Καταδικάστηκε για τροχαίο δυστύχημα στη Ρόδο

Καταδικάστηκε για τροχαίο δυστύχημα στη Ρόδο

Καταδικάστηκε για τροχαίο δυστύχημα στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2319 ΦΟΡΕΣ

Είχε χάσει τη ζωή του ένα 18χρονο παλικάρι

Συνολική ποινή φυλάκισης 3,5 ετών επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε 44χρονο Βούλγαρο που κατηγορούνταν για το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε πριν από πέντε χρόνια στη διασταύρωση «Τραγουνού», με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ένα 18χρονο παλικάρι και να τραυματιστεί η 15χρονη – τότε- αδελφή του!

Σε βάρος του 44χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και χθες κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικής βλάβης, για τις οποίες κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών για το πρώτο αδίκημα και ένα έτος για το δεύτερο, δηλαδή κατά συγχώνευση 3 έτη και 6 μήνες φυλάκιση.

Συνήγορος υπεράσπισης για τον 44χρονο Βούλγαρο παραστάθηκε ο κ. Γιάννης Χριστοδούλου και πολιτική αγωγή για λογαριασμό της οικογένειας ο κ. Γιάννης Κούκουλας.

Η σύγκρουση με την νταλίκα
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το δυστύχημα σημειώθηκε πέντε λεπτά μετά τη μία το μεσημέρι τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011, επί της Ρόδου Λίνδου και συγκεκριμένα στη διασταύρωση «Τραγουνού» πριν από τ’ Αφάντου. Η νταλίκα που οδηγούσε 44χρονος αλλοδαπός από τη Βουλγαρία κινούταν επί της εθνικής οδού με κατεύθυνση από το Φαληράκι προς τη Λίνδο.

Στο σημείο της διασταύρωσης, ο 44χρονος με τη νταλίκα επιχείρησε να κάνει αναστροφή του οχήματός του, παίρνοντας – σύμφωνα με πληροφορίες- αρκετά ανοικτά τη στροφή και μένοντας στο σημείο του οδοστρώματος κάθετα για ελάχιστο χρόνο. Τόσο όσο ήταν αρκετός για να γίνει το κακό.

Την ίδια ώρα, δίκυκλη μοτοσικλέτα με οδηγό τον 18χρονο Στέφανο Πολυχρόπουλο του Αντωνίου και συνεπιβάτιδα την 15χρονη αδελφή του κατευθυνόταν από Φαληράκι προς Λίνδο.

Η σύγκρουση των δύο οχημάτων ήταν σφοδρή και αναπόφευκτη. Αμέσως στο τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου και ασθενοφόρο το οποίο και μετέφερε τους τραυματίες στο νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος του άτυχου 18χρονου δικυκλιστή, αλλά και ο ελαφρύς τραυματισμός της 15χρονης.

Ο 44χρονος οδηγός της νταλίκας συνελήφθη σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το δυστύχημα διενήργησε το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 21χρονος που κατείχε ναρκωτικά

Προφυλακίστηκαν δύο Σύριοι για μεταφορά μεταναστών

Έκλεψε τον εργοδότη του

Για πορνογραφία ανηλίκων θα δικαστεί 52χρονος Ροδίτης

Αρκετά τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στο Νότιο Αιγαίο

Διαλέξεις κι ενημερωτικές δράσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών στα σχολεία (Φωτορεπορτάζ)

Συνελήφθησαν τρία άτομα για κατοχή και διάθεση ειδών πυροτεχνίας στην Κάλυμνο και τη Λέρο

Στα «πράσα» πιάστηκε 42χρονος που έκλεβε βενζίνη με αντλία από πρατήριο