Του έκανε η αστυνομία... μήνυση γιατί επέτρεψε σε εργάτες να κοιμηθούν μέσα στον φούρνο του

Του έκανε η αστυνομία... μήνυση γιατί επέτρεψε σε εργάτες να κοιμηθούν μέσα στον φούρνο του

Του έκανε η αστυνομία... μήνυση γιατί επέτρεψε σε εργάτες να κοιμηθούν μέσα στον φούρνο του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 129 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 11 Οκτωβρίου 1955 Αριθ. Φύλλου 1343

Τραγικόν δυστύχημα
ΕΚΡΗΜΝΙΣΘΗ ΕΙΣ ΒΑΡΑΘΡΟΝ ΤΗΣ ΚΩ ΥΨΟΥΣ 15 ΜΕΤΡΩΝ

ΚΩΣ 10 (του ανταποκριτού μας)-Τραγικόν δυστύχημα έλαβε χώραν εις το χωρίον Αντιμάχεια της νήσου μας με αποτέλεσμα τον θάνατον του οκταετούς Παναγιώτου Βασιλείου.

Το δυστύχημα έλαβε χώραν υπό τας ακολούθους συνθήκας. Ο μικρός Βασιλείου, όστις έπαιζε εις την περιοχήν “Λατσία” της Αντιμαχείας μετ’ άλλων συνομιλήκων του, αιφνιδίως έτρεξε προς ευρισκόμενον εκεί πλησίον κρημνόν λέγων εις τους φίλους του, “πάω να δω αν είναι ψηλός”.

Αλλά ζαλισθείς εκρημνίσθη εις το βάραθρον το οποίον, σημειωτέον, είναι ύψους 15 μέτρων, με αποτέλεσμα να υποστή θλάσιν του κρανίου και εγκεφαλικήν αιμορραγίαν.

Το ατυχές παιδίον μετεφέρθη εν αφασία εις την κλινικήν της πόλεώς μας «‘Αγιος Παντελεήμων” όπου και εξέπνευσε μετ’ ολίγον.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Πένθη

Εις ηλικίαν 66 ετών μετά ολιγοήμερον οξείαν νόσον υπέκυψε το παρελθόν Σάββατον εν τω Κρατικώ Νοσοκομείω και εκηδεύθη προχθές ο συμπολίτης ΣΑΒΒΑΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ συνταξιούχος δημοδιδάσκαλος.

Ο μεταστάς υπηρέτησεν επί μακρά έτη ως δημοδιδάσκαλος εν τε τω χωρίω της γεννήσεως του Μαλώνα και εν Ρόδω ως επιμελητής εν τω Βενετοκλείω Γυμνασίω και ως βοηθός γραμματεύς της Ι. Μητροπόλεως. Διεκρίνετο δια την προσήνειάν του προς πάντας και την χρηστότητα του χαρακτήρος του, άτινα τον καθίστων πρότυπον καλού πολίτου και χρηστού οικογενειάρχου.

Εις την τεθλιμμένην σύζυγόν του, τον συμπαθή υιόν του Εμμανουήλ, υπαλλήλου του υπουργείου Εμπορίου, την θυγατέραν του Μαρίαν, διδασκάλισσαν εν τω β’ Δημ. Σχολείω Ρόδου και τους λοιπούς οικείους του διαβιβάζομεν εγκάρδια συλλυπητήρια.

ΑΝΕΥΡΕΘΗ ΕΙΣ ΚΑΣΟΝ ΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΝ “ΧΡΥΣΟΥΛΑ” ΠΡΟΣΗΓΓΙΣΑΝ ΛΟΓΩ ΣΦΟΔΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΟΤΑΡΑΧΗΣ
Κατά τηλεγραφικάς πληροφορίας εκ Κάσου, προσήγγισεν εις τον λιμένα της νήσου το από του μεσονυκτίου της 7ης τρέχοντος αγνοούμενον μηχανοκίνητον αλιευτικόν “Χρυσούλα” νηολογίου Ηρακλείου 24. Το εν λόγω σκάφος εκλαπη εκ Σητείας, επέβαινον δε αυτού οι Γεωργακάκης, ετών 15, Τσαγκαράκης, ετών 17 και Μαστροπαύλος, ετών 19.
Ως αναφέρουν ούτοι, συλληφθέντες υπό των Λιμενικών αρχών Κάσου, συνήντησαν σφοδράν θαλασσοταραχήν εις τα ανοικτά της Κρήτης και εξηναγκάσθησαν δια να σωθούν να καταπλεύσουν εις Κάσον.

ΖΩΗΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΙΣ ΕΙΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙ
Κατά πληροφορίας εκ Παραδεισίου, εντός των ημερών θα αναγγελθή η συγκρότησις της Τοπικής Επιτροπής ΦΔΕ του χωρίου. Η συγκρότησις της εν λόγω επιτροπής είναι αποτέλεσμα γενικωτέρας πολιτικής κινήσεως εις Παραδείσι.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
ΑΟΝ-ΙΑΛΥΣΟΣ 1-1
Προχθές εις το γήπεδον του Ιαλύσου και ώρα 5μ.μ. συνηντήθησαν δια το πρωτάθλημα Δωδεκανήσου αι ομάδες του ΑΟΝ και του Ιαλύσου.

Μετά από ένα ωραίο και τεχνικό παιχνίδι λίγο άτυχο εκ μέρους του ΑΟΝ, αι ομάδες εβγήκαν ισόπαλες, με αποτέλεσμα 1-1.

Εξ άλλου στις 2.30 μ.μ. συνηντήθησαν αι αναπληρωματικαί των ως άνω ομάδων με αποτέλεσμα 3-1 υπέρ του ΑΟΝ. Τα τέρματα εσημείωσαν οι Φαρμακίδης 1 και Μαντάς 2 του ΑΟΝ και Σκούλουκας του Ιαλύσου.

Ο ΦΟΙΒΟΣ ΕΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΦΑΝΤΟΥ
Προχθές εις το γήπεδον του Φοίβου Κρεμαστής η γηπεδούχος ομάς συνηντήθη με την ομάδα του ΑΕΡΑ Αφάντου. Νικήτρια ανεδείχθη η ομάς του Φοίβου δια τερμάτων 6-0.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
ΕΚΟΙΜΗΘΗΣΑΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ
Υπό του Γ’ Αστυνομικού Τμήματος υπεβλήθη μήνυσις κατά του Καβουνίδη Γεωργίου διότι επέτρεψε την νύκτα της 7ης προς 8ην τρέχοντος την κατάκλισιν δύο αρτεργατών του εντός του επί της οδού Πυθαγόρα 37 αρτοποιείου του.

ΕΞΥΒΡΙΖΕ ΤΑ ΘΕΙΑ
Υπό αστυνομικού οργάνου εμηνύθη ο Μίγκλης Ντίνος διότι κατελήφθη καθυβρίζων δημοσίως τα θεία.

Διαβάστε ακόμη

Νικολός Φαρμακίδης: Μία ευκαιρία που μας έδωσε η Ευρώπη - Οι αλληγορίες του ελληνικού κράτους

Γιάννης Παρασκευάς: Το αυγό του φιδιού

Φίλιππος Ζάχαρης: Άνθρωποι, σκέψη και σοφία

Γιώργος Κασσάρας: «Πληρώστε επιτέλους το Μεταφορικό Ισοδύναμο»

Μανώλης Κολεζάκης: Η Μετανάστευση των Δωδεκανησίων κατά την Ιταλική Κατοχή 1912-1943

Θαν. Καραναστάσης: Γιώργος Ζαχαριάδης: Μια ζωή κοντά στα γεγονότα

Θόδωρος Παπανδρέου: Η θέση των βοηθητικών μαθημάτων στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Φίλιππος Ζάχαρης: Συνωμοσιολογίες, συνθήματα, μεγαλοστομίες και Παράδεισος