Τετρακόσια άτομα δήλωσαν συμμετοχή στο σχολείο Τουρισμού

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι δηλώσεις συμμετοχής στο Σχολείο Τουρισμού OnTour, την εκπαιδευτική μη κερδοσκοπική δράση που υλοποιείται σήμερα και αύριο (13 και 14 Φεβρουαρίου) στο νησί μας, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία, τις ομιλίες και τα εργαστήρια θα παρακολουθήσουν περίπου 400 άτομα.   

Σημειώνεται ότι τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, και η ANKO, ενώ τελεί υπό την ακαδημαϊκή Αιγίδα του Διεθνούς Ελληνικού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μάλιστα το μεγάλο ενδιαφέρον των συμπατριωτών μας, ήταν τόσο μεγάλο που οι διοργανωτές σκέφτονται να το επαναλάβουν και του χρόνου, καθώς για τη διοργάνωση και την προετοιμασία του χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες στο Pallas Cinema και αύριο  τα εργαστήρια στην ANKO Academy Ρόδου. Το Σχολείο Τουρισμού OnTour (ΣΤΟΤ) είναι μία εκπαιδευτική, μη κερδοσκοπική δράση, η οποία γεννήθηκε από τη σύμπραξη του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) και του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Την εθνική διοργάνωση των Σχολείων Τουρισμού OnTour επιμελείται το ΙΝΣΕΤΕ, σε συνεργασία με τους εκάστοτε τοπικούς διοργανωτές.

Στόχος του Σχολείου Τουρισμού OnTour είναι να «εξοπλίσει» τους επαγγελματίες του τουρισμού με νέες γνώσεις, ιδέες και δεξιότητες, προσφέροντάς τους κίνητρα και έμπνευση μέσα από εξιδεικευμένους ομιλητές και σύγχρονες θεματικές ενότητες. Επίσης στόχος του είναι να προσφέρει σύγχρονες γνώσεις, δεξιότητες, κίνητρα και έμπνευση στους επαγγελματίες των προορισμών που ταξιδεύει, οι οποίοι κατά κύριο λόγο, είναι αναπτυσσόμενες τουριστικές περιοχές.

Τις δύο ημέρες οι 400 συμμετέχοντες, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μοναδικούς εισηγητές, τόσο σε ομιλίες (την πρώτη ημέρα) όσο και σε workshops (τη δεύτερη ημέρα), οι οποίοι θα προσφέρουν σημαντικές γνώσεις μέσα από διαδραστικές εισηγήσεις σε τουριστικά θέματα. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.