Απέπλευσε χθες από τη Ρόδο το «Γεράκι της θάλασσας»

Απέπλευσε χθες από τη Ρόδο  το «Γεράκι της θάλασσας»

Απέπλευσε χθες από τη Ρόδο το «Γεράκι της θάλασσας»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5435 ΦΟΡΕΣ

Απέπλευσε χτες το πρωί από τη Ρόδο το θρυλικό “Maltese Falcon”, το 6o μεγαλύτερο ιστιοφόρο στον κόσμο μήκους 88 μέτρων που κατέπλευσε στο νησί μας το Σάββατο και έδεσε στο λιμάνι της Κολώνας.

Το πολυτελές σκάφος που είναι πιο γνωστό και ως «Γεράκι της Θάλασσας» κατασκευάστηκε στην Κωνσταντινούπολη το 2006, από ιταλικό ναυπηγείο. Διαθέτει δεκαπέντε τετράγωνα πανιά, πέντε ανά κατάρτι, τα οποία ελέγχονται ηλεκτρονικά και μπορούν να ανοιχτούν πλήρως σε μόλις έξι λεπτά.

Έχει έξι καμπίνες υπερπολυτελείας για τους φιλοξενουμένους και άλλες οκτώ για το 18μελές πλήρωμα, ενώ τα τρία καταστρώματα του ιστιοφόρου επικοινωνούν με τη βοήθεια μιας κυκλικής σκάλας που περιβάλλει το κεντρικό κατάρτι.

 


Η ταχύτητά του ξεπερνά τους 20 κόμβους, ενώ το εσωτερικό του, παραπέμπει σε διαστημόπλοιο επενδυμένο με ξύλο. Οι άνετοι και πολυτελείς χώροι του έχουν εμβαδόν περίπου 1.500 τετραγωνικά μέτρα. Μπορεί να μεταφέρει δύο ταχύπλοα μήκους 10 μέτρων, τέσσερα ιστιοπλοϊκά σκάφη, τύπου Laser, ένα σκάφος με τουρμπίνα μήκους πέντε μέτρων και ένα… μίνι υποβρύχιο για την εξερεύνηση των βυθών. Επιπλέον, διαθέτει τζακούζι, οθόνη κινηματογράφου και γυμναστήριο.

Όταν βρισκόταν στην κατοχή της Έλενας Αμβροσιάδου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για να το πουλήσει ενοικιαζόταν προς 490.000 ευρώ έως 580.000 ευρώ την εβδομάδα, ανάλογα με τη σεζόν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τους τελευταίους μήνες το σκάφος βρισκόταν για πλήρη ανακαίνιση και επισκευή στο ναυπηγείο Lusben στην Ιταλία.


Το "Maltese Falcon" έχει λάβει πάνω από 18 διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου “Finest Superyacht Ever” από το περιοδικό “Superyacht World". Ακόμη, έχει κερδίσει την 1η θέση στην ψηφοφορία για το “Baccarat Super Yacht World Trophy”, που έγινε επίσης για λογαριασμό του περιοδικού “Superyacht World”, ενώ το 2016 τοποθετήθηκε από το ίδιο έντυπο στο Top 10 του Hall of Fame για την τεχνολογία του και το μοναδικό του design.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 τα διεθνή Μέσα έγραψαν διθυραμβικά σχόλια, μετά τη διάκριση στο Perini Navi Cup, το οποίο είχε πραγματοποιηθεί στο Πόρτο Τσέρβο της Σαρδηνίας. Εκεί κατά την απονομή η Έλενα Αμβροσιάδου σήκωσε και την ελληνική σημαία.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπίστηκαν 44 αλλοδαποί στη Νίσυρο νωρίς το πρωί

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη, "ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;"

Υποθαλάσσιος καθαρισμός του κόλπου του Αγίου Παύλου Λίνδου

ΣΥΡΙΖΑ: Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών

Η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Οδικής Κυκλοφορίας (FEVR) στη Ρόδο

Γιάννης Πάππου: Χαμόγελα αισιοδοξίας στην αγορά της Ρόδου από την κίνηση το Πάσχα

Συνάντηση Γ. Νικητιάδη με το Δήμαρχο Ρόδου Αλ. Κολιάδη

Περιοδεία του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στα Δωδεκάνησα