαμπαλάκης Νικήτας. 6) Μαραβέλια Μαρία, 7) Μαυρογάλου Ελένη.

Την εισήγηση του κ. Στόικου Γ. ψήφισαν οι Δ.Σ: 1) Γαμπιέρης Αντώνης, 2) Σημαντήρης Ιωάννης, 3) Μίχας Νικόλαος 4) Μαύρου Νομική 5) Κοκκώνης Ελευθέριος 6) Γρύλλης Εμμανουήλ.

Διαβάστε ακόμη

Νικήτας Τσαμπαλάκης: Η Πάτμος είναι έτοιμη για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Οι βιολιστές της Πάτμου στο επεισόδιο της εκπομπής "Ελλήνων Δρώμενα" την Τετάρτη στην ΕΡΤ3

Συνελήφθη 28χρονος επιβάτης πλοίου στην Πάτμο για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος συνεπιβάτιδός του

Ένταξη αποκατάστασης δωμάτων και τοιχογραφιών Ι.Μ. Αγίου Ιώαννη του Θεολόγου Πάτμου στο ΠΕΠ 2021-2027

Θα συνεχιστεί η αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Πάτμου

Επεισόδιο με τραυματισμό στο νησί της Πάτμου μετά από συμπλοκή με δύο ανήλικους

Για βιασμό 71χρονης στην Πάτμο κατηγορείται 29χρονος αλλοδαπός

Οι Πάτμιοι της Ρόδου γιορτάζουν τον Πολιούχο τους «Όσιο Χριστόδουλο»