Στην Κω ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Ατλάντα 1996, Ιωάννης Μελισσανίδης

Στην Κω ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Ατλάντα 1996, Ιωάννης Μελισσανίδης

Στην Κω ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Ατλάντα 1996, Ιωάννης Μελισσανίδης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 863 ΦΟΡΕΣ

Μία ιδιαίτερη επίσκεψη είχαν την Τετάρτη 27 Μαρτίου, οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κω, αφού στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου, υποδέχτηκαν τον Έλληνα «χρυσό» Ολυμπιονίκη της Ατλάντα 1996 στην ενόργανη γυμναστική, Ιωάννη Μελισσανίδη.

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης και το Ίδρυμα Ευγενία Σμυρναίου Αναστασιάδου ενώνουν τις δυνάμεις τους σ’ ένα ξεχωριστό εγχείρημα με σκοπό την έμπνευση των νέων για την επίτευξη των στόχων τους.

Με αφορμή τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και τη συμπλήρωση 28 χρόνων από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου του στην Ατλάντα, ο σπουδαίος Έλληνας «χρυσός» Ολυμπιονίκης και οι ομάδες των δύο φορέων επισκέπτονται σχολεία σε ακριτικά νησιά και απομακρυσμένα χωριά, ώστε να συζητήσουν για τη σπουδαία «Δύναμη του Ονείρου» που μπορεί να γίνει «κινητήριος μοχλός» ως προς την επίτευξη κάθε στόχου παρά τις φαινομενικές αντίξοες συνθήκες.

Η ομιλία είναι εμπνευσμένη από την ιστορία του ίδιου του αθλητή, ο οποίος κατάφερε με την επιμονή και την αυτόφωτη δύναμή του να κερδίσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους, με 9.850 βαθμούς, αγγίζοντας το τέλειο “perfect ten” και χαρίζοντας στην Ελλάδα την πρώτη νίκη στη γυμναστική, από το 1906.

Τον κ. Μελισσανίδη υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Κω, κ. Θεοδόσης Νικηταράς και η αντιδήμαρχος Παιδείας κα Κατερίνα Χατζηθωμά.

Στην αρχή της εκδήλωσης, ο Διευθυντής του σχολείου Λάμπρος Νικολής, καλωσόρισε τον σπουδαίο αθλητή και στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον δήμαρχο Κω, Θεοδόση Νικηταρά, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά, πως θυμάται την εξαιρετική του επίδοση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός της εκπροσώπου του Ιδρύματος Αναστασιάδου, κας Ευγενίας Αναστασιάδου, εγγονής της ιδρύτριας, όπου εμφανώς συγκινημένη, αναφέρθηκε στην ιστορία της ιδέας δημιουργίας του Ιδρύματος.

Ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος, χάρισαν στον κ. Μελισσανίδη και την κα Αναστασιάδου, το βιβλίο του Κώου συγγραφέα Αλέκου Μαρκόγλου «Η Κως μέσα από τα χαρακτικά των Ευρωπαίων περιηγητών και χαρτογράφων (15ος-19ος αιώνας)», ενώ οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου, επιφύλαξαν μία ευχάριστη έκπληξη στον Ολυμπιονίκη, μιας και με αφορμή τα γενέθλιά του που ήταν την ίδια εκείνη μέρα (27.03.2024), του έκαναν έκπληξη με τούρτα και πολλές ευχές!

Πηγή: kostv.gr

Διαβάστε ακόμη

Απίστευτο περιστατικό στην Κω: 35χρονη πυρπόλησε μοτοποδήλατο και συνελήφθη επιτόπου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Κω

Ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό θα γίνει στην Κω

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθούν οι γονείς του βρέφους που πέθανε στην Κω

Συγκλονίζει ο θάνατος βρέφους στην Κω

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί - 363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου