Στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών της στοχεύει άμεσα η ΔΕΥΑΡ

Στη μετάβαση της ΔΕΥΑΡ σε μία νέα εποχή μέσα από τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών της, στοχεύει ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) της Επιχείρησης, ο οποίος εγκρίθηκε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου ενώ έγινε και η τοποθέτηση των Διευθυντών και των προϊσταμένων.

Καταρχάς, όσον αφορά τον ΟΕΥ, η αλλαγή του είναι μία απόφαση της νέας Διοίκησης της Επιχείρησης και αποφασίστηκε μετά από αξιολόγηση της πορείας του προηγούμενου Οργανισμού (σ.σ. ο οποίος είχε ψηφιστεί από το 2011), τις θεσμικές εξελίξεις που έχουν συντελεστεί αυτά τα χρόνια σε διάφορους τομείς αλλά και τον προσανατολισμό που θέλουν να δώσουν στη ΔΕΥΑΡ.

Όπως λέει στη «Ροδιακή» ο Πρόεδρός της κ. Βασίλης Μανέττας, ο νέος ΟΕΥ κυρίως έχει να κάνει με την προοπτική της Επιχείρησης που είναι ο εκσυγχρονισμός της μέσα από τη στροφή στις νέες τεχνολογίες αλλά και τη συνεργασία με ιδιώτες.

Οι αλλαγές
Όσο για τις διαφορές με τον προηγούμενο ΟΕΥ, ενδεικτικά είναι οι παρακάτω:
Δημιουργείται αυτοτελής υπηρεσία Γενικής Διεύθυνσης η οποία υπάγεται στον Γενικό Διευθυντή ενώ παύει να υπάρχει η θέση του αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή.

Επίσης, δημιουργείται Διεύθυνση Υδάτων η οποία αντικαθιστά τη μέχρι τώρα Διεύθυνση Ύδρευσης και Άρδευσης, η οποία θα είναι βέβαια νευραλγική για τις υπηρεσίες που παρέχει η Επιχείρηση. Εννοείται ότι θα έχει τις αρμοδιότητες της ύδρευσης και της άρδευσης, θα υλοποιεί και θα παρακολουθεί τον γενικό σχεδιασμό τους καθώς και τα σχέδια ασφάλειας του νερού. Επίσης, παίρνει τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης φραγμάτων που καταργείται.

Η Διεύθυνση Αποχέτευσης θα ασχολείται μόνο με την εκτέλεση των έργων μέχρι τη συμβασιοποίησή τους. Και αυτό γιατί δημιουργείται Διεύθυνση Προγραμματισμού (που δεν υπήρχε) η οποία απ’ ό,τι φαίνεται θα έχει θεμελιώδη ρόλο στη ΔΕΥΑΡ καθώς: Αυτή θα αναλαμβάνει τη σύνταξη, τον έλεγχο και τη θεώρηση των φακέλων και των μελετών για τα έργα, για τις υπηρεσίες και τις προμήθειες (σ.σ. πλην όσων ανατίθενται στη Διεύθυνση Πληροφορικής), ακόμη θα έχει υπό την εποπτεία της την ακίνητη περιουσία της Επιχείρησης.

Μία καινούργια Διεύθυνση που δημιουργείται, λοιπόν, είναι και αυτή της Πληροφορικής η οποία περιλαμβάνει τμήματα όπως η Μηχανογράφηση, η διαχείριση του στόλου αλλά και των υδρομέτρων της ΔΕΥΑΡ.

Ο Πρόεδρος μάλιστα κάνει λόγο για μία «επιτακτική ανάγκη» και τονίζει ότι η Διεύθυνση αυτή θα παίζει επίσης σημαντικό ρόλο αφού θα έχει την ευθύνη του τηλε-ελέγχου, της παρακολούθησης των συστημάτων ύδρευσης και άρδευσης ενώ θα παρακολουθεί και θα ενημερώνει το σύστημα χαρτογράφησης της ΔΕΥΑΡ, όπως επίσης των υποδομών της, δηλαδή του δικτύου, των δεξαμενών κτλ. Παράλληλα, θα ενημερώνει τις ψηφιακές βάσεις δεδομένων της ΔΕΥΑΡ αλλά και των φορέων, όπως τα Υπουργεία, ενώ θα ασχολείται και με μελέτες της αρμοδιότητάς της.

Σημειώνεται ότι ο νέος ΟΕΥ της ΔΕΥΑΡ θα έρθει για επικύρωση στο δημοτικό συμβούλιο και στη συνέχεια θα σταλεί στην Αποκεντρωμένη για έγκριση ενώ θα τεθεί επισήμως σε ισχύ όταν θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

Διευθυντές και προϊστάμενοι
Μετά την παραπάνω απόφαση, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία (σ.σ. το μέλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Δημήτρης Ζανετούλλης δήλωσε «παρών»)  οι νέοι Διευθυντές και προϊστάμενοι της ΔΕΥΑΡ, που είναι οι παρακάτω:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ,  Οικονομολόγος ΠΕ
ΥΔΑΤΩΝ: ΝΙΚΗΤΑΣ ΖΑΒΟΛΑΣ, Πολιτικός Μηχανικός ΠΕ
ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΒΟΛΙΑΣ, Χημικός Μηχανικός ΠΕ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ: ΜΑΡΘΑ ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗ, Πολιτικός Μηχανικός ΠΕ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ, Χημικός Μηχανικός ΠΕ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ: ΖΟΥΡΔΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ, Διοικητικός ΤΕ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ:
ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, Οικονομολόγος ΠΕ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΣΟΔΩΝ: ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ ΜΑΡΙΑ, βοηθός λογιστής ΔΕ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ: ΠΑΠΑΤΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ,  Οικονομολόγος ΠΕ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΔΑΤΩΝ: ΝΙΚΟΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, Τοπογράφος Μηχανικός ΤΕ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΥΔΑΤΟΣ: ΓΙΟΡΔΑΜΝΗ ΜΑΡΙΑ, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΟΔΟΥ: ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΗΛΙΑΣ, Τοπογράφος Μηχανικός ΠΕ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΡΟΔΟΥ: ΜΑΤΣΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, Πολιτικός Μηχανικός ΠΕ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Τοπογράφος Μηχανικός ΤΕ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ: ΚΑΣΤΑΝΑΚΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ, ΚΩΣΤΑΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Πολιτικός Μηχανικός ΠΕ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΛΑΟΥΔΙΚΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, Πολιτικός Μηχανικός ΠΕ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ – ΑΠΟΘΗΚΩΝ, ΓΙΩΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΠΕ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΧΑΜΑΤΖΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Πολιτικός Μηχανικός ΤΕ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ, ΞΑΝΘΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Μηχανικός Αυτοματισμού ΤΕ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΟΛΟΥ, ΚΟΡΝΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΠΕ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΩΝ, ΚΥΡΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Γεωλόγος ΠΕ.