Δράσεις για την αειφόρο ανάπτυξη και την ψηφιακή μετάβαση του συμπλέγματος της Μεγίστης

Δράσεις για την αειφόρο ανάπτυξη και την ψηφιακή μετάβαση του συμπλέγματος της Μεγίστης

Δράσεις για την αειφόρο ανάπτυξη και την ψηφιακή μετάβαση του συμπλέγματος της Μεγίστης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1969 ΦΟΡΕΣ

Στις 12 Σεπτεμβρίου στις 11:00 το πρωί στον Δήμο Μεγίστης (Καστελλόριζο), παραδόθηκαν από την Επιστημονικά Υπεύθυνη του προγράμματος «Αειφόρος Ανάπτυξη Λιγότερο Αναπτυγμένων Περιοχών με τη Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης Πολιτιστικού Αποθέματος με χρήση Εφαρμογών των Τεχνολογιών της Πληροφορικής», Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ και μέλος της ΔΕ του ΤΕΕ, κα Αντωνία Μοροπούλου και τον κο Αγαπητό Ξάνθη από την ομάδα εργασίας του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, στον Δήμαρχο κο Γεώργιο Σαμψάκο, στους Αντιδημάρχους κο Στρατή Αμύγδαλο, κο Νικόλαο Ασβέστη, και κο Δημήτριο Αχλαδιώτη, καθώς και στους Δημοτικούς Συμβούλους κα Μαρία Κοκάλα και κο Γιώργο Παπουτσή, ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα με την Πλατφόρμα Ανάπτυξης και το Γεωπληροφορικό Σύστημα των παρεμβάσεων για την αειφόρο ανάπτυξη του Συμπλέγματος της Μεγίστης. Ο υπεύθυνος της ομάδας εργασίας του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κος Αντώνιος Γιαννικουρής βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με το Δήμαρχο ώστε να υποστηριχθεί τεχνικά από το ΤΕΕ η λειτουργία των συστημάτων αυτών.

Στη συνέχεια, στις 12:30 το μεσημέρι, στo Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Καστελλορίζου (Μεγίστης) πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη της δράσης «Ερευνητές στα Σχολεία» στο πλαίσιο της «Βραδιάς του Ερευνητή», που διοργανώνει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Horizon Europe "MARIE - My Awesome Research is for Everyone!"). Η παρουσίαση διοργανώθηκε από το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Καστελλορίζου (Μεγίστης) υπό τη Διεύθυνση της κας Μπέττης - Τζόαν Μούζακ, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και προβάλλεται από τους Χορηγούς Επικοινωνίας, την ΕΡΤ και την BCI Media Toronto. Οι δράσεις της «Βραδιάς του Ερευνητή 2023» θα κορυφωθούν στο Ιστορικό Συγκρότημα του Πολυτεχνείου στη Πατησίων τη Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου από τις 17:00 το απόγευμα έως αργά το βράδυ.

Στην Εκδήλωση, παρουσιάστηκε από την Ομότιμη Καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου, και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Προγράμματος, το θέμα «Αειφόρος ανάπτυξη - Πράσινη και ψηφιακή μετάβαση» προσαρμοσμένο τοπικά ως «Αειφόρος Ανάπτυξη Λιγότερο Αναπτυγμένων Περιοχών με τη Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης του Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Αποθέματος με χρήση Εφαρμογών ΤΠΕ - Η περίπτωση του συμπλέγματος της Μεγίστης». Το ερευνητικό πρόγραμμα συντονίζει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και χρηματοδοτεί η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας.

Οι συμμετέχοντες στη δράση είναι στη διάθεση των φορέων του Καστελλόριζου για κάθε πρόταση που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα το οποίο ήδη υλοποιείται.

Το βίντεο της εκδήλωσης: 

Διαβάστε ακόμη

Συμπόσιο για την πλαστική ρύπανση τον Οκτώβριο στη Ρόδο

Επιστήμονες χαρτογραφούν τις αποικίες των μυρμηγκιών στα Δωδεκάνησα

Τα μυρμήγκια Camponotus και Cremmatogaster θα μελετηθούν στην Κάρπαθο

Ιάκωβος Κολαϊνής: «Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί» – Οικολογική ισορροπία σε αναζήτηση

Φυτεύοντας το δάσος της θάλασσας στους Λειψούς

Κλιματική αλλαγή: Ξηρασία, κυκλώνες και έντονες βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν τη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια, λένε οι κλιματολόγοι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του βυθού στο Μανδράκι

Ο Φο.Δ.Σ.Α. Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2023)