«Περιβαλλοντική» χρονοκάψουλα στο Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου

«Περιβαλλοντική» χρονοκάψουλα στο Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου

«Περιβαλλοντική» χρονοκάψουλα στο Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 970 ΦΟΡΕΣ

Το 2009 τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης» την 22η Απριλίου, σηματοδοτώντας την αναγκαιότητα να αγαπήσουμε όλοι μας λίγο περισσότερο τον πλανήτη μας, τη γη μας.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γης εστιάζει σε κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η κλιματική αλλαγή, η ρύπανση, η απώλεια βιοποικιλότητας και η αποψίλωση των δασών. Φέρνει αυτές τις ανησυχίες στο προσκήνιο του δημόσιου λόγου, προτρέποντας συζητήσεις και πυροδοτώντας δράση.

Καθώς είναι πλέον κρίσιμη η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση όλων μας και ειδικά των νέων γενεών, οι εκπαιδευτικοί του Τομέα Γεωπονίας του Πρότυπου Επαγγελματικού Λυκείου Ρόδου (Π.ΕΠΑ.Λ) κ.κ. Μαριέττα Μοσχογιάννη και Βασίλης Ρούνης, για να γιορτάσουν την ημέρα αυτή με τις μαθήτριες και τους μαθητές οργάνωσαν μια δράση.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, έπειτα από μια ιστορική αναδρομή και ανάλυση της σημασίας αυτής της ημέρας, ζητήθηκε από τους μαθητές της Α΄ τάξης Π.ΕΠΑ.Λ., να εργαστούν σε ομάδες και να γράψουν ένα σύντομο κείμενο που θα αντικατόπτριζε την εμπειρία τους μετά τις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν το νησί μας τον Ιούλιο του 2023, αλλά και προτάσεις για την πρόληψη και την αποφυγή μιας νέας τέτοιας οικολογικής καταστροφής.

Τα κείμενα των μαθητών τοποθετήθηκαν σε χρονοκάψουλα που θάφτηκε στον κήπο του Σχολείου. Η χρονοκάψουλα θα ανοιχθεί σε 7 χρόνια από τώρα, από τους μαθητές της Α΄ τάξης του έτους 2030!

«Ευχή όλων μας μέχρι τότε είναι να μην έχουμε γίνει ξανά μάρτυρες άλλου τέτοιου γεγονότος και όσοι είναι παρόντες στο “άνοιγμά” της να είναι σε θέση να πουν, πως έχουν παρθεί αποφασιστικά μέτρα για την προστασία του φυσικού πλούτου του υπέροχου νησιού μας», αναφέρουν οι συμμετέχοντες/-ουσες της ανωτέρω δράσης του Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

2 χρυσά μετάλλια και 1 χάλκινο απέσπασε η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Πασχαλινά έθιμα στο 14ο Δ.Σ. Ρόδου

Επίσκεψη στο «Χαραλάμπειο» από το Γυμνάσιο Παραδεισίου

Workshop στο 2ο Πειραματικό Δ.Σ. Ρόδου