Ο Μιχάλης Μάρθας επιμένει κομψά και νόστιμα

Ο Μιχάλης  Μάρθας επιμένει κομψά και νόστιμα

Ο Μιχάλης Μάρθας επιμένει κομψά και νόστιμα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 749 ΦΟΡΕΣ

Στο ξενοδοχείο «Lindos Mare Hotel» στον κόλπο των Βλυχών στη Ρόδο ο έμπειρος executive chef Μανόλης Κούττης βάζει ψηλά τον γαστρονομικό πήχη με στόχο να κερδίσει το απαιτητικό και ποικίλο διεθνές κοινό του ξενοδοχείου.

Εφέτος στην ομάδα του συμμετέχει ο νεαρός σεφ Μιχάλης Μάρθας (διακριθείς στο διαγωνισμό του S.Pellegrino) που ανέλαβε ως sous chef, το ala carte εστιατόριο Pelagos.

Ο Μάρθας, γεννημένος στις ΗΠΑ και με καταγωγή από την Κάλυμνο, δημιουργεί με ακρίβεια μια κουζίνα, όπου τα υλικά αποδίδουν στο μέγιστο τις ιδιαίτερες γεύσεις και τα αρώματά τους.

Signature πιάτο το «Λαβράκι σαβόρο μαγειρεμένο sous vide, παναρισμένο σε πούδρα από μελάνι σουπιάς, αρωματισμένο με δεντρολίβανο, με άγρια χόρτα και ντοματίνια, κρέμα αγκινάρας και κουλί κακκαβιάς με σκορδολούλουδα».

Γευστικό πιάτο με προσέγγιση γεμάτη ακρίβεια και χάρη, που θα το ευχαριστηθεί εξίσου κάποιος που απλώς αγαπάει την ψαροφαγία και ο εξασκημένος γκουρμέ ουρανίσκος.

Σπουδαία αρετή η διάχυτη νοστιμιά, το γευστικό βάθος και η τεχνική αρτιότητα.

Η δεξιότητα του σεφ στην μετατροπή του απλού σε εξαιρετικό διαφαίνεται και στο πιάτο «Χοιρινή κοιλιά ψημένη για 20 ώρες σε sous vide με ρατατούιγ σε μορφή κους κους, εμουλσιόν από πατάτα και ντρέσινγκ με αμύγδαλο και πετιμέζι».

Και εδώ, η διάχυτη νοστιμιά και το γευστικό βάθος είναι οι μεγάλες αρετές.

Το πιάτο, με το ρουστίκ, αποκτάει όμως κομψότητα και φινέτσα, χάρη στους ντελικάτους συνδυασμούς των συνοδευτικών υλικών με τους οποίους το πλαισιώνει ο σεφ.

(Πηγή: xrysoiskoufoi.gr)

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές