Αναμενόμενη ήταν η αντίδραση του γυναικολόγου, λέει μια μηνύτρια

Αναμενόμενη ήταν η αντίδραση  του γυναικολόγου, λέει μια μηνύτρια

Αναμενόμενη ήταν η αντίδραση του γυναικολόγου, λέει μια μηνύτρια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2600 ΦΟΡΕΣ

Ως αναμενόμενη χαρακτηρίζει μία από τις μηνύτριες την αντίδραση του γυναικολόγου, ο οποίος αρνείται ότι βίασε ή ασέλγησε σε βάρος ασθενών του, και εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί δικαστικά εναντίων των γυναικών που τον μήνυσαν.

Σε αναλυτικό ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, μίλησε μία εκ των γυναικών που έχει ήδη προβεί σε καταγγελία σε βάρος του γιατρού που υπηρετεί στη Ρόδο, κατά τη διάρκεια εξέτασής της.

«Δεν με νοιάζει τι λέει, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, λέμε την αλήθεια και στο τέλος θα αποδειχθεί» είπε χαρακτηριστικά η μηνύτρια η οποία πρόσθεσε: «Δεν περίμενα να το παραδεχτεί. Εννοείται ότι θα αντιδρούσε έτσι, εννοούνταν ότι θα έκανε μηνύσεις, εννοείται όλα αυτά. Είναι λογικό, δεν μπορεί να πει «ναι τα έκανα». Όταν ένας γιατρός αμφισβητεί και βγάζει τρελές είκοσι γυναίκες, που δεν είναι μόνο είκοσι είναι περισσότερες, πώς να πάει αυτή η γυναίκα μόνη της να υπερασπιστεί τον εαυτό της;».

Όπως είναι γνωστό, ο γιατρός τόσο την Πέμπτη όσο και την Παρασκευή (10 και 11 Δεκεμβρίου) βρέθηκε ενώπιον του Πταισματοδίκη Ρόδου για να δώσει εξηγήσεις για τρεις και πέντε αντίστοιχα μηνύσεις που έχουν κατατεθεί σε βάρος του. Ο γυναικολόγος αρνήθηκε πλήρως τα όσα του καταλογίζονται και δήλωσε ότι δεν αποδέχεται το παραμικρό από όλα αυτά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θυμάται τις γυναίκες αυτές και πιθανόν να είναι αποκυήματα της φαντασίας τους. Μάλιστα δήλωσε στις καταθέσεις του πως επιφυλάσσεται για να χρησιμοποιήσει κάθε ένδικο μέσο που του δίδεται από τον νόμο εναντίον των γυναικών αυτών.

Μιλώντας στο ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου στο Star η μία εκ των δικηγόρων των μηνυτριών, η κα Εύη Αρνιθενού, είπε χαρακτηριστικά:
«Η κοινή λογική και ο απλός νους δεν αντέχει ότι είκοσι καταγγέλλουσες ξαφνικά δεν είχαν τι να κάνουν και φαντάστηκαν κάποια πράγματα. Γνωρίζουμε ότι δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, είναι άλλες ηλικίες, άλλα επαγγέλματα, άλλη κοινωνική τάξη. Μάλιστα η τελευταία μήνυση κατατέθηκε μέσω του ελληνικού προξενείου στην Ολλανδία».

Αλλά και ο έταιρος συνήγορος των γυναικών κ. Στέλιος Αλεξανδρής ξεκαθάρισε πως «το αποδειχτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί έως σήμερα από την Εισαγγελία είναι τόσο δυνατό, έχουμε μία υπόθεση δεμένη».
Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να κληθεί εκ νέου ο γιατρός από τον Πταισματοδίκη Ρόδου για να δώσει εξηγήσεις για τις λοιπές 12 μηνύσεις που εκκρεμούν σε βάρος του, ενώ ήδη οι συνήγοροι του γιατρού κ.κ. Κώστας Αβδελλής και Μανώλης Κουτσούκος έχουν καταθέσει αίτημα συσχέτισης όλων των μηνύσεων που έχουν κατατεθεί σε βάρος του πελάτη τους, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα υπεράσπισης συνολικά για όλες τις περιπτώσεις.
Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τη δικαιοσύνη τον περασμένο Αύγουστο (2020) οπότε και κατατέθηκε η πρώτη μήνυση σε βάρος του γιατρού. Αυτή αποτέλεσε και την αφορμή να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες διαδοχικά, ενώ μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί συνολικά είκοσι μηνύσεις από γυναίκες διαφόρων ηλικιών.

Οι μηνύτριες αναφέρονται στα δικόγραφά τους, σε περιστατικά που φέρονται να βίωσαν από τον γιατρό κατά τη διάρκεια γυναικολογικής εξέτασής τους και τα οποία αφορούν ασελγείς πράξεις σε βάρος τους. Οι μηνύσεις υποβλήθηκαν για λογαριασμό τους από τους δικηγόρους κ.κ. Εύη Αρνιθενού, Μύριαμ Τομαρά και Στέλιο Αλεξανδρή.

Με αφορμή τις μηνύσεις αυτές, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου η οποία χειρίστηκε την υπόθεση, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τους Πταισματοδίκες Ρόδου και στο πλαίσιο αυτό, το προηγούμενο διάστημα κατέθεσαν όλες οι γυναίκες που έχουν υποβάλει μηνύσεις στον γιατρό, καθώς και όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας που συμπεριλαμβάνονται στις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθησαν επειδή πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες...

Συνελήφθη καταδικασθείς για ζωοκλοπή και ζωοκτονία

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον 21χρονο

Ελεύθεροι με όρους δύο αδέλφια και ο εξάδελφός τους για τα χάπια κοκαΐνης

Προφυλακίστηκαν οι τρεις Ρομά για τις κλοπές και τις διαρρήξεις

Κως: Εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης...

Στο εδώλιο Τούρκος για μεταφορά μεταναστών στη Ρόδο

Θα δικαστεί 39χρονος για δέμα που περιείχε 108 γρ. ηρωίνης