Χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν οι Πανελλαδικές εξετάσεις στη Ρόδο

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν οι Πανελλαδικές εξετάσεις στη Ρόδο

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν οι Πανελλαδικές εξετάσεις στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1599 ΦΟΡΕΣ

Πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023, με την αυλαία να ανοίγουν οι μαθητές και μαθήτριες των ΕΠΑΛ οι οποίοι εξετάστηκαν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών - Έκθεση.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «Ροδιακή» ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης, όλη διαδικασία διεξήχθη κανονικά σε όλα τα εξεταστικά κέντρα του νομού μας, χωρίς να καταγραφούν προβλήματα.

Τα θέματα βρίσκονταν από νωρίς το πρωί στα σχολεία και περίπου δέκα λεπτά μετά τις 9 το πρωί, οι εξεταζόμενοι τα είχαν στα χέρια τους και ξεκίνησαν να γράφουν.

Σε γενικές γραμμές τα θέματα χαρακτηρίστηκαν ως βατά, ενώ και εξεταζόμενοι δήλωσαν πως για κάποιον που είχε προετοιμαστεί ήταν εύκολο να τα απαντήσει.
Όπως είναι γνωστό, στο Θέμα Α και στο Μη λογοτεχνικό κείμενο έπεσε το άρθρο με τίτλο «Τα οφέλη του εθελοντισμού», ενώ στο Θέμα Β και στο λογοτεχνικό κείμενο έπεσε το τα «Καταφύγια τη νύχτα» του Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται σήμερα με τους μαθητές και μαθήτριες των Γενικών Λυκείων να διαγωνίζονται και αυτοί στο μάθημα των Νέων Ελληνικών – Έκθεση, ενώ τα παιδιά των ΕΠΑΛ θα διαγωνιστούν το Σάββατο 3 Ιουνίου στο μάθημα της Άλγεβρας (Μαθηματικά).

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις διεξάγονται 2-12 Ιουνίου για τα ΓΕΛ (ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια) και 1-16 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ (ημερήσια και εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια).

Η ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται στις 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. και η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Συνολικά στο νομό Δωδεκανήσου οι υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια ανέρχονται στους 1410 μαθητές και μαθήτριες και 404 από τα Επαγγελματικά (ΕΠΑΛ) Λύκεια.

Στους αριθμούς αυτούς θα πρέπει να προστεθούν 46 μαθητές και μαθήτριες με ειδικά ζητήματα που θα εξεταστούν στο Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο που βρίσκεται στο 1ο Γυμνάσιο Ρόδου και 26 άτομα από τα ΕΠΑΛ, τα οποία όμως αυτά θα μεταβούν στην Αθήνα για τις εξετάσεις τους.

Δηλαδή συνολικά οι υποψήφιοι μαθητές και μαθήτριες των φετινών Πανελλαδικών από το νομό Δωδεκανήσου είναι 1456 από τα Γενικά Λύκεια και 430 από τα Επαγγελματικά Λύκεια (μαζί με τους ειδικά εξεταζόμενους μαθητές και μαθήτριες σύνολο 1886).

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδομαρκάκη, στη Δωδεκάνησο λειτουργούν 27 εξεταστικά κέντρα για τα παιδιά των Γενικών Λυκείων και 9 εξεταστικά κέντρα για τα παιδιά των Επαγγελματικών Λυκείων, δηλαδή σε κάθε νησί θα υπάρχει τουλάχιστον ένα εξεταστικό κέντρο.

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές: Ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική εγγραφή των επιτυχόντων

Αύξηση βάσεων στα περισσότερα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Αποτελέσματα Πανελλαδικών 2023: Σε ποιες σχολές πέρασαν οι Ροδίτες και οι Ροδίτισσες

Πανελλαδικές: Ανακοινώνονται σήμερα οι βάσεις εισαγωγής

Πανελλαδικές 2023 - Σάρωσαν τα Ροδιτόπουλα σε επιτυχίες- Πώς έγραψαν οι μαθητές από τα σχολεία του νησιού μας

Πανελλαδικές: Αύριο στη μια οι ανακοινώσεις για τις βαθμολογίες

Πανελλαδικές 2023: Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Από 15 έως 23 Ιουνίου η εγγραφή για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών