Συνεργασία του δήμου Σύμης με τον δήμο Αλικαρνασσού

Συνεργασία του δήμου Σύμης με τον δήμο Αλικαρνασσού

Συνεργασία του δήμου Σύμης με τον δήμο Αλικαρνασσού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 936 ΦΟΡΕΣ

Έγινε δεκτή η πρόταση του Τούρκου δημάρχου από τον Λ. Παπακαλοδούκα

Παρά τις «ιαχές» πολέμου που ακούγονται όλο και πιο έντονα το τελευταίο διάστημα από την Τουρκία, ο δήμαρχος της Σύμης επέλεξε για μια ακόμα φορά τον δρόμο της συναδέλφωσης και της αλληλεγγύης.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε για την εξεύρεση λύσεων που μπορούν να αμβλύνουν το τεράστιο πρόβλημα που καταστρέφει την οικονομία μας» απάντησε ο Λευτέρης Παπακαλοδούκας στον δήμαρχο της Αλικαρνασσού (Μπόντρουμ) Αχμέτ Αράς.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο δήμαρχος από τα απέναντι τουρκικά παράλια είχε στείλει επιστολή σε πέντε ομολόγους του στα Δωδεκάνησα (Κω, Κάλυμνο, Πάτμο, Λέρο και Σύμη), ζητώντας στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών του Αιγαίου, λέγοντας με νόημα πως «τα νησιά βρίσκονται πιο κοντά στο Bodrum παρά στην ηπειρωτική Ελλάδα».

Ο κ. Παπακαλοδούκας στην επιστολή που απέστειλε απαντάει πως αποδέχεται αυτή την πρόταση καθώς ήδη «η Σύμη δέχεται πολλούς τουρίστες με σκάφη αναψυχής από την Τουρκία και κυρίως από το Bodrum», ενώ τονίζει πως «για μας ο πολιτισμός δεν έχει σύνορα».

Αναλυτικά, η απάντηση του δημάρχου Σύμης στον Αχμέτ Αράς:

«Κύριε Δήμαρχε του Bondrum, Ahmet Aras,
Αγαπητέ συνάδελφε,
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την κατανόηση και τον προβληματισμό σας να αναδείξετε το πρόβλημα του κορωνοϊού Covid-19 που επηρεάζει τις οικονομίες των δήμων μας και να πάρετε την πρωτοβουλία για υγιή και ειρηνική συνεργασία των λαών μας στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας.

Το Bodrum και η Σύμη είναι δύο κατεξοχήν τουριστικοί προορισμοί, γνωστοί σε όλο τον κόσμο για την εξαιρετική ποιότητα παροχών στους επισκέπτες μας. Η πανδημία που ξέσπασε αποτελεί το μεγαλύτερο πλήγμα που έχει υποστεί ο τουρισμός στον αιώνα μας.

Η Σύμη δέχεται πολλούς τουρίστες με σκάφη αναψυχής από την Τουρκία και κυρίως από το Bodrum. Δυστυχώς, φέτος η τουριστική σεζόν υφίσταται μεγάλη κάμψη με όλες τις συνέπειες για τους κατοίκους των περιοχών μας που άμεσα ή έμμεσα επηρεάζονται από τον τουρισμό.

Κατόπιν της επιστολής για συνεργασία και υιοθέτηση πρωτοβουλιών, ώστε να ανακάμψουμε το συντομότερο δυνατόν, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε για την εξεύρεση λύσεων που μπορούν να αμβλύνουν το τεράστιο αυτό πρόβλημα που καταστρέφει την οικονομία μας και να υλοποιήσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται στρατηγικές και σχεδιασμούς προκειμένου να βρούμε από κοινού λύσεις που θα δώσουν οξυγόνο στην καταστροφική επέλαση του κορωνοϊού.

Για μας ο πολιτισμός δεν έχει σύνορα. Η διεθνής συνεργασία των δήμων μας είμαι σίγουρος πως θα καταφέρει να γεφυρώσει για άλλη μια φορά τις σχέσεις των λαών μας, να μας φέρει πιο κοντά και να θέσουμε τις βάσεις για τουριστική ανάπτυξη και πρόοδο, σε μια χρονική στιγμή που οι καταστάσεις δεν επιτρέπουν καμία αναβολή.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ακούσουμε τις προτάσεις σας και να καταθέσουμε ένα σχέδιο τουριστικών και πολιτιστικών ανταλλαγών, ώστε να βγούμε από αυτό το τέλμα το συντομότερο δυνατό. Είστε πάντα ευπρόσδεκτος στο νησί μας, εσείς και τα εκλεκτά μέλη του δημοτικού σας συμβουλίου μετά των συνεργατών σας.

Επίσης θα μπορούσαμε να κάνουμε τηλεδιάσκεψη οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε και να θέσουμε τους όρους για ένα μνημόνιο συνεργασίας που θα καταστήσει τους δήμους μας στο προσκήνιο των τουριστικών επιλογών των καλοκαιρινών μας επισκεπτών. Είναι χρέος μας να βρούμε λύσεις, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να κάνουμε ο,τι είναι δυνατό, στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας για τους λαούς μας και την οικονομική ενίσχυση μέσω του τουρισμού.

Με τιμή,
Ο δήμαρχος Σύμης,
Ελ. Παπακαλοδούκας».

Διαβάστε ακόμη

Δεκάδες και χθες οι προσκυνητές από τη Ρόδο που μετέβησαν στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στη Σύμη

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ξεκινούν άμεσα λιμενικά έργα στη Σύμη - Επίσκεψη κλιμακίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου

Ιστορική αποκατάσταση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των κοινόχρηστων χώρων και εκτάσεων του δήμου Σύμης

«Δεν θυμάμαι τίποτα, είχα πιει», δηλώνει ο 30χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει 32χρονη σε καφέ στη Σύμη

Eπιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό

National Geographic: Προτείνει τη Σύμη ως τοπ προορισμό για έναν πολύ διαφορετικό λόγο