Διαμαρτύρονται οι ΡΟΜΑ επειδή  δεν μεταφέρονται τα παιδιά τους στο σχολείο

Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε ο εκπρόσωπος των ΡΟΜΑ στη Ρόδο κ. Βασίλης Στηροκλέας, για το γεγονός ότι εδώ και αρκετές εβδομάδες δεν γίνονται τα δρομολόγια για τη μεταφορά των 43 παιδιών ΡΟΜΑ που διαμένουν στον καταυλισμό στα αντίστοιχα σχολικά συγκροτήματα της Ρόδου.

Ο ίδιος, επισκέφθηκε το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείο και ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί και τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σοβαρό αυτό που γίνεται, αφού με τον τρόπο αυτό τα μικρά και μεγάλα παιδιά, χάνουν τα μαθήματά τους με ό,τι αρνητικό αποτέλεσμα έχει αυτό.

Σημειώνεται ότι τα παιδιά αυτά, μεταφέρονταν στα σχολεία καθημερινά από τον καταυλισμό όπου διέμεναν, με ειδικό λεωφορείο που είχε δρομολογηθεί, ενώ η πολιτεία (σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου) είχε μεριμνήσει ακόμα και για τη διατροφή τους όσο αυτά θα βρίσκονταν στα σχολεία, μέσω του ίδιου προγράμματος.

«Δεν ζητάμε τίποτα παράλογο. Να πηγαίνουν τα παιδιά μας στο σχολείο θέλουμε όπως όλα τα Ελληνόπουλα. Είναι σημαντικό αυτό και για μας και για την τοπική κοινωνία” – τόνισε ο ίδιος.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ