Σάββας Τσοπανάκης: «Η Ρόδος μας έχει ανάγκη ανθρώπους του εθελοντισμού και της προσφοράς»

Σάββας Τσοπανάκης: «Η Ρόδος μας έχει ανάγκη  ανθρώπους του εθελοντισμού  και της προσφοράς»

Σάββας Τσοπανάκης: «Η Ρόδος μας έχει ανάγκη ανθρώπους του εθελοντισμού και της προσφοράς»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4844 ΦΟΡΕΣ

Μαζί θα αλλάξουμε ότι μας πληγώνει σήμερα

Ενεργός πολίτης από μικρή ηλικία. Στην κοινωνία, στον αθλητισμό, στον εθελοντισμό. Δεν αρνήθηκε ποτέ την ευθύνη, αλλά πορεύτηκε με αυτήν σε όλη του τη ζωή. Δεν έλλειψε από πουθενά και δεν δίστασε ποτέ να διατυπώσει ευθέως τις απόψεις και τις εκτιμήσεις του για τη Ρόδο μας.

Ο Σάββας Τσοπανάκης, είναι ο άνθρωπος των πράξεων και όχι των λόγων. Στον πλευρό του Αντώνη Καμπουράκη, τάχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη, προκειμένου με τη βοήθεια των πολιτών που θα τον τιμήσουν, να δώσει τις δικές του μάχες, για να αλλάξει ότι σήμερα μας πληγώνει και δεν μας αρέσει.

 

Τι σημαίνει για τον Σάββα Τσοπανάκη, η ενασχόληση με αυτό που ονομάζουμε «πολιτική» ή καλύτερα ενασχόληση με τα κοινά του τόπου μας;
Η ενασχόληση με τα κοινά του τόπου μας, αποτελείται από πολλές συνθέσεις. Συνθέσεις, οι οποίες στο τέλος της ημέρας σου αφήνουν γλυκές και πικρές αλήθειες! Η πλειοψηφία όσων ασχολούνται με τα κοινά του τόπου θέλει να διορθώσει ή να καλυτερέψει τα βιώματα των πολιτών, μέχρι τον βαθμό που της αναλογεί! Υπάρχει και η κεντρική διοίκηση.

Υπάρχουν όρια και δυστυχώς είναι αρκετά! Υπάρχει όμως, όρεξη και διάθεση για δουλειά. Αρκετοί με γνωρίζουν είτε από τις επαγγελματικές δραστηριότητες είτε από τις αθλητικές. Υπάρχει η διάθεση για προσφορά στον τόπο μας! Αυτό έχει ανάγκη η Ρόδος.

Γιατί επιλέξατε να πορευτείτε με την παράταξη του Αντώνη Καμπουράκη;
Ο Αντώνης Καμπουράκης είναι ένας πανέξυπνος και δραστήριος άνθρωπος! Με κέρδισε γιατί, κατάλαβε τα λάθη στα οποία έχει συμμετοχή (κάτι το οποίο δεν έχει κρύψει) και στις συζητήσεις μας κατάλαβα ότι δεν πρόκειται να περάσει ξανα το νησί μας αυτά για τα οποία τον κατηγορούν.


Πέρασε σαν δήμαρχος, κάποιες χρονιές με σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης και προσπάθησε να επαναφέρει τον τουρισμό στα επιθυμητά επίπεδα κάτι το οποίο και κατάφερε. Πρόσφατα βιώσαμε την καταστροφή από τις πυρκαγιές και κατά προσωπική μου άποψη ο τελευταίος που θα έπρεπε να ακούσει κατηγορίες ήταν η δημοτική αρχή. Φυσικά και είχε και έχει ευθύνη για τις όποιες συνέπειες μας έφερε αυτή η καταστροφή αλλά και για τα όσα λάθη συνέβησαν από την πλευρά της πρόληψης και της αντιμετώπισης της.

 


Αυτό που όμως θα ήθελα να τονίσω είναι ότι η δημοτική αρχή δεν ήταν η μόνη που ευθυνόταν για την τεράστια καταστροφή , καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι το όρια σταματούν εκει που επεμβαίνει το κράτος .Βέβαια να σταθούμε και σε πολύ σημαντικά έργα τα οποία υλοποιήθηκαν ή μπήκαν σε τροχιά υλοποίησης κατα την 4ετια αυτή όπως για παράδειγμα


Την αποκατάσταση και ανάδειξη του εθνικού θεάτρου σε κέντρο πολιτιστικού ενδιαφέροντος, τις κτιριακές εγκαταστάσεις και λειτουργία της Νέας αγοράς και το κυριότερο η καθαριότητα του νησιού, που πέρασε σχεδόν μια τετραετία στα δικαστήρια αντί στην ουσία!


Μια τετραετία που πλήγωσε τον κόσμο. Οι πολίτες δεν ξέρουν όμως για τις αίθουσες των δικαστηρίων και δεν τους νοιάζει. Θέλουν να βλέπουν τη πόλη τους καθαρή! Επίσης πολύ σημαντικό γεγονός είναι και η συνεργασία που υπάρχει με τον παγκόσμιο ταξιδιωτικό οργανισμό.


Όλα τα παραπάνω δεν θα γινόντουσαν αν δεν υπήρχε η επιμονή και οι προσωπικές επαφές του δημάρχου μας με την κυβέρνηση και τους επιχειρηματίες του τουρισμού!

Τι πρέπει να αλλάξει ή τι δεν πρέπει να αλλάξει σε αυτό το νησί τελικά; Κι ο ρόλος του κόσμου σε αυτές τις μικρές ή μεγάλες αλλαγές ποιός πρέπει να είναι;
Οι αλλαγές, του "καταλόγου", πρέπει να είναι πολύ δραστικές! Δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή που ο καθένας μας νομίζει ότι έχει δίκιο, αναφερόμενοι σε καταστάσεις ή και κλάδους για τους οποίους δεν έχουμε γνώση. Αντιθέτως έχουν άποψη και κρίση σε όλα, και παράλληλα κάνεις δεν αναλαμβάνει αρμοδιότητες και ευθύνες! Δεν υπάρχει σε μεγάλο βαθμό σωστή αντίληψη και σκέψη των γεγονότων.

 


Πιστεύω όμως ότι μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού όλοι είδαμε την δύναμη του εθελοντισμού!
Όποτε ο κάθε πολίτης αυτής της πόλης πρέπει να βάλει το λιθαράκι του προκειμένου να γίνουν όλα ανθρώπινα. Να μην τα περιμένουμε όλα απ' τους άλλους! Φυσικά και δεν μπορούμε να ενεργούμε άτακτα ο καθένας μόνος καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες αρχές αλλά θέλω να τονίσω ότι με δίκη μας προσωπική πρωτοβουλία , ενασχόληση και γνώση θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας. Θέλουμε τον κόσμο ενεργό στην κοινωνία και στη ζωή όχι μόνο στα social.

Τι θα λέγατε σε κάποιον ή κάποια ψηφοφόρο ο οποίος θα σταθεί μπροστά από την κάλπη για να επιλέξει παράταξη και υποψηφίους ο οποίος δεν που δεν σας γνωρίζει, προκειμένου να σας ψηφίσει


Όπως όλοι γνωρίζουμε,η "μάχη" της ψήφου είναι λίγο πιο δύσκολη για κάποιον που ασχολείται πρώτη φορά σε αντίθεση με κάποιον άλλο. Ιδιαίτερα για τη νεολαία που δύσκολα εμπιστεύεται ανθρώπους που δεν ξέρει αλλά και ακόμα και για τις μεγαλύτερες ηλικίες που δυσκολεύονται να αλλάξουν δεδομένα όταν είναι επαρκή, αποδέχομαι ότι είμαι μια επιλογή που θέλει δεύτερη σκέψη. Είναι σημαντικό όμως, να επιλέξεις το πρόσωπο που είναι περισσότερο ικανό για το επόμενο βήμα στα κομμάτια που γνωρίζει καλύτερα. Άτομα εμπιστοσύνης!
Και θεωρώ ότι η πολυετής θητεία μου στον αθλ

ητισμό, οι μακροχρόνιες φιλίες μου, η ενασχόληση μου με τα κοινά εκτός πολιτικής, μόνο εμπιστοσύνη μπορούν να εμπνεύσουν και αν συζητήσεις με ανθρώπους που έχω συναναστραφεί στο παρελθόν είμαι σίγουρος ότι θα σου μιλήσουν για ενεργητικότητα , για διαμόρφωση ιδεών, για εχεμύθεια, για ξεκάθαρες συζητήσεις μεταξύ μας.


Βέβαια υπάρχει επιρροή για το πρόγραμμα του κάθε συνδυασμού και για το τι θα κάνουμε ως εν δυνάμει αυτοδιοίκηση εμείς, στην παράταξη Με δύναμη για τη Ρόδο και δήμαρχο εμπιστοσύνης, τον Αντώνη Καμπουράκη. Το πρόγραμμα υπήρχε και συνεχίζεται για καλύτερες μέρες!

Διαβάστε ακόμη

Ελευθερία Βασιλειάδη - Άθενα: "Τα προβλήματα των μηχανικών βρίσκονται πέρα και πάνω από τα κόμματα"

Ιάκωβος Γρύλλης: Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα

Χατζής (πρόεδρος ΠΟΞ): Ποιότητα δεν σημαίνει μόνο τετράστερα ή πεντάστερα ξενοδοχεία

Δήμαρχος Μεγίστης: «Έχουμε ανάγκη για έναν τουλάχιστον γιατρό γενικής ιατρικής»

Βάιος Καλοπήτας: «Εμείς παλεύουμε για το νησί μας κι εκείνοι παλεύουν για τις καρέκλες τους»

Ο 89χρονος Ροδίτης που έχει 6 παιδιά, 66 εγγόνια και δισέγγονα

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής