Ολοκληρώθηκε η «αναγέννηση» της Kοιλάδας των Πεταλούδων

Ολοκληρώθηκε η «αναγέννηση»  της Kοιλάδας των Πεταλούδων

Ολοκληρώθηκε η «αναγέννηση» της Kοιλάδας των Πεταλούδων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3354 ΦΟΡΕΣ

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ Γ. Ιατρίδης

…«Αναγεννήθηκε» η Κοιλάδα των Πεταλούδων η οποία, μετά τις εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα από τη σφοδρή κακοκαιρία, έχει ανακαινιστεί πλήρως και πλέον η εικόνα της είναι τελείως διαφορετική.

Έτοιμη είναι, λοιπόν, για να υποδεχθεί το καλοκαίρι η Κοιλάδα των Πεταλούδων παρά τις αντίξοες συνθήκες αφού, μετά τη θεομηνία ήρθε η πανδημία του κορωνοϊού με αποτέλεσμα να γίνουν όλα πιο δύσκολα για να προχωρήσουν οι εργολαβίες.
Ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα έγινε ό,τι ήταν δυνατόν ώστε να γίνουν τουλάχιστον οι πιο μεγάλες παρεμβάσεις που είχαν δρομολογηθεί και πλέον το μοναδικό αυτό αξιοθέατο είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες και φέτος, όποτε και αν έρθουν…

Ο Πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ, κ. Γιάννης Ιατρίδης, το διαπίστωσε αυτό μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε προχθές και όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» «βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο».
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μία εργολαβία ύψους 190 χιλιάδων ευρώ καθώς και μία συμπληρωματική 111 χιλιάδων ευρώ. Σ’ αυτές, προστίθενται και συμπληρωματικές εργολαβίες συνολικού ύψους 100 χιλιάδων ευρώ, οι οποίες αφορούν σε βαψίματα, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, της εισόδου κ.α. Όσο αφορά στις μεγαλύτερες παρεμβάσεις, όλα έχουν γίνει από την αρχή, όπως διάδρομοι, δεξαμενές, η περίφραξη της Κοιλάδας σε μεγάλη ακτίνα κ.α.

Επίσης, έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για τον δρόμο διαφυγής, προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίου ευρώ, έργο που είναι ενταγμένο σε πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης ενώ στο ίδιο πρόγραμμα έχει ενταχθεί και η μελέτη για την υλοτομία περιμετρικά της Κοιλάδας, ύψους 70 χιλιάδων ευρώ. Σημειώνεται ότι οι μελέτες έχουν εκπονηθεί από τη ΔΕΡΜΑΕ. Επίσης, έχει γίνει και η σύμβαση για το Μουσείο της Κοιλάδας, με τη συνδρομή του κ. Σισαμάκη, ύψους 300 χιλιάδων ευρώ.
Παράλληλα, ολοκληρώνεται η μελέτη για την πυρασφάλεια της Κοιλάδας, κάτι που θεωρείται πολύ σημαντικό, σε συνεργασία με τον δασολόγο με τον οποίο έχει συνάψει σύμβαση η ΔΕΡΜΑΕ.

Τέλος, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την εγκατάσταση οπτικής ίνας, καμερών, καθώς και των εγκαταστάσεων για τη λειτουργία των μηχανημάτων. Ο κ. Ιατρίδης κάνει λόγο για «αναγέννηση» της Κοιλάδας και δεν παραλείπει βέβαια να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο Ρόδου, κ. Αντώνη Καμπουράκη, για τη βοήθεια και τη στήριξή του. Αναφέρει, χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο κ. Ιατρίδης: «Σε 6 μήνες καταφέραμε όλοι μαζί, το προσωπικό της ΔΕΡΜΑΕ η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, οι επιβλέποντες μηχανικοί, οι εργολάβοι και το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε καταφέραμε να αναγεννήσουμε το πιο εμβληματικό φυσικό περιβάλλον του νησιού, τις πεταλούδες Ρόδου!!!».

Διαβάστε ακόμη

Στην Κάλυμνο Μ.Πέμπτη βράδυ και Μ.Παρασκευή ο Γ.Νικητιάδης

Όχημα κύλησε ανεξέλεγκτο από χώρο στάθμευσης και κόντεψε να «προσγειωθεί» στο δρόμο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Ανοίγει το ίδρυμα Marc de Montalembert την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Ρόδου Αλέξανδρου Κολιάδη για την απώλεια της Νικολούζου Μητσού Μυράνθης

Συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια - Κατασχέθηκαν 50.500 τεμάχια

Ζευγάρι νεαρών ρομά έκαναν ανήθικες προτάσεις σε ανήλικη, αντέδρασε και την δάγκωσαν

Επανέρχεται το «Πρέβελης» στα νησιά μας