Πρώτη στα Νέα Ελληνικά η Καλυμνιά Σαββίνα Έλληνα

Πρώτη στα Νέα Ελληνικά η Καλυμνιά Σαββίνα Έλληνα

Πρώτη στα Νέα Ελληνικά η Καλυμνιά Σαββίνα Έλληνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 780 ΦΟΡΕΣ

Η Σαββίνα Υπαπαντή Έλληνα από την Κάλυμνο, που φοιτά στο Σαββατιανό Σχολείο του St George Girls High School Centre, βγήκε πρώτη σε ολόκληρη την πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας στο μάθημα των Νέων Ελληνικών, τόσο στο μέσο, όσο και στο επίπεδο των προχωρημένων, στις απολυτήριες εξετάσεις της Στ’ Γυμνασίου, τάξης που αντιστοιχεί στην Γ’ Λυκείου στο ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης.

Περισσότεροι από 66.000 μαθητές συμμετείχαν στις απολυτήριες εξετάσεις φέτος με τη γενική βαθμολογία 55.000 εξ αυτών, γνωστή στα αγγλικά ως ATAR, να είναι ικανή για να τους εξασφαλίσει την είσοδό τους σε κάποιο Πανεπιστήμιο της χώρας. Συνολικά οι μαθητές αντιπροσώπευαν 77 σχολεία της πολιτείας, με 30 από αυτά να είναι Δημόσια.

Ανάμεσα στους χιλιάδες μαθητές, πολλοί ομογενείς πρώτευσαν σε διάφορα μαθήματα, με τη Σαββίνα Έλληνα από την Κάλυμνο, που με την οικογένειά της μετανάστευσε στη μακρινή Αυστραλία τα τελευταία χρόνια, να είναι η πρώτη των πρώτων στα Νέα Ελληνικά, ανάμεσα σε χιλιάδες μαθητές των 77 σχολείων της Πολιτείας.

Η επιτυχία της Σαββίνας, έχει μεγάλη αξία, καθώς κατάφερε να διακριθεί στο μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, σε μια ξένη χώρα. Η διάκριση αυτή δείχνει την τεράστια προσπάθεια που γίνεται για τη διάδοση των Ελληνικών στο εξωτερικό, σε μια εποχή γλωσσικής κρίσης και υποβάθμισης της γλώσσας τόσο σε διεθνές επίπεδο, όσο και στην ίδια την Ελλάδα.
Πηγή: www.sbs.com.au

(Στη φωτογραφία η Σαββίνα Έλληνα, με την πρωθυπουργό της ΝΝΟ, Gladys Berejiklian και την υπουργό Παιδείας, Sarah Mitchell)
(Στη φωτογραφία η Σαββίνα Έλληνα, με την πρωθυπουργό της ΝΝΟ, Gladys Berejiklian και την υπουργό Παιδείας, Sarah Mitchell)

Διαβάστε ακόμη

Απόστολος Ασπράκης: «Η πρόοδος στα νησιά, είναι αποτέλεσμα αγαστής συνεργασίας φορέων»

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στην Κάλυμνο

Λιμάνι εισόδου-εξόδου η Κάλυμνος έως και 31 Δεκεμβρίου 2024-Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Στην Κωνσταντινούπολη το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, στην Κάλυμνο

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Τον συνέλαβαν για μία κλοπή και διαπίστωσαν ότι διέπραξε άλλες δύο!