Οι ομογενείς αποχαιρέτησαν με συγκίνηση τον Σταύρο Σταματάκη

Οι ομογενείς αποχαιρέτησαν με συγκίνηση τον Σταύρο Σταματάκη

Οι ομογενείς αποχαιρέτησαν με συγκίνηση τον Σταύρο Σταματάκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1431 ΦΟΡΕΣ

Επιστολή του Ηλία Τομάζου, προέδρου του συλλόγου «Απόλλων»

Με συγκίνηση αποχαιρέτησαν οι ομογενείς μας και ο πρόεδρος του Παν-Ροδιακού Συλλόγου Αμερικής «Ο Απόλλων» τον Ροδίτη Σταύρο Σταματάκη, ο οποίος κατάγονταν από τα Σιάννα της Ρόδου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ηλίας Τομάζος αναφέρεται: «Με μεγάλη λύπη σας ανακοινώνω ότι ο Σταύρος Σταματάκης από το χωριό Σιάννα της Ρόδου δεν είναι πλέον μαζί μας. Προ δύο ημερών αποδήμησε εις Κύριον.

Σας επισυνάπτω πληροφορίες από McMillan Funeral Home of Myrtle Beach, SC.

Ο Σταύρος υπήρξε ένας πατριδολάτρης σε όλη του τη ζωή. Αγαπούσε πάρα πολύ το μικρό χωριό του Σιάννα και τη Ρόδο. Υπηρέτησε τον Παν-Ροδιακό Σύλλογο Αμερικής «Απόλλων» ως πρόεδρος της Κεντρικής Έδρας και εις άλλα αξιώματα στο τμήμα της πόλεως Χάρτφορτ, Κοννέκτικατ όπου και διέμενε με την οικογένειά του.

'Οταν πήρε τη σύνταξή του πήγε και έμενε μόνιμα για πολλά χρόνια στο αγαπημένο του χωριό Σιάννα.
Επέστρεψε προ μηνών στην Αμερική λόγω ασθενείας. Ο Σταύρος ήταν πολύ αγαπητός και πάντα θα τον κρατάμε στη μνήμη μας με αγάπη και σεβασμό.

Για πολλά χρόνια όποτε επισκεπτόμουν τη Ρόδο φρόντιζα να τον επισκεφθώ με Ελληνοαμερικανούς και Αμερικανούς σπουδαστές του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία».

Οι σπουδαστές πάντα αναχωρούσαν εντυπωσιασμένοι από τα λόγια και τις συμβουλές του Σταύρου. Η κάθε συνάντηση με τον αείμνηστο Σταύρο αποτελούσε και μια θετική εμπειρία των σπουδαστών μας στην Ελλάδα.

Μιλούσε με υπερηφάνεια για το πόσο μεγάλο ήταν πρώτα το χωριό του συγκρίνοντας το παρελθόν με το παρόν. Αρκετές φορές με στεναχώρια αναφερόταν για τον λίγο κόσμο που έμεινε. Στην κάθε μου επίσκεψη μιλούσαμε για τους ξενιτεμένους Ροδίτες στην Αμερική, Καναδά και Αυστραλία με τους πολλούς συγχωριανούς του. Μιλούσαμε για αυτούς που χάσαμε και ειδικά για τα παιδιά.

Με ενθουσιασμό και συγκίνηση ο Σταύρος εδέχθη την ανακοίνωση ότι ο Δήμος Ρόδου παρεχώρησε έκταση για ίδρυση μαθητικής κατασκηνώσεως. Το χαραχτήρισε ιστορικής σημασίας. Τα τελευταία δύο χρόνια στις συναντήσεις μας αυτό ήταν το θέμα που συζητούσαμε.

Την ανάγκη, δηλαδή, τα Ροδιτόπουλα και παιδιά της Δωδεκανήσου από όλον τον κόσμο να επισκέπτονται τη Ρόδο.

«Όταν ο Σταύρος ήταν εδώ ο νους του ήταν στη Ρόδο. Όταν ζούσε στη Ρόδο ο νους του ήταν στην Αμερική μιλώντας για τα παιδιά του, για τον Παν-Ροδιακό Σύλλογο Αμερικής «Απόλλων» και τους φίλους του.

Ο Παν-Ροδιακός Σύλλογος Αμερικής «Απόλλων» ευχαριστεί τον αδελφό μας Σταύρο για τις μακρόχρονές του υπηρεσίες. Ο φιλικός του καλός χαραχτήρας, οι κόποι, προσφορές, καλά του λόγια και ειδικά η μεγάλη του αγάπη για το χωριό Σιάννα θα είναι πάντα παράδειγμα στη ζωή μας.

Αείμνηστε Σταύρο, δεν θα είναι πλέον το ίδιο οι φίλοι και συνεργάτες σου από Αμερική να επισκεπτόμαστε το αγαπημένο μας νησί Ρόδο και το χωριό σου Σιάννα δίχως εσένα να συναντούμε εκεί.
Σε ευχαριστούμε για πολλά πράγματα, Σταύρο.

Αιωνία σου η μνήμη!

Για τον Παν-Ροδιακό Σύλλογο Αμερικής «Απόλλων»
Ηλίας Τομάζος, πρόεδρο

Διαβάστε ακόμη

Πήρε εξιτήριο η 68χρονη Ειρήνη Ταχλιαμπούρη

Η εορτή του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σίδνεϋ

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου