Σπάνιες ελληνικές ταινίες στα σπίτια των ομογενών

Σπάνιες ελληνικές ταινίες στα σπίτια των ομογενών

Σπάνιες ελληνικές ταινίες στα σπίτια των ομογενών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 500 ΦΟΡΕΣ

Μέσα από τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών και της Ταινιοθήκης της Ελλάδος

Τη συνεργασία της με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, με στόχο την προώθηση σπάνιων ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου, οι οποίες για πρώτη φορά παρουσιάζονται διαδικτυακά, στους Έλληνες ομογενείς.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε μία σειρά δράσεων και συνεργασιών που αναπτύσσουν το Υπουργείο Εξωτερικών και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, με στόχο να διατηρηθεί ζωντανός και ισχυρός ο δεσμός πολιτισμού των Ελλήνων Ομογενών με τη μητέρα πατρίδα, εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας που όλοι βιώνουμε.

Η δράση αυτή συμβαδίζει με τις επιταγές των ημερών που μας θέλουν να «Μένουμε Σπίτι», ώστε να ξεπεράσουμε τη δύσκολη αυτή κατάσταση. Η εν λόγω συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος τελεί υπό την επίβλεψη του Γενικού Γραμματέα, κ. Γιάννη Χρυσουλάκη, και αποτελεί μια πρόσκληση διεξόδου και επιστροφής στις ρίζες για τους Ομογενείς μας ανά τον κόσμο που, λόγω των περιοριστικών μέτρων που λαμβάνουν οι χώρες διεθνώς για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, περνούν τις περισσότερες ώρες στο σπίτι τους.

Πλέον, οι απανταχού Έλληνες έχουν στη διάθεσή τους μια επιλογή σπάνιων ταινιών από το αρχείο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, που για πρώτη φορά παρουσιάζονται διαδικτυακά, μέσα από τη νέα ψηφιακή της αίθουσα. Κάθε ταινία θα κάνει τη διαδικτυακή πρεμιέρα της μια συγκεκριμένη μέρα και ώρα.

Όπως δήλωσε και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Κώστας Βλάσης: «Θέλουμε οι Έλληνες της Διασποράς, ο οικουμενικός Ελληνισμός να ξέρει πως είμαστε πάντα δίπλα του. Ειδικά σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη παγκόσμια συγκυρία που βιώνουμε, είμαστε όλοι ένα, ανεξάρτητα από την απόσταση που μας χωρίζει. Θα συνεχίσουμε τις δράσεις που εξυπηρετούν τον σκοπό αυτό και ευελπιστούμε η συγκεκριμένη συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος να εμπλουτιστεί στο μέλλον».

Διαβάστε ακόμη

Πήρε εξιτήριο η 68χρονη Ειρήνη Ταχλιαμπούρη

Η εορτή του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σίδνεϋ

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου