Παρέμβαση στο Ελεγκτικό για το φράγμα του Γαδουρά

Παρέμβαση στο Ελεγκτικό για το φράγμα του Γαδουρά

Παρέμβαση στο Ελεγκτικό για το φράγμα του Γαδουρά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 326 ΦΟΡΕΣ

Από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκο

Ακόμα και προσωπική επίσκεψη στο ελεγκτικό συνέδριο σκοπεύει να πραγματοποιήσει ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες, για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη υδροδότηση της Ρόδου από το φράγμα Γαδουρά.

Όπως δήλωσε χτες ο ίδιος, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας από την οικονομική επιτροπή που συνεδρίασε χτες για το θέμα, και την αποστολή του φακέλου την επόμενη εβδομάδα στο ελεγκτικό συνέδριο προς έγκριση, ο ίδιος προσωπικά θα ζητήσει να εξεταστεί το θέμα λόγω του κατεπείγοντος άμεσα.

Κι αυτό γιατί κατ’ εκτίμηση η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες διάστημα αρκετά μεγάλο, κάτι που σημαίνει ότι θα φτάσουμε στα μέσα καλοκαιριού για να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο που θα αναλάβει τη λειτουργία του φράγματος. Πάντως ο κ. Χατζημάρκος εκτιμά ότι αν ζητηθεί να εξεταστεί το θέμα όσο το δυνατό γρηγορότερα, τότε η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα τριών εβδομάδων.

Ειδικότερα μιλώντας για το θέμα στη χτεσινή συνέντευξη τύπου την ώρα που η οικονομική επιτροπή αποφάσιζε την οριστική ανάθεση του έργου, αναφέρθηκε στις άμεσες διαδικασίες και τους χειρισμούς από πλευράς περιφέρειας λέγοντας τα εξής: «Χτες ολοκληρώθηκε το στάδιο της διαδικασίας κατά το οποίο ο ανάδοχος κατέθεσε τα δικαιολογητικά, ελέγχθηκαν αυθημερόν, βγήκε επίσης αυθημερόν το πρακτικό της επιτροπής που έλεγξε τα δικαιολογητικά και σήμερα την ίδια μέρα υπογράφει ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής το πρακτικό και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής η οποία παίρνει την απόφαση κατακύρωσης.

Το μόνο που απομένει είναι να σταλεί ο φάκελος στο ελεγκτικό συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο για να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και να ξεκινήσει να δουλεύει το φράγμα.

Το φράγμα είναι η λύση στο πρόβλημα και χαίρομαι που αυτό γίνεται συνείδηση στον κόσμο γιατί έτσι είναι το σωστό. Την επόμενη εβδομάδα μόλις μεταβιβαστεί ο φάκελος στο ελεγκτικό συνέδριο εμείς θα επισκεφτούμε και το ελεγκτικό συνέδριο για να εξηγήσουμε πόσο επείγουσα είναι η ανάγκη για το νησί της Ρόδου η υδροδότησή του ώστε να μπορέσουμε να εγκαταστήσουμε άμεσα τον ανάδοχο λειτουργίας διαχείρισης και συντήρησης του φράγματος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο προσυμβατικός έλεγχος μπορεί να διαρκέσει μέχρι και ένα δίμηνο.
Όμως δεν έχουμε κανένα περιθώριο για τέτοια αναμονή.

Θα κάνουμε κάτι που δεν είναι συνηθισμένο αλλά επιβάλλεται, δε ζητάμε κάποια χάρη. Μόλις καταθέσουμε το φάκελο θα επισκεφτούμε και συγκεκριμένα εγώ προσωπικά το ελεγκτικό συνέδριο για να ζητήσω επίσπευση της διαδικασίας με κατεπείγουσα εξέταση του. μόλις μας δώσει το πράσινο φως θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος.

Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία σε ένα διάστημα τριών εβδομάδων γιατί όλοι καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα του θέματος».
Πάντως για μία ακόμα φορά ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα συμφέροντα που πολέμησαν το έργο τα οποία σύντομα θα κατονομάσει όπως είπε:

«Όποτε μιλάμε για συμφέροντα το μυαλό μας πηγαίνει στα οικονομικά συμφέροντα τα οποία αποτυπώνονται στις εταιρίες που συμμετέχουν σε μια διαδικασία και έχουν κάθε δικαίωμα συμμετοχής και εξέτασης της διαδικασίας, όμως στην περίπτωση αυτή της δικής μας υπάρχουν στοιχεία που μας δημιουργούν.

Έχουμε όμως ισχυρές έως βάσιμες υποψίες ότι δεν είναι μόνο οικονομικά τα συμφέροντα είναι και λίγο πολιτικά και θα τα κατονομάσω ευθύς αμέσως μόλις συμπληρώσω όλες τις ψηφίδες σε αυτό το μωσαϊκό» κατέληξε ο κ. Χατζημάρκος.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου