Το μήνυμα των συντελεστών από την «Κυρά της Ρω» στην Ομογένεια

Το μήνυμα των συντελεστών από την «Κυρά της Ρω» στην Ομογένεια

Το μήνυμα των συντελεστών από την «Κυρά της Ρω» στην Ομογένεια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 227 ΦΟΡΕΣ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με την υπόσχεση πως θα επανέλθουν για την πραγματοποίηση της παράστασης στη Νέα Υόρκη, όταν πλέον οι συνθήκες το επιτρέψουν, έκλεισαν την ανοικτή επιστολή προς την Ομογένεια οι συντελεστές της παράστασης «Η Κυρά της Ρω», οι οποίοι θέλησαν να στείλουν μήνυμα συμπαράστασης.

Υπενθυμίζεται ότι «Η Κυρά της Ρω», με πρωταγωνίστρια τη Φωτεινή Μπαξεβάνη, αποτελεί μια συγκλονιστική θεατρική ενσάρκωση του μηνύματος και των αξιών της ζωής της Ελληνίδας εκείνης που συνδύασε την ύπαρξή της με το ομώνυμο ακριτικό νησί.

Φέτος, επρόκειτο να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη, με μέριμνα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (ΚΕΠ), που είχε οργανώσει μια πολυαναμενόμενη, για το κοινό, παράσταση στις 14 Μαρτίου. Η έξαρση της πανδημίας της Covid-19 οδήγησε τους ιθύνοντες στην απόφαση αναβολής, πριν ακόμη επιβληθούν περιοριστικά μέτρα στην πραγματοποίηση εκδηλώσεων.

Ασφαλώς, με τη Νέα Υόρκη χτυπημένη από τον θανατηφόρο ιό όσο ελάχιστες πόλεις ανά τον κόσμο, οι ελπίδες ότι θα μπορούσε να επέλθει επαναπρογραμματισμός τον Μάιο έπεσαν πολύ γρήγορα στο κενό, με την αμερικανική μεγαλούπολη -και ασφαλώς την ελληνοαμερικανική κοινότητα- να θρηνούν πολλά θύματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Θέλαμε εδώ και πολύ καιρό να στείλουμε ένα μήνυμα αγάπης και συμπαράστασης προς την Ομογένεια της Νέας Υόρκης. Θα απευθύνεται στην Ομογένεια, είχαμε πει. Αμέσως όμως άρχισαν να έρχονται στη σκέψη μας τα πρόσωπα των φίλων και συνεργατών μας από όλα αυτά τα χρόνια, και βεβαίως όσων σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού - όλες οι έντονες στιγμές που μοιραστήκαμε μαζί τους με διάφορες αφορμές τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Ήταν πολλά αυτά τα πρόσωπα και έντονες οι αναμνήσεις μαζί τους», αναφέρεται, αρχικά, στην επιστολή που συνυπογράφουν οι Γιάννης Σκαραγκάς, Φωτεινή Μπαξεβάνη και Σταύρος Λίτινας.

Στη συνέχεια, αφού ευχαριστούν το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού και προσωπικά τον πρόεδρο, Ηρακλή Κρεμμύδα, για τη συμπαράστασή του, ανανεώνουν το ραντεβού τους με την Ομογένεια, τονίζοντας ότι, πλέον, η πραγματοποίηση της παράστασης στη Νέα Υόρκη έχει λάβει τον χαρακτήρα ενός ιδιαίτερου χρέους προς την Ομογένεια - και όχι μόνο.

«Στην αρχή αναρωτιόμασταν τι θα γινόταν αν την είχαμε κάνει - σε μια περίοδο που η μετάδοση του ιού ήταν ανεξέλεγκτη χωρίς το παραμικρό μέτρο. Μετά σκεφτήκαμε ότι ίσως ήταν καλύτερα που δεν την κάναμε. Τελικά φτάσαμε να πιστεύουμε ότι αυτή η παράσταση είναι το δικό μας χρέος: την χρωστάμε στην ελληνική κοινότητα, στους φίλους μας αλλά ιδιαίτερα στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού», τονίζεται χαρακτηριστικά, με την υπόσχεση ότι «θα ανταμώσουμε σύντομα».

«Μόλις ο κόσμος ξαναγίνει ανθρώπινος και ασφαλής, θα είμαστε εκεί, με αυτήν ακριβώς την καρδιά και την αγάπη μας».

(Από τον «ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ»)

Διαβάστε ακόμη

Πήρε εξιτήριο η 68χρονη Ειρήνη Ταχλιαμπούρη

Η εορτή του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σίδνεϋ

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου