Πιστοποίηση για το ροδίτικο μελεκούνι

Πιστοποίηση  για το ροδίτικο μελεκούνι

Πιστοποίηση για το ροδίτικο μελεκούνι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 615 ΦΟΡΕΣ

Πιστοποίηση, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναμένεται ν’ αποκτήσει το ροδίτικο μελεκούνι.

Το μελεκούνι, έχει ήδη χαρακτηριστεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως προϊόν προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης.
Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται -με πρωτοβουλία της Περιφέρειας – οι αντίστοιχες διαδικασίες πιστοποίησης για τα λόπια της Κατταβιάς και το κρασοτύρι της Κω, για τα οποία ωστόσο έχουν υποβληθεί ενστάσεις.

«Υπάρχουν ενστάσεις, έχουν ζητηθεί παρατηρήσεις από την Περιφέρεια, αλλά πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλό σημείο» δήλωσε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζανεττίδης.

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές