Αμερικανοί οι περισσότεροι επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων

Αμερικανοί οι περισσότεροι επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων

Αμερικανοί οι περισσότεροι επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 630 ΦΟΡΕΣ

Οι Αμερικανοί τουρίστες είναι εκείνοι που κατατάσσονται στην πρώτη κατηγορία, των επισκεπτών οι οποίοι έρχονται στη Ρόδο με κρουαζιερόπλοια όπως δείχνουν τα στοιχεία και μάλιστα η διαφορά από τουρίστες άλλων χωρών, είναι αρκετά μεγάλη.

Ειδικότερα σύμφωνα με όσα κατέγραψε το γραφείο ασφαλείας στο λιμάνι της Ρόδου, από τις αρχές του χρόνου μέχρι και σήμερα ήρθαν με τα κρουαζιερόπλοια στο νησί μας 13.615 Αμερικάνοι τουρίστες, ενώ στη δεύτερη θέση κατατάσσονται οι τουρίστες από τη Γερμανία και στην τρίτη οι τουρίστες από την Αγγλία.

Τους ακολουθούν οι τουρίστες από το Ισραήλ, ενώ τις υπόλοιπες θέσεις καταλαμβάνουν οι Καναδοί, οι Ιταλοί, οι Γαλλοι, οι Αυστραλοί και οι Ισπανοί.

Πιο αναλυτικά από τις αρχές του χρόνου μέχρι και χτες στο πλαίσιο κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, επισκέφθηκαν το νησί μας:
- Αμερικάνοι: 13.615
- Γερμανοί: 6.978
- Άγγλοι: 5.964
- Ισραηλινοί: 5.009
- Καναδοί: 2.297
- Ιταλοί: 2.309
- Γάλλοι: 2.303
- Αυστραλοί: 2.224
- Ισπανοί: 2.125

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι Αμερικάνοι κατατάσσονται με μεγάλη διαφορά στην πρώτη θέση, κάτι που παρατηρείται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Οι τουρίστες από χώρες της Ευρώπης βρίσκονται πολύ πίσω, ενώ στα αξιοσημείωτα είναι το ολοένα αυξανόμενο ρεύμα τουριστών από το Ισραήλ, καθώς έχει πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των προσεγγίσεων για το Golden Iris που τους μεταφέρει στο νησί μας και μάλιστα διανυκτερεύει στη Ρόδο.

Πάντως θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι Αμερικανοί τουρίστες είναι και οι καλύτεροι όσον αφορά την εισοδηματική τους στάθμη, καθώς έρχονται στην Ελλάδα ξοδεύοντας πολλά χρήματα για τις διακοπές τους. Στην ίδια κατηγορία αν και λιγότεροι αριθμητικά κατατάσσονται τόσο οι Καναδοί όσο και οι Αυστραλοί τουρίστες που επίσης έρχονται από μακρινές χώρες στην πατρίδα μας για ταξίδια στην περιοχή καθώς είναι επίσης υψηλής εισοδηματικής στάθμης.

Το κρουαζιερόπλοιο VenturaΤο κρουαζιερόπλοιο Ventura


Έρχονται για πρώτη φορά
Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κρουαζιεροπλοίων στη Ρόδο το μήνα Μάιο, αυτός είναι μειωμένος σε σχέση με πέρσι, αν και τα πλοία που έρχονται πλέον είναι μεγαλύτερης χωρητικότητας.
Μάλιστα μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα καταπλεύσουν για πρώτη φορά στη Ρόδο, και δύο κρουαζιερόπλοια ενώ συνολικά ο Μάιος περιλαμβάνει τον κατάπλου για πρώτη φορά πέντε κρουαζιεροπλοίων.

Ξεχωρίζει το κρουαζιερόπλοιο Ventura της εταιρίας P&O που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει μέχρι και 3.500 τουρίστες, ενώ οι αξιωματικοί και το πλήρωμα ανέρχονται σε 1226 άτομα. Με μήκος 291 μέτρα και πλάτος 36 διαθέτει 15 καταστρώματα και 1.546 καμπίνες. Συγκεκριμένα διαθέτει 28 σουίτες 12 εστιατόρια, 11 μπαρ 4 πισίνες 6 υδρομασάζ, θέατρο, γήπεδο μπάσκετ και βόλει, γήπεδο τένις και μίνι γκολφ κ.α. Ανήκει στην κατηγορία των πολυτελών κρουαζιεροπλοίων και απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες καθώς διαθέτει χώρους και ειδικά προγράμματα και δραστηριότητες για παιδιά από 2 έως 17 ετών.

Το Ventura θα καταπλεύσει στη Ρόδο την Τρίτη 23 του μήνα στις 9 το πρωί προερχόμενο από τον Πειραιά και θα παραμείνει στο λιμάνι μας μέχρι και τις 6 το απόγευμα που θα αναχωρήσει για τη Σαντορίνη.

Το Thomson Dream αναμένεται τη Δευτέρα 22 Μαΐου στις 8 το πρωί από τη Σαντορίνη και θα αναχωρήσει στις 5 το απόγευμα για τα Χανιά. Έχει μήκος 204 μέτρα πλάτος 29 και μπορεί να μεταφέρει μέχρι 1.506 άτομα, ενώ διαθέτει 600 άτομα πλήρωμα.
Επίσης θα πρέπει να επισημανθεί ότι η μέρα με τη μεγαλύτερη κίνηση στο λιμάνι της Ρόδου αυτό το μήνα θα είναι η 31η Μαΐου καθώς αναμένονται 4 κρουαζιερόπλοια.

Τέλος σε ό,τι αφορά την κίνηση του Ιουνίου αυτή θα είναι ακόμα μικρότερη καθώς σύμφωνα με το πρόγραμμα το οποίο όμως αναμένεται να τροποποιηθεί έχει καταγραφεί ο απόπλους μόλις 28 κρουαζιεροπλοίων και από ότι φαίνεται ο φετινός Ιούνιος θα έχει τη μικρότερη κίνηση στην κρουαζιέρα.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο