Η κοπή πίτας του Παρροδιακού Συλλόγου στη Νέα Υόρκη

Η κοπή πίτας του Παρροδιακού Συλλόγου στη Νέα Υόρκη

Η κοπή πίτας του Παρροδιακού Συλλόγου στη Νέα Υόρκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1242 ΦΟΡΕΣ

Της
Ελένης Σακέλλη
στον «Εθνικό Κήρυκα»

 

ΑΪΛΑΝΤ ΠΑΡΚ. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας και αρτοκλασία τέλεσε ο Παρροδιακός Σύλλογος Νέας Υόρκης, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην ελληνορθόδοξη κοινότητα Παναγίας του Άιλαντ Παρκ.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο εφημέριος της κοινότητας, π. Γεώργιος Καζούλης, ο οποίος κατάγεται από τη Ρόδο, εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά που προσέφερε τις υπηρεσίες του στον Σύλλογο, καθότι, τα προηγούμενα χρόνια, οι αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιούνταν κυρίως στην Αστόρια.

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Συλλόγου, Νίκο Καρτάλη, αλλά και τα μέλη, τα οποία διήνυσαν μια μεγαλύτερη διαδρομή για να δώσουν το «παρών» στη γιορτή, ευχόμενος υγεία και ό,τι καλύτερο για τις προσπάθειές τους.

Παράλληλα, ο π. Γεώργιος επεσήμανε την παρουσία του πρώην προέδρου του Συλλόγου, Κώστα Μανωλούκου, όπως επίσης και πολλών ακόμη Ροδίων της Αμερικής που παρευρέθηκαν, αλλά και πολλών Κυπρίων, επισημαίνοντας πως «οι Ροδίτες και οι Κύπριοι είμαστε ίδιοι, είμαστε αδέλφια, μιλάμε την ίδια γλώσσα με το ίδιο αξίωμα».

«Ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου επειδή είναι μεγάλο πράγμα να βλέπεις την αγάπη των συμπατριωτών σου, που θέλουν να κάνουν αυτή την προσφορά, και όταν ρώτησαν πόσα τραπέζια να κρατήσουν, πρότεινα δύο, ίσως τρία.

Θεώρησα, ότι θα είναι δύσκολο να τα γεμίσουμε, και στο τέλος βλέπω την εκκλησία γεμάτη Ροδίτες συμπατριώτες, και φαίνεται ότι θα χρειαστούν περισσότερα τραπέζια από αυτά που είχαν κρατηθεί», είπε ο π. Γεώργιος.

Στη συνέχεια, ο π. Γεώργιος τόνισε πως το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο εξελέγη λίγο πριν τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, αντιμετώπισε τις προκλήσεις και παρέμεινε αμετάκλητο, συνεχίζοντας τις προσπάθειές του.

«Είμαι υπερήφανος που είμαι μέλος αυτού του Συλλόγου», ήταν τα λόγια του.

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας στην αίθουσα εκδηλώσεων της κοινότητας.

Ο προεδρεύων της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Island Park, π. Γεώργιος Καζούλης, κόβει τη βασιλόπιτα για τον Πανορθόδοξο Σύλλογο Νέας Υόρκης.  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ε.Κ./ΕΛΕΝΗ ΣΑΚΕΛΛΗ
Ο προεδρεύων της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Island Park, π. Γεώργιος Καζούλης, κόβει τη βασιλόπιτα για τον Πανορθόδοξο Σύλλογο Νέας Υόρκης. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ε.Κ./ΕΛΕΝΗ ΣΑΚΕΛΛΗ

Ο πρόεδρος του Παρροδιακού Συλλόγου της Νέας Υόρκης, Νίκος Καρτάλης, ευχαρίστησε τον π. Καζούλη, όπως επίσης και όλα τα μέλη για την υποστήριξή τους στην εκδήλωση, ενώ επέκτεινε τις ευχαριστίες σε όλη την Ομογένεια για την υποστήριξή της στη Ρόδο μετά τις πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού.

Στη συνέχεια, ανέφερε, ότι σύντομα θ’ ανακοινωθούν επερχόμενες εκδηλώσεις και απένειμε την υποτροφία του Συλλόγου στον φετινό δικαιούχο, τον Αθανάσιο Γιούπα, φοιτητή του CUNY.

Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου, Κώστας Μανωλούκος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης κ.κ. Αποστόλου, που επίσης κατάγεται από τη Ρόδο και έστειλε τις ευλογίες και τις καλύτερες ευχές του για τη νέα χρονιά.

Το φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι που κόπηκε για τον Παρροδιακό Σύλλογο και ο π. Γεώργιος δώρισε στον Σύλλογο μια εικόνα της Παναγίας.

Η ταμίας του Παρροδιακού Συλλόγου, Θάλια Τζώρτζη - Βλεπάκη, η αντιπρόεδρος Καλλιόπη Ζιάνγκου και ο πρόεδρος Νίκος Καρτάλης με τον π. Γεώργιο Καζούλη, στην κοπή της βασιλόπιτας, όπου το φλουρί έπεσε στο κομμάτι του Συλλόγου.  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ε.Κ./ΕΛΕΝΗ ΣΑΚΕΛΛΗ
Η ταμίας του Παρροδιακού Συλλόγου, Θάλια Τζώρτζη - Βλεπάκη, η αντιπρόεδρος Καλλιόπη Ζιάνγκου και ο πρόεδρος Νίκος Καρτάλης με τον π. Γεώργιο Καζούλη, στην κοπή της βασιλόπιτας, όπου το φλουρί έπεσε στο κομμάτι του Συλλόγου. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ε.Κ./ΕΛΕΝΗ ΣΑΚΕΛΛΗ

Διαβάστε ακόμη

Πήρε εξιτήριο η 68χρονη Ειρήνη Ταχλιαμπούρη

Η εορτή του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σίδνεϋ

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου