Στόχος όλων μας να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού στη Ρόδο

Στόχος όλων μας να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού στη Ρόδο

Στόχος όλων μας να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 7973 ΦΟΡΕΣ

Ψυχραιμία, τήρηση των μέτρων και περιορισμό στις μετακινήσεις η καλύτερη θωράκιση

Σε αγώνα δρόμου για να μην επιτραπεί στη Ρόδο η μετάδοση του κορωνοϊού, μετά το κρούσμα σε μωράκι 7,5 μηνών που διαγνώστηκε το απόγευμα της Πέμπτης, βρίσκονται οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές της περιοχής μας, συστήνοντας στους κατοίκους του νησιού μας, ψυχραιμία και αυστηρότατη τήρηση των μέτρων που προτείνουν οι ειδικοί.

Το μωράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου και συγκεκριμένα στην παιδιατρική κλινική, από τους γονείς του με συμπτώματα ίωσης την περασμένη Δευτέρα και αφού εξετάστηκε από τους αρμόδιους γιατρούς, κρίθηκε απαραίτητο να ληφθούν δείγματα για να γίνει η σχετική εξέταση για τον κορωνοϊό.
Το βρέφος, σύμφωνα με πληροφορίες, έμεινε μέσα στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ στη συνέχεια έλαβε εξιτήριο, δεδομένου ότι η κατάσταση της υγείας του εξελίχθηκε εξαιρετικά.

Όμως, οι έμπειρες παιδίατροι του νοσοκομείου της Ρόδου, βλέποντας τη γενικότερη κλινική εικόνα που είχε το παιδί, συνέστησαν στους γονείς και το συγγενικό περιβάλλον, να παραμείνουν στο σπίτι τους και να μην μετακινούνται μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Τα συμπτώματα που είχε το παιδί ήταν ήπια, αλλά επειδή είχε ανεβάσει πυρετό, βάσει του πρωτοκόλλου που τηρείται, έπρεπε να ακολουθηθεί διαδικασία ελέγχου με το ειδικό τεστ για τον κορωνοϊό.

Συναγερμός μόλις έφθασαν τ’ αποτελέσματα
Το απόγευμα της Πέμπτης, έφθασαν οι απαντήσεις στο νοσοκομείο της Ρόδου από το Ινστιτούτο Παστέρ οι οποίες ήταν θετικές στον κορωνοϊό.
Αμέσως στο νοσοκομείο σήμανε συναγερμός: Ενημερώθηκε άμεσα ο διοικητής του Περιφερειακού Νοσοκομείου της Ρόδου κος Γρηγόρης Ρουμάνης, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο κο Αντώνη Καμπουράκη.

Την ίδια στιγμή, άλλη γιατρός ενημέρωσε την ίδια την οικογένεια που διαμένει στον Αρχάγγελο, για να παραμείνει σε αυστηρό κατ’ οίκον περιορισμό ενώ δόθηκαν οδηγίες και για το συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον.
Ταυτόχρονα, δόθηκε εντολή από τις αρμόδιες αρχές να ξεκινήσει διαδικασία εφαρμογής των μέτρων για την ανακοπή της διασποράς του ιού.

Άμεση κινητοποίηση αρχών και φορέων στον Αρχάγγελο
Άμεση ήταν η κινητοποίηση και στην κοινότητα του Αρχαγγέλου, όπου διαμένει η οικογένεια των αλλοδαπών με το βρέφος που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Μιλώντας στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» ο πρόεδρος της κοινότητας Αρχαγγέλου κος Νικόλαος Διμέλης, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες και επισήμανε ότι θα τεθεί αμέσως σε εφαρμογή όλη η σχετική διαδικασία που προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις ενώ κάλεσε τον κόσμο να παραμείνει ψύχραιμος και να περιοριστεί μόνο στις αναγκαίες μετακινήσεις.

Ο ίδιος επισήμανε ότι θα ακολουθηθούν κατά γράμμα όλες οι εντολές και οι υποδείξεις από τις αρμόδιες αρχές.
Ο πρόεδρος της κοινότητας, ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον περιφερειάρχη, τον δήμαρχο Ρόδου, τον αντιδήμαρχο κο Γιώργο Πατσάη, την αντιδήμαρχο κα Τσαμπίκα Κεχαγιά, τη γενική γραμματέα του Δήμου κα Κυριακή Νικολαΐδου αλλά και τον αρμόδιο διοικητή της αστυνομίας στην περιοχή κ. Κωνσταντίνο Πανταζή.

Από τα ξημερώματα, είχαν τεθεί σε κατ’ οίκον καραντίνα (παρουσία αστυνομικής δύναμης) ολόκληρη η οικογένεια του παιδιού, έτσι όπως προβλέπεται από τις σχετικές εντολές που έχουν δοθεί.
Ο κ. Διμέλης ζήτησε επίσης από όλους τους κατοίκους του Αρχαγγέλου να μείνουν στο σπίτι τους και να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους ενώ υπογράμμισε ότι αυτό που προέχει είναι να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Οι... λοιμωξιολόγοι του Facebook έπιασαν δουλειά
Η είδηση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού σε βρέφος στο νησί της Ρόδου διαδόθηκε αστραπιαία σε ολόκληρη τη Ρόδο. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν... φωτιά από τα σχόλια και τις τοποθετήσεις (όπως ήταν αναμενόμενο).

Ανάμεσα σε αυτά τα σχόλια, αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν για ακόμα μια φορά, οι συνωμοσιολογίες, οι ανοησίες, τα ψεύδη, οι συκοφαντίες και τα ρατσιστικά σχόλια που έγιναν τα οποία όμως απαντήθηκαν ανάλογα από συμπατριώτες μας.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Αρχαγγέλου κος Νικόλαος Διμέλης με ανακοίνωσή του, κάλεσε επίσης όσους διαδίδουν ψεύδη και συκοφαντίες, να σταματήσουν γιατί μόνο κακό κάνουν και ζήτησε να τηρηθούν στο ακέραιο όλα τα μέτρα και οι οδηγίες που έχουν δοθεί.

Ανάρτηση αντίστοιχη σε ό,τι αφορά τα ρατσιστικά και ανόητα σχόλια που έγιναν σε βάρος της κοινότητας Αρχαγγέλου και των κατοίκων της περιοχής, έκανε και η περιφερειακή σύμβουλος κ. Χαρούλα Γιασιράνη επισημαίνοντας:
«Τα όσα ρατσιστικά γράφονται από χθες (σ.σ. προχθές) το βράδυ και η στοχοποίηση ολόκληρου του χωριού μου, πραγματικά με ξεπερνάει! Όσα προβλέπονται και πρέπει να γίνουν, γίνονται.
Σας λείπουν τα δέκα λεπτά δημοσιότητας, φαίνεται! Σταματήστε επιτέλους τις γελοιότητες!»

ΦΩΤΟ: Γιώργος Πατσάης
ΦΩΤΟ: Γιώργος Πατσάης

Μπήκαν σε καραντίνα γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό
Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του θετικού τεστ, έγινε απολύμανση στους χώρους από τους οποίους πέρασε το περιστατικό με το βρέφος, γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό, τέθηκαν σε καραντίνα και απαλλάχθηκαν προσωρινά από τα καθήκοντά τους. Παράλληλα ενεργοποιήθηκε και η διαδικασία προστασίας και ελέγχου που προβλέπεται, έτσι ώστε να μην έρχονται σε επαφή με άλλα πρόσωπα.
Σε καραντίνα παραμένουν επίσης και 8 άτομα, (γονείς και συγγενείς) του στενού κύκλου τη οικογένειας του βρέφους, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί.

Άριστα εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του βρέφους

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ή επιπλοκές εξελίσσεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του βρέφους που διαμένει στον Αρχάγγελο και το οποίο βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό καταγράφοντας έτσι το πρώτο θετικό δείγμα της πανδημίας, στο νησί της Ρόδου.

Μιλώντας πριν από λίγο στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της κοινότητας κος Νικόλαος Διμέλης, κάλεσε για ακόμα μια φορά τον κόσμο να τηρήσει στο ακέραιο τις οδηγίες προστασίας που τους έχουν δοθεί και να παραμείνει στο σπίτι του ακολουθώντας τις υποδείξεις των ειδικών.

Ο ίδιος, τόνισε ότι η κατάσταση της υγείας των μελών της οικογένειας αλλά και του βρέφους είναι πάρα πολύ καλή και ότι από τη μέρα που επέστρεψαν από το νοσοκομείο, βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις οδηγίες που τους είχαν δοθεί.

Ο πρόεδρος του Αρχαγγέλου σημείωσε επίσης ότι οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές, έχουν προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να μην υπάρξει διασπορά του κορωνοϊού, καλώντας και πάλι τους πολίτες να συμμορφωθούν απόλυτα στα μέτρα που έχουν ληφθεί και να περιορίσουν στις απολύτως αναγκαίες τις μετακινήσεις τους.

ΦΩΤΟ: Γιώργος Πατσάης
ΦΩΤΟ: Γιώργος Πατσάης

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος
Σε δηλωσή του, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου τόνισε μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος για τον κορωνοϊό:
«Η Ρόδος, μετά τη Σύρο, έχει από χθες (σ.σ. προχθές) το βράδυ επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν ιχνηλάτηση και όλοι εμείς οφείλουμε να δείξουμε ψυχραιμία, να διατηρήσουμε τον ανθρωπισμό μας, την αλληλεγγύη μας και να εφαρμόσουμε τις οδηγίες των ειδικών. Στην Περιφέρεια, έχουμε θέσει στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας όλες μας τις δυνάμεις μαζί με τον προϋπολογισμό μας για οποιαδήποτε δράση κριθεί αναγκαία. Η σκέψη μας και οι ευχές μας, να αναρρώσουν το συντομότερο οι συμπολίτες μας που ασθένησαν. Ψηλά το κεφάλι, θα βγούμε και απο αυτό μόνο με τον τρόπο που επιτρέπεται. Νικητές».

Ο περιφερειακός σύμβουλος Στέργος Παρδαλός
Σε ανάρτηση που έκανε στην προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο ο περιφερειακός σύμβουλος κος Στέργος Παρδαλός, επισήμανε:
«Μετά και τα τελευταία δυσάρεστα γεγονότα της ανακοίνωσης του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στην περιοχή μας, γίνεται πλέον σαφές ότι είμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης, ότι είμαστε σε πόλεμο. Είναι λάθος να νομίζουμε ότι δεν υπάρχει εχθρός επειδή είναι αόρατος. Ένας ύπουλος εχθρός της τάξης των 120nm ο οποίος δεν ξεχωρίζει, δεν κάνει διακρίσεις σε ηλικίες, τάξεις, εθνότητες. Σ’ αυτόν τον πόλεμο πρέπει να έχουμε υπομονή, δύναμη και αυτοπειθαρχία.

ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΣΑΗΣ

Ας ακολουθήσουμε τις εντολές των γιατρών και των λοιμωξιολόγων και ας σταματήσουμε να ακολουθούμε ή και να κάνουμε τους ιατρίζοντες και τους ειδήμονες του fb. Σαν πρώτο βήμα, μέχρι να δούμε αν έχει γίνει διασπορά και σε τι βαθμό μ έ ν ο υ μ ε σπίτια μας. Πολεμάμε για τα παιδιά μας και τους γονείς μας.

Ας γίνουμε για μια φορά στη ζωή μας ο «αδύναμος κρίκος» στην ανθρώπινη αλυσίδα.
«Χθες (σ.σ. προχθές) ταυτόχρονα ανακοινώθηκε, ότι και ο αγαπημένος συμπολίτης μας καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός δίνει τη δική του μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ας ευχηθούμε όλοι μας να βγει νικητής και σύντομα κοντά μας».

Δήλωση του αντιδημάρχου
Γιώργου Πατσάη

Σε ανακοίνωσή του ο αντιδήμαρχος κος Γιώργος Πατσάης επισήμανε:
«Με αίσθημα ευθύνης, θα ήθελα να παρακαλέσω θερμά όλους τους κατοίκους του Αρχαγγέλου να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους λόγω της επιβεβαίωσης θετικού κρούσματος στον κορωνοϊό σε βρέφος 7,5 μηνών.

Γίνεται ιχνιλάτηση του ιού και λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια όλων μας. Χρειάζεται ψυχραιμία, κατανόηση και ατομική ευθύνη. Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στους ηλικιωμένους και μειώνουμε τις άσκοπες μετακινήσεις. Αψηφούμε τα πικρόχολα σχόλια κάποιων που σε αυτές τις δύσκολες στιγμές με τη στάση τους μόνο διχασμό προκαλούν στους κόλπους της κοινότητάς μας και της κοινωνίας μας γενικότερα. Ενωμένοι όλοι μαζί, με τη βοήθεια του Θεού και της πολιτείας, καλούμαστε να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας, τους γονείς μας, τους συνανθρώπους μας.
Όλοι μαζί ενωμένοι, θα κερδίσουμε τη μάχη».

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη