Πότε θα εφαρμοστεί ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος στην Ρόδο;

Πότε θα εφαρμοστεί ο νόμος  για την απαγόρευση του καπνίσματος στην Ρόδο;

Πότε θα εφαρμοστεί ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος στην Ρόδο;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 791 ΦΟΡΕΣ

Αυτή η ανάγκη εκφράστηκε απο τα μέλη της ΑΜΚΕ "Η Ρόδος για τη Ζωή"

Η ανάγκη να εφαρμοσθεί η νομοθεσία που αφορά την απαγόρευση του καπνίσματος σε επιχειρήσεις εστίασης, εκφράστηκε αμέσως μετά την επιτυχημένη εκδήλωση "Η Ρόδος για τη Ζωή", από τους αρμόδιους της εκδήλωσης.

Άλλωστε, θα πρέπει να σημειωθεί πως η φετινή εκδήλωση είχε διπλό σκοπό, αφού πέρα απο την εξασφάλιση ενός μηχανήματος διάγνωσης καρκίνου, αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε εκστρατεία για το παθητικό κάπνισμα, στους χώρους όπου αυτό απαγορεύεται.

Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε απο την ΑΜΚΕ "Η Ρόδος για τη Ζωή" την επόμενη ημέρα της εκδήλωσης, αναφέρονται χαρακτηριστικά:

"Για άλλη μια χρονιά χιλιάδες άνθρωποι χθες γέμισαν την πλατεία δημαρχείου φορώντας το φετινό χρώμα του Ρόδος για την ζωή! Άνθρωποι κάθε ηλικίας από διάφορα μέρη που είτε ήρθαν να δηλώσουν την υποστήριξη τους για κάποιο δικό τους άνθρωπο που παλεύει ή πάλευε με τον καρκίνο, είτε απλά συμμετέχουν στον αγώνα κατά του καρκίνου με την παρουσία τους και την υποστήριξή τους έδωσαν ακόμα ένα δυνατό παρών στον αγώνα για την Πρόληψη και Πρόβλεψη του καρκίνου.

Φέτος είχε τεθεί ένας μεγάλος στόχος, μετά από τη γνωμοδότηση του Ακτινολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, ώστε να γίνει αναβάθμιση του υπάρχοντος ακτινολογικού συστήματος η οποία και θα συμβάλει σημαντικά στην διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα.

Πρόκειται για ένα ψηφιακό ανιχνευτή FDR D-EVO διαστάσεων 43X43 ο οποίος μετατρέπει το υπάρχον αναλογικό ακτινολογικό σύστημα του ΓΝΣ σε ψηφιακό με εικόνα ανάλυσης 150 micron σε μόλις ένα δευτερόλεπτο αναβαθμίζοντας κάθετα την ποιότητα των ακτινογραφιών και την ταχύτητα ροής εργασίας και επομένως την αύξηση του αριθμού των εξεταζόμενων.

Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες αντιμετώπισης ενός εξαιρετικά επιθετικού καρκίνου με κακή πρόγνωση αφού μόνο το 15% των διαγνωσθέντων ασθενών επιβιώνει μετά την πενταετία. Κυρία αιτία καρκίνου του πνεύμονα είναι το κάπνισμα είτε ενεργητικό, είτε παθητικό.
Η αναβάθμιση του ακτινολογικού θα αφορά φυσικά σε εκατοντάδες ακτινολογικές χρήσεις ρουτίνας οι οποίες πραγματοποιούνται καθημερινά στο ΓΝΣ.

Το κόστος του εξοπλισμού συμπεριλαμβανομένων της κονσόλας ελέγχου και του ψηφιακού εκτυπωτή ανέρχεται στα 37,200 ευρώ.

Και για ακόμα μια χρονιά την εκδήλωση παρουσίασαν ο Τέρης Χατζηιωάννου και ο Κώστας Σαμιωτάκης, την προθέρμανση όπως κάθε χρόνο ο Στέργος Κουπάδης, μας τίμησαν με την παρουσία τους οι παραολυμπιονίκες και συμπολίτες μας Μιχάλης Σεΐτης και Θανάσης Μπαράκας και μας διασκέδασαν με την δική τους μουσική οι 7000 watt οι οποίοι αφιέρωσαν την τελευταία τους δημιουργία το τραγούδι «Πάμε» να αποτελέσει το μουσικό σήμα του αγώνα της «Ρόδου για την Ζωη»

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές, τα σχολεία, τους συλλόγους, τους ιδιώτες αλλά και τον καθένα από σας!
Ο στόχος 12000 μπλουζάκια επετεύχθη!
Ωστόσο σύμφωνα με τον επικεφαλής της Εθελοντικής Οργάνωσης Σάββα Σαββαϊδη ο στόχος μας για την πλήρη εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στο νησί μας παραμένει:

"Ευχόμαστε και ελπίζουμε η Εκδήλωσή μας να γίνει αφορμή έτσι ώστε να εφαρμοσθεί επιτελούς πλήρως η αντικαπνιστική νομοθεσία στο νησί . Το νομικό πλαίσιο είναι αυστηρό, η δε εφαρμογή του δεν αποτελεί καν πολιτική απόφαση αλλά απλή διοικητική υποχρέωση των τοπικών φορέων που έχουν την ευθύνη για την προστασία της Δημόσιας Υγείας στον τόπο μας.

Θα πρέπει επιτέλους κάποιοι να κάνουν το αυτονόητο δηλαδή να πράξουν το καθήκον τους. Είναι ντροπή εν έτει 2016 να γίνεται τόσο κατάφωρη καταστρατήγηση της νομοθεσίας με τρόπο που να προσβάλει το αίσθημα της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων των πολιτών.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε η Εκδήλωση του 2016 να γίνει αφορμή έτσι ώστε ακόμη και μερικοί από τους συμμετέχοντες να αλλάξουν νοοτροπία και να παρασύρουν με τη στάση τους και άλλους μαζί, κυρίως από την πλευρά των επιχειρήσεων εστίασης.
Είναι θέμα πολιτισμού.
Η Ρόδος έχει διδάξει πολιτισμό και μπορεί να το κάνει ξανά!"

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη