Συλλυπητήριες ανακοινώσεις από τον πολιτικό κόσμο της Δωδεκανήσου για τον Γιώργο Νισύριο

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις από τον πολιτικό κόσμο της Δωδεκανήσου για τον Γιώργο Νισύριο

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις από τον πολιτικό κόσμο της Δωδεκανήσου για τον Γιώργο Νισύριο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 429 ΦΟΡΕΣ

Έφυγε την Κυριακή από τη ζωή ο Γιώργος Νισύριος, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Δωδεκανήσου και επί σειρά ετών, πρώην πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου και αντιδήμαρχος, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος βουλευτής.

Ο ίδιος έδωσε σκληρή μάχη με σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα. Ήταν ένας άνθρωπος αγαπητός και γνωστός στα Δωδεκάνησα και είχε αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμα της προσφοράς του, από τις θέσεις του Νομαρχιακού Συμβούλου Δωδεκανήσου, του διοικητή του Κέντρου Υγείας Καρπάθου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Καρπάθου όπου είχε υπηρετήσει.

Συλλυπητήριο μήνυμα του υφυπουργού Τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα

«Ο Γιώργος Νισύριος άφησε το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στην Κάρπαθο και στα Δωδεκάνησα.

Υπηρέτησε το νησί του, έχοντας τιμηθεί από τους συμπολίτες του και στους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης.

Συνεπής στις αρχές και στις ιδέες του, υπηρέτησε και τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη ως απλός στρατιώτης.

Ο θάνατος του αποτελεί μια μεγάλη απώλεια για την Κάρπαθο.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής κ. Βασίλης Υψηλάντης επισημαίνει:
«Σήμερα η Κάρπαθος και η Δωδεκάνησος θρηνούν για τον πρόωρο θάνατο του Τζώρτζη Νισύριου. Άξιου επιστήμονα, ενάρετου οικογενειάρχη, καλού επιχειρηματία, σπουδαίου αυτοδιοικητικού, σημαντικού στελέχους και πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας στα δύσκολα.

Προσωπικά χάνω τον πολύτιμο και καλό μου φίλο και συνεργάτη. Χαρακτηριστικό του, το πάθος για την επίλυση των προβλημάτων της Καρπάθου και της Κάσου αλλά και της δικαίωσης των αγώνων της Δωδεκανήσου για πρόοδο και ανάπτυξη.

Δε θα ξεχάσω ποτέ, τον αγώνα μας στην Αθήνα και στην ΕΝΑΕ, για να παραμείνει η Δωδεκάνησος αυτοτελής διοικητικά περιφέρεια και να μην χαθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ. Η μνήμη του θα με συντροφεύει πάντα και θα μου δίνει κουράγιο. Αυτό που εκείνος δεν έχασε μέχρι το τέλος».

Συλλυπητήριο μήνυμα της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη
«Ο Τζώρτζης Νισύριος αποτέλεσε παράδειγμα επιστήμονα-ιατρού, που αξιοποίησε τη μόρφωσή του και τις γνώσεις του για την υγεία των ακριτών νησιωτών, των συμπατριωτών του.
Πέρα από την επιστημονική του προσφορά στην ακριτική Κάρπαθο και τα Δωδεκάνησα, υπήρξε άνθρωπος με αμέριστο ενδιαφέρον για το κοινό καλό, για την πρόοδο του τόπου του σε όλους τους τομείς. Τιμήθηκε από τους συμπατριώτες του με πολλές θέσεις πολιτικής ευθύνης στην Αυτοδιοίκηση και τίμησε αυτήν την εμπιστοσύνη στο ακέραιο, με ακάματη θέληση, ήθος, δημιουργικότητα και ειλικρίνεια. Η στάση του και η συνολική του προσφορά είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει οδηγό για τις επόμενες γενιές Δωδεκανησίων. Τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους του».

Συλλυπητήριο μήνυμα του βουλευτή Ιωάννη Παππά
«Τα νησιά μας θρηνούν σήμερα τον αδόκητο θάνατο του Γεωργίου Νισύριου. Ενός αγωνιστή της παράταξης Νέας Δημοκρατίας αλλά και της Δωδεκανήσου. Ο Τζώρτζης Νισύριος ήταν εργατικός, επιστήμων και υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση με αυταπάρνηση και πάθος.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της καρπαθιακής γης που θα τον σκεπάζει.
Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του. Αλησμόνητος».

Συλλυπητήριο μήνυμα από τον πρόεδρο του ΙΣΡ Ηλία Τσέρκη
«Η απρόσμενη είδηση του θανάτου του Οδοντίατρου Γεωργίου (Τζώρτζη) Νισύριου, μας συγκλόνισε και μας γέμισε θλίψη.

Ο Τζώρτζης Νισύριος ήταν μια εμβληματική προσωπικότητα, με μεγάλο επιστημονικό έργο και τεράστια προσφορά τόσο στην Οδοντιατρική περίθαλψη όσο και στο κοινωνικό σύνολο της Καρπάθου. Διετέλεσε σε πολλές θέσεις ευθύνης συγκεκριμένα ήταν Νομαρχιακός Σύμβουλος Δωδεκανήσου επί σειρά ετών, πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου και Αντιδήμαρχος Καρπάθου.

Υπηρέτησε επίσης, στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου ως Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής. Η Κάρπαθος αλλά και ολόκληρη η Δωδεκάνησος έχασε έναν εκλεκτό συμπολίτη με αρχές, αξίες, ήθος και κοινωνική προσφορά, έναν ξεχωριστό πατριώτη που θα μείνει φωτεινό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές. Τολμούσε και υλοποιούσε με καθαρό λόγο και ευθύ βλέμμα. Δυναμικός και ταυτόχρονα συμπονετικός, ξεκάθαρος και συναινετικός. Μια αυθεντική, ήρεμη δύναμη που θα μας λείψει.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του Καλλιόπη και στα παιδιά του και συναδέλφους Θεμιστοκλή, Ρηγοπούλα, Σοφία και Μανώλη.
Καλό ταξίδι, συμπατριώτη, συναγωνιστή Τζώρτζη».
Ηλίας Τσέρκης
Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου
Πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Ρόδου».

Σε ανακοίνωσή του που ανήρτησε o φίλος του και επί σειρά ετών συνοδοιπόρος του στην αυτοδιοίκηση Μιχάλης Μπαριανάκης, αναφέρει:
«Έφυγε σήμερα από την ζωή ο Γιώργος Νισύριος, ένας αδελφός πραγματικός, καλός φίλος, άριστος οικογενειάρχης,επιστήμονας. Άνθρωπος της προσφοράς όπου και αν ασχολήθηκε. Έντιμος, σοβαρός, με ήθος και αποτελεσματικότητα. Μαζί με τον Τζώρτζη όπως όλοι τον γνωρίζουν στην Κάρπαθο, ήμασταν συνοδοιπόροι στο Νομαρχιακό Συμβούλιο από το 2002-2010, στη συνέχεια ασχολήθηκε με τον πρώτο βαθμό της Αυτοδιοίκησης και από το 2010-2019 διετέλεσε Πρόεδρος και Αντιδήμαρχος του Δήμου Καρπάθου.

Υπήρξε υποψήφιος Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και ήταν από τα στελέχη που άφησε τη σφραγίδα του, με την παρουσία του και τους αγώνες που έκανε μέχρι σήμερα. Είναι δύσκολο να το πιστέψω ότι δεν θα σε ξαναδώ, δεν θα μιλήσουμε τηλεφωνικά, δεν θα συζητήσουμε πολιτικά, δεν θα σχολιάσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας για την αγαπημένη σου Κάρπαθο.

Δεν έχω λόγια παρηγοριάς για να πω τα Συλλυπητήριά μου στην αγαπημένη σου γυναίκα Πόπη, τα παιδιά σου Θέμη, Ρηγοπούλα, Σοφία, Μανώλη, στα αδέλφια σου Γιάννη, Νίκο, Μιχαλάκη, Αλέξη, Μάνο και Ελπίδα! Να είναι ελαφρύ το χώμα της Καρπάθικης γης που θα σε σκεπάσει, αιώνια σου η μνήμη!

Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ»

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη