Ο Καλύμνιος Σ. Τσουκαλάς είναι ο παλαιότερος υπάλληλος της όπερας του Σίδνεϊ

Ο Καλύμνιος Σ. Τσουκαλάς  είναι ο παλαιότερος υπάλληλος της όπερας του Σίδνεϊ

Ο Καλύμνιος Σ. Τσουκαλάς είναι ο παλαιότερος υπάλληλος της όπερας του Σίδνεϊ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 236 ΦΟΡΕΣ

Το 1951 ήταν 19 ετών όταν πέρασε από τα θεμέλια της ΄Οπερας. Τέσσερα χρόνια αργότερα εντάχθηκε στο δυναμικό της. Σήμερα είναι ο παλιότερος υπάλληλος του μοναδικού κτιρίου.

Επί 47 χρόνια εργάζεται στην ΄Οπερα του Σίδνεϊ. Ο Στιβ Τσουκαλάς από την Κάλυμνο διεκδικεί ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ρεκόρ καθώς είναι ο παλαιότερος υπάλληλος της ΄Οπερας που φέτος κλείνει τα 40 χρόνια λειτουργίας.

Ο Στιβ Τσουκαλάς ήταν 19 χρονών όταν έφτασε στο Σίδνεϊ και πέρασε δίπλα από τα θεμέλια της Όπερας. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1955, εντάχθηκε στο εργατικό δυναμικό της κατά την τρίτη φάση κατασκευής της το 1968.

Κάθε πρωί, στις 5.15 ο κ. Τσουκαλάς παρακολουθεί την ανατολή του ηλίου, πριν οι τουρίστες αρχίσουν να συρρέουν.

«Είδα την Όπερα από το πλοίο με το οποίο έφτασα εδώ...»
«Είναι τόσο γαλήνια, που έχεις όλο το χρόνο να σκεφτείς και να θυμηθείς. Σκέφτομαι πώς ήταν και πώς έχει γίνει. Είναι τόσο διαφορετικά και οι αναμνήσεις πολλές φορές μου φέρνουν δάκρυα στα μάτια. Δεν θέλω να χάσω αυτή τη δουλειά, αυτό το κτίριο. Είδα την Όπερα από το πλοίο με το οποίο έφτασα εδώ, και σκεφτόμουν πως αυτό το κτίριο ήταν κάτι μοναδικό, κάτι απίστευτο» δήλωσε ο κ. Τσουκαλάς.

Ο ίδιος θυμάται για τα πρώτα χρόνια που δούλεψε στην ΄Οπερα σε συνέντευξή του στο news.com.au: «Ήταν μια επικίνδυνη δουλειά, γιατί εργαζόμασταν σε μεγάλο ύψος. Την ίδια χρονιά που ξεκίνησα τη δουλειά παντρεύτηκα την αγαπημένη μου και για τα τελευταία 47 χρόνια είμαστε μαζί. Δεν θέλω να συνταξιοδοτηθώ γιατί, όταν είσαι ερωτευμένος, είναι ριζωμένο στην καρδιά σου. αν αγαπάς το κτίριο, πρέπει να το σκέφτεσαι συνεχώς».

Σήμερα είναι ο τελευταίος εργαζόμενος που βοήθησε στο χτίσιμο αυτού του φημισμένου σημείου της Αυστραλίας. Βοηθά στη συντήρηση του εσωτερικού του κτιρίου, ενώ γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα κάθε γωνιά, κάθε διάδρομο. Μάλιστα, χρησιμοποιεί ελαιόλαδο για να φροντίζει σημεία του κτιρίου.

Η ΄Οπερα του Σίδνεϊ: Όταν μιλούν οι αριθμοί
Η Όπερα του Σίδνεϊ είναι ένα από τα πιο διάσημα κτίρια του 20ού αιώνα και ένας από τους διασημότερους τόπους άσκησης τεχνών στον κόσμο. Τοποθετημένο στο σημείο Bennelong στο λιμάνι του Σίνδεϊ και κοντά στην εξίσου διάσημη γέφυρα του Σίδνεϊ, το κτίριο και τα περίχωρά του διαμορφώνουν μια εικονική αυστραλιανή εικόνα.

Είναι ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο. Εκτός από πολλά περιοδεύοντα θέατρα, μπαλέτα, και μουσικές παραγωγές, είναι το «σπίτι» της όπερας της Αυστραλίας, θεάτρων του Σίδνεϊ και της συμφωνικής ορχήστρας του Σίδνεϊ.Η όπερα του Σίδνεϊ είναι ένα σύγχρονο εξπρεσιονιστικό σχέδιο, με μια σειρά μεγάλων προκατασκευασμένων «κοχυλιών», που διαμορφώνει τις στέγες της δομής. Η όπερα καλύπτει 1.8 εκτάρια (4.5 στρέμματα) εδάφους. Έχει 183 μέτρα (605 πόδια) μήκος και περίπου 120 μέτρα (388 πόδια) πλάτος στο ευρύτερο σημείο του.

Υποστηρίζεται σε 580 αποβάθρες που βυθίζονται μέχρι 25 μέτρα κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματός της είναι ισοδύναμη για μια πόλη 25.000 ανθρώπων και διανέμεται από 645 χιλιόμετρα ηλεκτρικού καλωδίου. (Πηγή Βικιπαίδεια)

Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Εκδηλώσεις στο Κονέκτικατ για την επέτειο της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Η κοπή πίτας του Παρροδιακού Συλλόγου στη Νέα Υόρκη