Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ για την εξαίρεση απο την εξίσωση του ΦΠΑ των νησιών

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ για την εξαίρεση απο την εξίσωση του ΦΠΑ των νησιών

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ για την εξαίρεση απο την εξίσωση του ΦΠΑ των νησιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 104 ΦΟΡΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΩΝ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την εξαίρεση από την εξίσωση του ΦΠΑ των νησιών και ιδιαίτερα των απομακρυσμένων:

Το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από την Κυβέρνηση, να διασφαλίσει στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για την νέα Σύμβαση –και για καθαρά εθνικούς λόγους- την διατήρηση του σημερινού καθεστώτος προστασίας του ΦΠΑ των νησιών και ιδιαίτερα των απομακρυσμένων.

Αυτό το θέμα ετέθη και με Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινού, προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, η οποία και επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα.

Δυστυχώς ο κ. Υπουργός δεν προσήλθε επικαλούμενος «κώλυμα» εξέλιξη η οποία δημιουργεί πρόσθετη ανησυχία.

Για το ΠΑΣΟΚ το θέμα είναι ιδιαίτερο σοβαρό, ιδιαίτερα από την ώρα που η Κυβέρνηση έχει προτείνει η ίδια (με την πρότασή της των 47 σελίδων και μέτρων 8 δις ευρώ) προς τους Εταίρους, την εξίσωση του ΦΠΑ των νησιών.

Η Κυβέρνηση με την γνωστή αλλοπρόσαλλη τακτική της διέπραξε και άλλα λάθη μάλιστα. Στο σχέδιο νόμου της συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας έφερε στην αρμόδια Επιτροπή διάταξη στην οποία ρητά αναφέρεται ότι θα εξαιρεθούν από την εξίσωση του ΦΠΑ τα απομακρυσμένα νησιά και θα παραμείνουν στο σημερινό καθεστώς. Την τελευταία στιγμή, και μετά το πέρας της Επιτροπής, με χειρόγραφη διόρθωση του Υπουργού Οικονομικών πάνω στο κείμενο του νόμου προστέθηκε ότι η προστασία των απομακρυσμένων νησιών θα ισχύσει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016!

Για το ΠΑΣΟΚ το θέμα για τα νησιά της παραμεθορίου δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι κυρίως Εθνικό, για δύο λόγους. Αφενός, γιατί η οικονομική συρρίκνωση των νησιών θα οδηγήσει σε μετανάστευση του πληθυσμού τους και αλλοίωση της σύνθεσής τους, ιδιαίτερα τώρα που είναι υπαρκτό το μεταναστευτικό πρόβλημα. Αφετέρου, γιατί θα πλήξει την εθνική οικονομία με το να εκτρέψει τους ξένους επισκέπτες προς τη φθηνότερη γείτονα χώρα, δίνοντας την χαριστική βολή στον τουρισμό, ο οποίος ακόμα και σήμερα αποτελεί την ατμομηχανή της ανάπτυξης της χώρας.

Γι’ αυτό και θα παρθούν όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε η Κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις μας και να τις διεκδικήσει κατά τις διαπραγματεύσεις.

Ζητάμε και από τον κ. Υπουργό Οικονομικών να προσέλθει στην Βουλή και να αναλάβει τις σχετικές δεσμεύσεις, απαντώντας στην ερώτηση του Βουλευτούτου ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Κρεμαστινού.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη