Η πανήγυρις του μητροπολιτικού Ι. Ναού Τιμίου Προδρόμου Σύμης

Η πανήγυρις του μητροπολιτικού Ι. Ναού Τιμίου Προδρόμου Σύμης

Η πανήγυρις του μητροπολιτικού Ι. Ναού Τιμίου Προδρόμου Σύμης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 332 ΦΟΡΕΣ

Με την δέουσα έκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα πανηγύρισε την 7η Ιανουαρίου 2020 την Σύναξη του Τιμίου και Ένδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστου Ιωάννου, o oμώνυμος Μητροπολιτικός Ι. Ναός του Aγίου Ιωάννου Σύμης, με την συμμετοχή πολλων ευσεβων Χριστιανων.


Το εσπέρας των Θεοφανείων, παραμονή της εορτής, έτελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατουντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, συμπαραστατουμένου υπό του Πανοσιολ. Καθηγουμένου της Ι. Μονής Πανορμίτου Αρχιμ. Αντωνίου Πατρού, του Έφημερίου του Μητροπολιτικού Ναού Πρωτοπρ. Στεφάνου Μακρή, των λοιπών Έφημερίων της Νήσου και του Διακόνου μας.


Προχθές το πρωί, oμοίως o Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε εις τόν Όρθρον και τέλεσε την Θ. Λειτουργία, με συλλειτουργούς του άπαντες τους ως άνω Κληρικούς. Τά αναλόγια λάμπρυναν o Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ι. Ναού κ. Δημοσθένης Γιανναράς και o Ιεροψάλτης κ. Αγαπητός Μιχελλής, περιστοιχιζόμενοι και έξ ετέρων, ένω συμμετείχαν και μαθητές της Χορωδίας του Φροντιστηρίου Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό την Διεύθυνση του Καθηγητου Μουσικής κ. Μερκουρίου Γιανναρά.


Τόν Θείο Λόγο, έκήρυξε διδακτικότατα o Σεβ. Ποιμενάρχης μας, o oποίος ανεφέρθη στην σεβασμία μορφή του Τιμίου Προδρόμου, αναλύοντας θεολογικως την θεία αποστολή και τόν βαρυσήμαντο ρόλο του κατά την Βάπτιση του Κυρίου στον Ιορδάνη Ποταμό.


Πρό της Απολύσεως πραγματοποιήθη η Αρτοκλασία και εν συνεχεία η λιτανεία της ι. εικόνος εις τάς παρακειμένας oδούς του Ι. Ναού, ένω πρό του Δημαρχιακού, του Μητροπολιτικού Μεγάρου, ως και της Λέσχης Αξιωματικων των Ένόπλων Δυνάμεων ανεπέμφθη Δέησις.

Συμμετείχαν οι τοπικές Αρχές, με έπικεφαλής τόν Δήμαρχο Σύμης κ. Έλευθ. Παπακαλοδούκα, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, o Συνταγματάρχης του 549 ΤΕ κ. Γεώργιος Ζησέκας, o Λιμενάρχης Σύμης κ. Παντελ. Μισσός, άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού κ.ά.


Τέλος, με την μέριμνα του αεικίνητου εφημερίου Πρωτοπρ. Στεφάνου Μακρή, του δραστήριου Έκκλησιαστικού Συμβουλίου της ένορίας και των κυριων αυτής προσφέρθηκαν στους πολυπληθείς εκκλησιαζομένους καφές και πλούσια πατροπαράδοτα κεράσματα στην παρακείμενη αίθουσα και το χαλικόστρωτο προαύλιο του Ναού, προκειμένου το κλίμα της πνευματικής χαράς και ευφροσύνης, να έπισφραγισθεί και με την ευλογημένη ευκαιρία της διαπροσωπικής έπικοινωνίας και έπαφής των ανθρώπων.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολις Σύμης

Διαβάστε ακόμη

Δεκάδες και χθες οι προσκυνητές από τη Ρόδο που μετέβησαν στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στη Σύμη

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ξεκινούν άμεσα λιμενικά έργα στη Σύμη - Επίσκεψη κλιμακίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου

Ιστορική αποκατάσταση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των κοινόχρηστων χώρων και εκτάσεων του δήμου Σύμης

«Δεν θυμάμαι τίποτα, είχα πιει», δηλώνει ο 30χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει 32χρονη σε καφέ στη Σύμη

Eπιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό

National Geographic: Προτείνει τη Σύμη ως τοπ προορισμό για έναν πολύ διαφορετικό λόγο