Άριστης ποιότητας το νερό από το Φράγμα του Γαδουρά

Άριστης ποιότητας το νερό από το Φράγμα του Γαδουρά

Άριστης ποιότητας το νερό από το Φράγμα του Γαδουρά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 531 ΦΟΡΕΣ

Περίπου 6.000 κυβικά καθημερινά στο δίκτυο, τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Φλεβάρης

Μετά τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης διαβεβαίωσε ότι το νερό του φράγματος Γαδουρά είναι άριστης ποιότητας, απαντώντας έτσι σε όσους με άρθρα τους άφηναν υπονοούμενα για το αντίθετο.

Ειδικότερα χτες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης βιομηχανίας ενέργειας και φυσικών πόρων, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι σήμερα το φράγμα Γαδουρά τροφοδοτεί με 6.000 κυβικά μέτρα νερού άριστης ποιότητας ημερησίως τις περιοχές Ροδοπούλα, Δασκάλους, και Ανάληψη και υδροδοτεί συμπληρωματικά και τη δεξαμενή του Ροδινιού η οποία εξυπηρετεί το Νιοχώρι και την παραλιακή ζώνη έως τα Κρητικά.
Επίσης συμπληρωματικά υδροδοτεί την περιοχή Τρεις, την Παστίδα και την Κρεμαστή, ενώ

υπάρχει η δυνατότητα διπλασιασμού της ποσότητας του νερού με την οποία τροφοδοτείται το δίκτυο της ΔΕΥΑΡ.

Όπως είπε ο κ. Φλεβάρης σχεδόν καθημερινά γίνονται μικροβιολογικοί και φυσικοχημικοί έλεγχοι στα διυλιστήρια και ελέγχεται η θολότητα, το ph, η οσμή, το χρώμα, το υπολειμματικό χλώριο, το υπολειμματικό αργίλιο, τα βακτήρια κ.α.

Επίσης στέλνονται δείγματα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα σε πιστοποιημένα εξωτερικά εργαστήρια. Πολλές είναι και οι δειγματοληψίες που πραγματοποιούνται από κοινού με τη ΔΕΥΑΡ και τη διεύθυνση υγιεινής στη δεξαμενή των αγίων αποστόλων.
Παράλληλα τόνισε ότι η περιοχή Θεοτόκος για την οποία υπήρξαν παράπονα και αναφορές δεν υδροδοτείται από το φράγμα Γαδουρά, όπως είχε επισημάνει την προηγούμενη μέρα και ο περιφερειάρχης.

«Το παράλογο γίνεται… κακόγουστο αστείο»
Ειδικότερα μιλώντας για το θέμα ο κ. Φλεβάρης δήλωσε τα εξής: «Το Φράγμα Γαδουρά θέτει από την αρχή της λειτουργίας του φραγμούς. Φραγμό στα ψεύδη, στη μικροπολιτική και στο λαϊκισμό. Φραγμό στο παράλογο γιατί όταν λειτουργεί η λογική που λέει ότι το μεγαλύτερο τεχνικό έργο όλων των εποχών στο Νότιο Αιγαίο συγκεντρώνει νερό για να υδροδοτηθεί η Ρόδος, το παράλογο γίνεται κακόγουστο αστείο. Δεν θα αναφερθώ σήμερα σε όσα πολύ σωστά είπε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος στη συνέντευξη τύπου για το θέμα.

Θα πω μόνο ότι θα μείνουν εκτεθειμένοι και μόνοι, όσοι κακόβουλα, φτηνά, με σκοπιμότητα και μίσος κατά του έργου που γίνεται στον τόπο μας, μόνο και μόνο γιατί γίνεται από κάποιους που δεν είναι της αρεσκείας τους. Η σημερινή τοποθέτησή μου έχει ως μόνο στόχο να ξεκαθαρίσω προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου δεν είναι μόνος.

Έχει δίπλα και μαζί του μια ισχυρή ομάδα που στηρίζει το έργο της Περιφέρειας και την αλήθεια με εντιμότητα, καθαρότητα λόγου και έργων και ενάργεια σκέψης».

Μάλιστα κάλεσε όλους τους συναδέλφους του να υπερασπιστούν το σημαντικό αυτό έργο για τον τόπο, τονίζοντας ότι ανήκει σε όλους τους κατοίκους του νησιού της Ρόδου, αναφέροντας τα εξής: «Καλώ σήμερα όλους τους συναδέλφους στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να πάρουν στην πλάτη τους και αυτοί, όποια αρμοδιότητα και αν έχουν, σε όποια παράταξη και αν ανήκουν, το μεγάλο αυτό έργο.

Το Φράγμα του Γαδουρά δεν είναι έργο μιας ημέρας ή επίτευγμα ενός ανθρώπου. Ανήκει σε όλους μας. Ανήκει στη Ρόδο, στους Ροδίτες και στα άνυδρα νησιά της Δωδεκανήσου. Ανήκει σε όσους εργάστηκαν και θα εργαστούν για τη λειτουργία του στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον».

Περί λαϊκισμού και μικροπολιτικής…
Μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι το πολύτιμο νερό πριν τη λειτουργία του φράγματος έφευγε με υπερχείλιση, στη θάλασσα. «Μήπως αυτό προτιμούσαν ορισμένοι; Νερό ίσον ζωή!

Οι μελλοντικοί πόλεμοι έλεγαν παλαιότερα, ότι θα γίνονται για το νερό. Εμείς που έχουμε τα 67.5 εκατομμύρια κυβικά νερού από το Φράγμα Γαδουρά μπορούμε να ανεχθούμε την αντίδραση και τους αντιδραστικούς να υποτιμούν, να υποβιβάζουν και να μηδενίζουν το έργο; Η απάντηση σε όλους αυτούς είναι ένα βροντερό ΟΧΙ. Υπάρχουν άνθρωποι που ότι και αν κάνει κανείς, όποιον υψηλό στόχο και αν πετύχει, θα το απαξιώσουν ή θα προσπαθήσουν να θαμπώσουν τη γνήσια λάμψη του.

Αυτή η νοοτροπία λέγεται λαϊκισμός και μικροπολιτική. Θυμίζουν ορισμένοι αντιδραστικοί που άρχισαν να υφαίνουν ιστό αράχνης γύρω από το θεμελιώδες για την υδροοικονομία μας έργο, αυτούς που μπαίνουν στο τρενάκι του τρόμου για να δουν δράκους και φαντάσματα για λίγο, αλλά που μόλις η διαδρομή που επέλεξαν τελειώσει ξαναβρίσκονται στον πραγματικό κόσμο.
Καλωσορίζω λοιπόν όλους αυτούς στην πραγματικότητα. Εδώ βρίσκεται και λειτουργεί ένα μεγάλο φράγμα από τα μεγαλύτερα που υπάρχουν σε νησιωτικές περιοχές παγκοσμίως και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να παίζει παιχνίδια εις βάρος της αλήθειας, της ανάπτυξης και της προοπτικής του τόπου μας.

Εμείς εδώ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε έργα, υποδομές και δράσεις ουσίας για τα νησιά μας, για τα παιδιά μας και για το αύριο» κατέληξε ο κ. Φλεβάρης.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη