Θανάσης Μπαράκας: Το φαινόμενο

Θανάσης Μπαράκας: Το φαινόμενο

Θανάσης Μπαράκας: Το φαινόμενο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 438 ΦΟΡΕΣ

Ο Ρόδιος πρωταθλητής θα συμμετάσχει για πέμπτη συνεχόμενη φορά σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, αφήνοντας το στίβο και συνεχίζοντας με επιτυχίες στην ποδηλασία έχοντας πιλότο τον Κωνσταντίνο Τρουλινό. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα», δηλώνει στην «ΑΡ»

Αποτελεί πραγματικά ένα…φαινόμενο για τον ελληνικό αθλητισμό. Ο Θανάσης Μπαράκας θα συμμετάσχει το καλοκαίρι στο Ρίο πέμπτη συνεχόμενη φορά σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, αλλά για την ποδηλασία και συγκεκριμένα το τάντεμ με πιλότο τον Κωνσταντίνο Τρουλινό.

Μετά την ολοκλήρωση των διεθνών αγώνων, εξασφάλισε πια οριστικά τη θέση για το ταξίδι στη Βραζιλία όπου θα λάβει μέρος στην πίστα, στα 1000μ. ατομικής, τα 4000μ. πουρσουίτ όπως επίσης και τα αγωνίσματα του δρόμου στη συνέχεια, δηλαδή ατομική χρονομέτρηση και αντοχή.

Μετά τα μετάλλια στο στίβο, ελπίζει σε επιτυχίες και στο νέο του άθλημα, ενώ στο πλαίσιο της προετοιμασίας του, θα κάνει προπονήσεις στην πίστα της Ρόδου αλλά και της Αθήνας. Η ελληνική αποστολή αναχωρεί την 1η Σεπτεμβρίου, στις 6 θα γίνει η τελετή έναρξης και μια μέρα μετά ο Θανάσης Μπαράκας ξεκινά τον αγώνα για τη διάκρισή του.
Οι δηλώσεις του Ρόδιου πρωταθλητή στην «ΑΡ» για τη μεγάλη του πρόκριση:

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να συμμετέχω για πέμπτους συνεχόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες σε σ’ ένα νέο άθλημα όπου υπήρχε μία και μόνο θέση ανδρών, που δεν τη διεκδικούσαν αποκλειστικά τα πληρώματα τάντεμ.

Αυτή η θέση θα μπορούσε να προκύψει για την πίστα ή το δρόμο από αθλητές τόσο με κινητικά όσο και με προβλήματα όρασης βάσει των συμμετοχών τους στις διεθνείς συναντήσεις. Καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση χάρις στους βαθμούς από τον Κωνσταντίνο Τρουλινό και τον Ιωάννη Πρώτο αρχικώς ενώ στη συνέχεια συγκεντρώσαμε τους 80 από τους 108 που χρειάστηκαν.

Η επιτυχία είναι μεγάλη αν ληφθεί υπόψη πως στην ποδηλασία και το σκι οι επιδόσεις των ΑμεΑ είναι εφάμιλλες των αρτιμελών. Το πόσο σημαντική είναι η πρόκριση μπορεί να φανεί και από το γεγονός ότι ο πιλότος μου ζει στην Κρήτη ενώ εγώ έκανα την προετοιμασία μου αρκετό καιρό στη Ρόδο.

Σημαντική συμβολή είχε και ο αδελφός μου που με οδήγησε ενάμιση χρόνο στις προπονήσεις αλλά και η οικογένειά μου, αφού επί δεκαοκτώ χρόνια με στηρίζει. Είναι άλλωστε γνωστό πόσες θυσίες χρειάστηκαν και πόσα καλοκαίρια λόγω αγώνων στερήθηκα προσωπικές στιγμές με την οικογένειά μου.

Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Νεκτάριο Πολίτη αλλά και τον πρώτο μου προπονητή, που συνεργαστήκαμε για έξι μήνες, το Σπύρο Τάντη, καθώς και το χορηγό το Γυροπωλείο Αυγουστίνος, αφού με στήριξε πραγματικά.»

Θανάσης Μπαράκας και Κωνσταντίνος Τρουλινός θα βρεθούν στη ΒραζιλίαΘανάσης Μπαράκας και Κωνσταντίνος Τρουλινός θα βρεθούν στη Βραζιλία

Διαβάστε ακόμη

Πανέτοιμος ο Φοίβος

Γ’ Εθνική Κατηγορία: Ήττα για τη Ρόδο, για το γόητρο ο Ιάλυσος

Συνέχεια μ’ ενδιαφέρον στο 24ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών στη Ρόδο

Τέσσερα παιχνίδια σήμερα για το τοπικό μπάσκετ

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Πέφτει σήμερα η αυλαία της χρονιάς

Ανταγόρας-Διαγόρας για τις Παγκορασίδες του βόλεϊ σήμερα στην Κω

Πρωταθλήτρια Παίδων στο μπάσκετ η Ακαδημία Καλύμνου!

Ισόπαλος ο Διαγόρας, παραμένει πρώτος