Φλας στο παρελθόν, 1964: Υπολογίζεται ότι εφέτος θα έλθουν 300.000 ξένοι οι οποίοι θα υπερβούν τας 900.000 των διανυκτερεύσεων

Φλας στο παρελθόν, 1964: Υπολογίζεται ότι εφέτος θα έλθουν 300.000 ξένοι οι οποίοι θα υπερβούν τας 900.000 των διανυκτερεύσεων

Φλας στο παρελθόν, 1964: Υπολογίζεται ότι εφέτος θα έλθουν 300.000 ξένοι οι οποίοι θα υπερβούν τας 900.000 των διανυκτερεύσεων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 102 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Τρίτη 7 Απριλίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3899

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΡΥΘΜΟΣ
ΗΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΚΛΥΖΕΤΑΙ Η ΡΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ
Υπολογίζεται ότι εφέτος θα έλθουν 300.000 ξένοι οι οποίοι θα υπερβούν τας 900.000 των διανυκτερεύσεων
Η Ρόδος ήρχισεν ήδη να κατακλύζεται από ξένους επισκέπτας και τουρίστας. Καθημερινώς τρία έως επτά πλοία ευρίσκονται εις τον λιμένα, ενώ παραλλήλως αυξάνεται καθημερινώς ο αριθμός των αφικνουμένων με αεροπλάνα και πλοία ξένων, με προοπτικήν πολυημέρου παραμονής.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν ανοίξει και εργάζονται ικανοποιητικώς, η ατμόσφαιρα δε εις την πόλιν, εις τας πλάζ-όπου ήρχισαν τα θαλάσσια λουτρά από ξένους-εις τα εστιατόρια και εις τας οδούς είναι χαρακτηριστική και δικαιώνει τον τίτλον της Ρόδου ως του σημαντικοτέρου διεθνούς τουριστικού κέντρου της Ελλάδος (μετά τας Αθήνας) και της Ανατολικής Μεσογείου.

Προς στιγμήν είχεν εκφρασθή μικρά ανησυχία διά την τουριστικήν κίνησιν εις Ρόδον λόγω της κρίσεως του Κυπριακού, εσημειώθησαν δε και μερικαί αναβολαί αφίξεως ομίλων ξένων επισκεπτών επιθυμούντων να παραμείνουν επί 7-15 ημέρας.

Ήδη όμως αι αναβολαί ανεκλήθησαν και όλα φαίνεται ότι θα εξελιχθούν κατά τον προσδοκώμενον τρόπον. Οι όμιλοι ξένων καταφθάνουν καθημερινώς με ειδικά αεροσκάφη και νέα πρακτορεία ζητούν πληροφορίας εν σχέσει προς την κράτησιν δωματίων εις την αλματωδώς εξελισσομένην εις μέγα κοσμοπολίτικον κέντρον πόλιν της Ρόδου.

Τοιουτοτρόπως παρά τον θόρυβον που επιχειρούν να δημιουργήσουν αι ξένοι προπαγάνδαι και παρά την προσπάθειαν ωρισμένων να εκμεταλλευθούν υπέρ του τουρισμού των την μέχρι προ τινος κρίσιμον κατάστασιν εις την απέχουσαν 24 ώρας με το πλοίον Κύπρον, η Ρόδος διετήρησε και διατηρεί την θέσιν της.

Εις τούτο, αναμφισβήτως συντελούν και θα συντελέσουν και όσοι ξένοι έρχονται και μένουν εις την Ρόδον επί τινας ημέρας οι οποίοι επανερχόμενοι εις τας πατρίδας των περιγράφουν την ειρηνικήν πολιτισμένην και ευχάριστον διαμονήν των εις την νήσον του Ηλίου.

Με δύναμιν 4.500 κλινών εις ξενοδοχεία η Ρόδος κατώρθωσε κατά το παρεθόν έτος να συγκεντρώση περί τας 240.000 επισκεπτών, παραθεριστών διερχομένων με πλοία τουριστών της μιας ημέρας και περιηγητών επιβαινόντων εις θαλαμηγούς, επέτυχε δε να σημειώση 700.000 διανυκτερεύσεις.

Εφέτος θεωρείται βέβαιον ότι ο αριθμός των τουριστών και γενικώς επισκεπτών της Ρόδου δια μίαν ή περισσοτέρας ημέρας θα προσεγγίση τας 300.000 ατόμων και ότι αι διανυκτερεύσεις θα υπερβούν τας 900.000. Και αυτό θα δικαιώση εκείνους που ετόνισαν ότι από έτους εις έτος η Ρόδος θα σημειώνη και νέας επιτυχίας.

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ 30 ΔΙΕΥΘΥΝΤΑΙ ΣΟΥΗΔΙΚΩΝ ΤΟΥΡ. ΓΡΑΦΕΙΩΝ
Σήμερον Τρίτην αναμένονται να αφιθούν εις Ρόδον 30 διευθυνταί πρακτορείων εκ Σουηδίας προσκεκλημένοι του μεγάλου Σουηδικού τουριστικού οργανισμού «Βιγκρέζον».

Οι εν λόγω διευθυνταί θα ενημερωθούν επί της καταστάσεως και των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Ρόδου, θα παραμείνουν δε επί τριήμερον και θα επισκεφθούν τας αρχάς και τα αξιοθέατα.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΡΕΝΩΝ
Την προσεχή Πέμπτην οι μαθηταί του Βενετοκλείου Γυμνασίου Αρρένων (της ΣΤ’ τάξεως) θα πραγματοποιήσουν εις το ξενοδοχείον «Θέρμαι» διαλογικήν συζήτησιν με θέμα: «Ποία είναι τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους γονείς και ημάς». Εις την συγκέντρωσιν θα προσφερθή αναψυκτικόν με σκοπόν την ενίσχυσιν του ταμείου διά την πραγματοποίησιν της ετησίας εκδρομής των τελειοφοίτων.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν 1964, Η ανέγερση νέου κτηρίου του ΟΤΕ Δωδεκανήσου

Φλας στο παρελθόν το 1964, Τα ονόματα των επιτυχόντων στη Σχολή Ξεναγών της Ρόδου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ζητούνται επιπλοποιοί και ξυλουργοί δι' εργασίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Προσωπικότητες των ΗΠΑ φθάνουν σήμερον εις Ρόδον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Διεθνούς φήμης ορχήστρες στο "Θέρμαι"

Φλας στο παρελθόν, 1964: Αι εισπράξεις και πληρωμαί των ταμείων Δωδεκανήσου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καθιερούνται πινακίδες με τιμολόγιον εις τα ταξί

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Κοσμικόν γεγονός - σήμερον εγκαίνια του Ναϊτ Κλαμπ "Ιζαμπέλλα"