Πρόστιμα και φόρους καλούνται να πληρώσουν 2.500 Ροδίτες

Πρόστιμα και φόρους καλούνται να πληρώσουν 2.500 Ροδίτες

Πρόστιμα και φόρους καλούνται να πληρώσουν 2.500 Ροδίτες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2755 ΦΟΡΕΣ

Πρωτοχρονιάτικο «μποναμά» έλαβαν περίπου 2.500 συμπολίτες μας οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα και φόρους για αναδρομικά που είχαν λάβει!

Τα … «ραβασάκια» εστάλησαν λίγο πριν την έλευση του νέου έτους από την Εφορία και ήδη βρίσκονται στα χέρια αρκετών συναλλασσόμενων πολιτών, αν και πιθανολογείται πως δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η παραλαβή όλων των επιστολών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστολές αφορούν καταλογισμό φόρου που μπορεί να φθάσει αρκετές χιλιάδες ευρώ που καλείται να πληρώσει ο φορολογούμενος για χρήματα που έλαβε αναδρομικά είτε πρόκειται για μισθωτό είτε για συνταξιούχο μέχρι και το 2013.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται και στις σχετικές επιστολές, ο φορολογούμενος έλαβε μεν τα χρήματα αλλά δεν προέβη σε τροποποιητική δήλωση (στην Εφορία) όπως όφειλε και η προθεσμία της οποίας έληξε στο τέλος Δεκεμβρίου 2019, με αποτέλεσμα τώρα να καλείται να πληρώσει τον φόρο που του αναλογεί αλλά και το σχετικό πρόστιμο.

Η προθεσμία για την πληρωμή των ποσών αυτών που έχουν «βγει» από την επανακαθάριση του φόρου των συμπολιτών μας θα πρέπει να γίνει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2020.

Πάντως οι επιστολές αυτές έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις των φορολογουμένων καθώς όπως οι ίδιοι τονίζουν, ουδείς τους ενημέρωσε όλα αυτά τα χρόνια για τη διαδικασία που όφειλαν να ακολουθήσουν και την οποία δεν γνώριζαν.

Μεταξύ των περιπτώσεων αυτών υπάρχουν συμπολίτες μας που καλούνται να πληρώσουν ποσά έως και 18.000 ευρώ, ενώ σε μία περίπτωση συνταξιούχος που ακόμη και αν είχε προβεί σε τροποποιητική φορολογική δήλωση δεν θα του καταλογιζόταν φόρος (θα ήταν μηδενική), τώρα καλείται να πληρώσει πρόστιμο 100 ευρώ!

Σημειώνεται πως άλλες περιπτώσεις αφορούν τα αναδρομικά χρήματα που έλαβαν συνταξιούχοι όταν βγήκαν στη σύνταξη.

Διαβάστε ακόμη

19 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους της Δωδεκανήσου

ΕΝΦΙΑ: 6 & 7 Απριλίου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

«Πρωταθλήτρια» στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Κοινή επιστολή των νησιωτικών συλλόγων λογιστών για τους κατοίκους Εξωτερικού

Ε. Κρητικός: 1.200 πλειστηριασμοί και κατασχέσεις στα Δωδεκάνησα

Λογαριασμοί ρεύματος: Τα μέτρα στήριξης για τον Νοέμβριο

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ: Δίνουν έως 180.000€ σε νέες επιχειρήσεις

ΙΕΛΚΑ: Πώς η ακρίβεια άλλαξε τη διατροφή των Ελλήνων, ποια προϊόντα έχουν «κόψει» από το 2009