Φλας στο παρελθόν, 1964: Νεαρός αθλητής ετραυματίσθη σοβαρώς με σιδηράν «σφαίραν»

Φλας στο παρελθόν, 1964: Νεαρός αθλητής ετραυματίσθη σοβαρώς με σιδηράν «σφαίραν»

Φλας στο παρελθόν, 1964: Νεαρός αθλητής ετραυματίσθη σοβαρώς με σιδηράν «σφαίραν»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 95 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Πέμπτη 16 Απριλίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3907

Ο ΕΜΠΟΡ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ ΔΙΕΜΑΡΤΥΡΗΘΗ ΔΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ
Πληροφορούμεθα ότι υπό του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου απεστάλη προς τον Νομάρχην Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου εκτενές υπόμνημα υπογραφόμενον υπό του Προέδρου του Συλλόγου κ. Μιχαήλ Αναστασιάδη και του Γενικού Γραμματέως κ. Ηλία Καρακατσάνη αναφορικώς με την σύμπηξιν εκ μέρους των εκτελωνιστών Ρόδου Κοινοπραξίας διά τον εκτελωνισμόν των εμπορευμάτων.

Εις το εν λόγω υπόμνημα ο Εμπορικός Σύλλογος διερμηνεύων τας απόψεις ολοκλήρου του εμπορικού κόσμου της περιφερείας μας διαμαρτύρεται εντονώτατα ότι διά της Κοινοπραξίας ταύτης οι εκτελωνισταί τείνουν να δημιουργήσουν μονοπωλιακάς καταστάσεις αι οποίαι και το εμπορικόν απόρρητον θέτουν εν κινδύνω, αλλά και την κατανάλωσιν εν τελευταία αναλύσει θα επιβαρύνουν οικονομικώς υπερμέτρως.

Εξ άλλου πληροφορούμεθα ότι ο εμπορικός κόσμος τας ημέρας ταύτας τελεί εν αγωνία διότι ως ισχυρίζονται, δεν εξυπηρετούνται επαρκώς υπό της Κοινοπραξίας των εκτελωνιστών με αποτέλεσμα να καθυστερούνται προς παραλαβήν υπό των εμπόρων αγαθά τα οποία είναι απαραίτητα εις την αγοράν.

ΑΠΗΓΟΡΕΥΘΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΙΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΗΧΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Δι’ αποφάσεως της Διοικήσεως Χωρ/κης Ρόδου, απηγορεύθη η χρησιμοποίησις των ηχητικών οργάνων των οχημάτων καθ’ όλας τας ώρας του 24ώρου εντός της πόλεως Ρόδου, εξαιρουμένων των περιπτώσεων αμέσου κινδύνου ήτοι προκειμένου να αποφευχθή δυστύχημα.

Κατά τας νυκτερινάς ώρας επιτρέπεται υπό των οδηγών αντί ηχητικών οργάνων, βραχεία χρήσις των φώτων διασταυρώσεως (μεσαία φώτα).

Επίσης οι οδηγοί οχημάτων αστυνομικών, πυροσβεστικών, πρώτων βοηθειών, και πάσης φύσεως οχημάτων δι’ των μεταφέρονται πρόσωπα έχοντα αμέσου βοηθείας δυνάνται να σημαίνωσι συνεχώς ή να χρησιμοποιώσι τα ειδικά συμπληρωματικά όργανα ηχητικής σημάνσεως ως και τα μεγάλα φώτα.

Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται το πρόγραμμα έργων της Δωδεκανήσου
Κατά πληροφορίας εξ Αθηνών την προσεχή εβδομάδα θα αποσταλή εις Ρόδον το Πρόγραμμα Έργων της Νομαρχίας Δωδεκανήσου εγκεκριμμένον προκειμένου να αρχίση αμέσως η εκτέλεσις του.

Κατά τας αυτάς πληροφορίας το πρόγραμμα θα είναι κατά πάσαν πιθανότητα μειωμένον κατά 25-40 βάσει γενικωτέρου σχεδίου.

Νεαρός αθλητής ετραυματίσθη σοβαρώς με σιδηράν «σφαίραν»
Την έρριψεν έτερος αθλητής
Δεκαεφταετής αθλητής στίβου ετραυματίσθη χθες σοβαρώς εις την κεφαλήν ενώ εγυμνάζετο εις την ρίψιν σφαίρας μετά συναθλητού του.


Συγκεκριμένως, χθες την πρωίαν οι Σταύρος Αυγουστάκης ετών 17, και Κελόγλου Νταουσαρλή ετών 19 μετέβησαν εις το Εθνικόν Στάδιον διά να γυμνασθούν εις την σφαιροβολίαν.

Εις μίαν στιγμήν όμως ενώ έρριπτε την σφαίραν ο Κελόγλου παρενεβλήθη εις την τροχιάν της ο Αυγουστάκης και την εδέχθη εις την κεφαλήν. Ο νεαρός αθλητής μετεφέρθη εις το Νοσοκομείον εν αφασία, υφίστανται δέ φόβοι ότι εθίγη ο οφθαλμός του.

ΔΙΩΡΙΣΘΗΣΑΝ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Δι’ αποφάσεως του κ. Νομάρχου διωρίσθησαν αγροφύλακες 1) εις τον Δήμον Σύμης ο Μιχαήλ Ζουρούδης, 2) Εις τον Δήμον Καρπάθου ο Γεώργιος Γεωργατσούλης και 3) εις την Κοινότητα Πλατανίων Ρόδου, ο Εμμανουήλ Μακρής - Ανενεώθη η θητεία των αγροφυλάκων: 1) Νικολάου Καλούμα της Περιοχής Πυλίου - Κω, 2) Εμμανουήλ Φιλιππάκη της περιοχής Καλυθιών - Ρόδου 3) Σταματίου Κοσμά της περιοχής Κρεμαστής και 4) Σταύρου Σεντονά της περιοχής Απολλώνων.
Ομοίως εγένετο απαράδεκτη η αίτησις παραιτήσεως του Αγροφύλακος Απερίου Καρπάθου Ηλία Πακάκη.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν 1964, Η ανέγερση νέου κτηρίου του ΟΤΕ Δωδεκανήσου

Φλας στο παρελθόν το 1964, Τα ονόματα των επιτυχόντων στη Σχολή Ξεναγών της Ρόδου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ζητούνται επιπλοποιοί και ξυλουργοί δι' εργασίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Προσωπικότητες των ΗΠΑ φθάνουν σήμερον εις Ρόδον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Διεθνούς φήμης ορχήστρες στο "Θέρμαι"

Φλας στο παρελθόν, 1964: Αι εισπράξεις και πληρωμαί των ταμείων Δωδεκανήσου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καθιερούνται πινακίδες με τιμολόγιον εις τα ταξί

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Κοσμικόν γεγονός - σήμερον εγκαίνια του Ναϊτ Κλαμπ "Ιζαμπέλλα"