ΝΟΒLE Νοσταλγικό ταξίδι στην ιστορία της Ρόδου

ΝΟΒLE Νοσταλγικό ταξίδι  στην ιστορία της Ρόδου

ΝΟΒLE Νοσταλγικό ταξίδι στην ιστορία της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 506 ΦΟΡΕΣ

Στο γκουρμέ εστιατόριο «Noble» του τελευταίου ορόφου του κεντρικού κτιρίου του πολυτελούς ξενοδοχείου «Elysium Resort & Spa» η παραδοσιακή κουζίνα συναντά το σύγχρονο αβανγκαρντισμό και μετουσιώνεται σε απαράμιλλη εμπειρία πολλαπλών αισθήσεων.

Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα meeting points των bon vivants του νησιού, αφού αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο για την αξεπέραστη θέα και το μίνιμαλ αλλά ατμοσφαιρικό του περιβάλλον όσο και για το πρωτοποριακό γαστρονομικό του προφίλ.

Με την αίσθηση μιας ζεν σοφίας και καλλιτεχνικό ταμπεραμέντο, ο executive chef Γιώργος Τρουμούχης παρουσιάζει ένα κονσεπτικό μενού εμπνευσμένο από τη ροδίτικη παράδοση αφηγούμενος την ιστορία μιας ξεχασμένης καθημερινότητας με σκοπό να προκαλέσει συναισθήματα και να ξυπνήσει αναμνήσεις.

Με μια δυνατή ομάδα και δεξί του χέρι στην κουζίνα του εστιατορίου τον σεφ Σταμάτη Μισομικέ, τοποθετούν τις γαστρονομικές ρίζες του τόπου σε μια διαφορετική παλέτα προσεγγίζοντας την παράδοση με τρόπο αντισυμβατικό. Στο μενού δεσπόζουν πιάτα όπως χταπόδι μελό με θαλασσινά, κίτρινο αρακά και φύκια, σουπιόρυζο, «σαλάς» με μελιτζάνες, καπνό, πιπεριές, ρέγκα και χαιρεπαίδι (παραδοσιακό ρόφημα από 19 βότανα), λαβράκι με μαύρο σκόρδο, λουριά, γιασεμί και παντζάρι κ.ά., το καθένα συνοδευόμενο από μια σύντομη ιστορία. Εlysium Resort & Spa, Καλλιθέα, Ρόδος, 2241045700.

Μεσογειακή συμμαχία στη Ρόδο

Τη δυναμική της ομάδας επιβεβαιώνει και η φετινή διάκριση του νεαρού Σταμάτη Μισομικέ στον έγκριτο παγκόσμιο διαγωνισμό San Pellegrino Young Chef of The Year, όπου με το πιάτο «Salas, the ancient greek salad accompanied with 19 tea herbs» κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην περιφέρεια της Μεσογείου.

Μαζί με τον executive chef Γιώργο Τρουμούχη παρουσιάζουν στο εστιατόριο της Ρόδου ένα κονσεπτικό μενού εμπνευσμένο από την παράδοση του νησιού, όχι απλώς σερβίροντας δημιουργικά, δεξιοτεχνικά δομημένα πιάτα, αλλά αφηγούμενοι ιστορίες που προκαλούν συναισθήματα και ξυπνούν μνήμες.

Όχι τυχαία το «Noble» έχει αναδειχθεί σε ένα από τα αγαπημένα meeting points των bon vivants της Ρόδου-γηγενών αλλά και επισκεπτών.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές