ΦΛΑΣ στο παρελθόν

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 420 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Παρασκευή 27 Αυγούστου 1954
Αριθ. Φύλλου 1000



ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Αφίξεις

Αφίκετο εκ Κωνσταντινουπόλεως προκειμένου να επισκεφθή τον ενταύθα εγκατεστημένον αδελφόν του, ο Βουλευτής της Τουρκικής Βουλής κ. Ενρί Σοριάνο.
Αφίκετο εις την πόλιν μας ο Διευθυντής της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Μυτιλήνης και τ. υπ/ντής της Ακαδημίας Ρόδου κ. Σπυρίδων Παγιατάκης.

Αρραβώνες
ΕΛΕΥΘ. Σ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
διαμένων εις Βελγικόν Κογκόν
ΚΑΤΙΝΑ Π. ΚΟΥΦΛΗ
Ηρραβωνίσθησαν. Θερμά συγχαρητήρια.

Θάνατοι
Μετά μακράν και πολυώδυνον νόσον εις ηλικίαν 65 ετών απεδήμησε προχθές προς Κύριον και εκηδεύθη χθες η συμπολίτις μας Ελευθερία Γ. Γεωργιάδη προσφιλής μήτηρ του ενταύθα ναυτικού πράκτορος κ. Παύλου Γεωργιάδου και πενθερά του εν Λονδίνω ομογενούς κ. Κομνηνού και του δημοτικού μας συμβούλου κ. Αν. Βομβύλα, προς τους οποίους και διαβιβάζομεν τα θερμά μας συλληπητήρια.

ΤΑ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΑ
Σήμερον υπό την προεδρίαν της Α.Σ. του Μητροπολίτου κ. Σπυρίδωνος θα λάβη χώραν συνεδρίασις του συμβουλίου του Ορφανοτροφείου αρρένων. Κατ’ αυτήν θα συζητηθούν διάφορα ζητήματα απασχολούντα το Ίδρυμα.


ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΟΝΗΝ ΦΙΛΕΡΗΜΟΥ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΝ
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΝ ΠΑΤΜΟΥ

Κατόπιν ενεργειών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ. Σπυρίδωνος δια της υπ’ αριθ. 86295/9-8-54 αποφάσεως του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεροκωστοπούλου μετεφέρθη εις τον Φιλέρημον της Ρόδου η έδρα του λειτουργούντος μέχρι τούδε εις Πάτμον Κατωτέρου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου.

Η Εφορεία τούτου θέλει αποτελεσθή εκ του Σεβ. Μητροπολίτου Ρόδου ή του νομίμου αναπληρωτού του ως Προέδρου, εκ του Δημάρχου Ρόδου, εκ του Γενικού Επιθεωρητού Μέσης Εκπαιδεύσεως Δωδεκανήσου και δύο εγκρίτων πολιτών εξ ων ο εις ιατρός, οριζομένων δι’ αποφάσεως του υπουργού Παιδείας μετά των αναπληρωτών αυτών ανά τριετίαν εξ οκτώ εγκρίτων πολιτών, εξ ων οι δύο ιατροί, προτεινομένων υπό των τριών πρώτων μελών της Εφορείας.


ΞΕΝΩΝ ΕΙΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟΝ ΜΑΣ ΣΤΑΔΙΟΝ
Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Σήμερον το απόγευμα θα συνεδριάση το συμβούλιον της ΕΠΣΔ δια να εγκρίνη τα του ταξιδίου των αθλητικών ομάδων Α.Ο.Ν. εις Σμύρνην και Ολυμπιακού εις Κω. Θα ανατεθή, εξ άλλου εις διαφόρους επιτροπάς η εκπόνησις των προκηρύξεων των διαφόρων πρωταθλημάτων και αγώνων κυπέλλου τα οποία θα διοργανώση η Ένωσις.

Εν τω μεταξύ το ζήτημα του ηλεκτροφωτισμού του Σταδίου είναι σχεδόν λελυμένον κατόπιν της εγκριθείσης πιστώσεως των 80 χιλ. δρχ. από τον προϋπολογισμόν, τη προσωπική παρακλήσει του κ. Γεν. Διοικητού όστις επιδιώκει ιδιαίτερον ενδιαφέρον δια τα αθλητικά μας ζητήματα.
Επίσης το ζήτημα της ανεγέρσεως ξενώνος εις το Εθνικόν μας Στάδιον μελετάται υπό του αρχιτέκτονος κ. Κατσάρη όστις θα υποβάλη το σχέδιον εις την Εφορίαν λίαν προσεχώς προς έγκρισιν.

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"