Έσωσε μια ενήλικη χελώνα στη Σορωνή από βέβαιο θάνατο

Από βέβαιο και μαρτυρικό θάνατο, έσωσε ένας Βρετανός που διαμένει μόνιμα στο νησί της Ρόδου και συγκεκριμένα στο χωριό Σορωνή, μια χελώνα που είχε μπλεχτεί σε δίχτυα στην παραλία της περιοχής.

Πρόκειται για τον Steven Brooksbank ο οποίος διαμένει τα τελευταία 10 περίπου χρόνια στη Ρόδο μαζί με την οικογένειά του.

Προχθές το πρωί, πηγαίνοντας βόλτα στην παραλία της περιοχής μαζί με τα σκυλιά του, εντόπισε την ενήλικη αυτή χελώνα να βρίσκεται άγρια μπλεγμένη σε παλιά δίχτυα.

Αρχικά νόμιζε ότι ήταν νεκρή, αλλά γρήγορα την είδε να κουνά το κεφάλι και τα πόδια της και τότε έσπευσε αμέσως να την βοηθήσει.

Για να μπορέσει να την απελευθερώσει, χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει ειδικό κόφτη για να μπορέσει με ασφάλεια να την απομακρύνει.

Αφού βεβαιώθηκε ότι είναι καλά, μπήκε και ο ίδιος στη θάλασσα, κρατώντας την στα χέρια και σε απόσταση 4 περίπου μέτρων από την ακτή (εξαιτίας του ότι είχε κυματισμό) και την απελευθέρωσε.

«Η αδρεναλίνη μου ανέβηκε στα ύψη, όταν την είδα να κολυμπά με σιγουριά και δύναμη προς τη Σύμη» - δήλωσε ο ίδιος στους φίλους του, στον προσωπικό του λογαριασμό.