Στο νέο του σπίτι στη Γερμανία ζει ο Μήτσος

Στο νέο του σπίτι  στη Γερμανία ζει ο Μήτσος

Στο νέο του σπίτι στη Γερμανία ζει ο Μήτσος

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1453 ΦΟΡΕΣ

Στο σπίτι του Ralf και της Anke στο Heinsberg ζει πλέον ο Μήτσος, το σκυλί από τη Ρόδο που στάλθηκε πριν μερικές μέρες για υιοθεσία στη Γερμανία από το σύλλογο Paws and Claws.

Το ζευγάρι δεν έχει παιδιά και ούτε άλλα κατοικίδια στο σπίτι του, όμως του αρέσουν τα σπορ και ειδικά η πεζοπορία στην οποία ο Μήτσος θα τους συνοδεύει, ενώ θα πηγαίνει και μαζί με το νέο του αφεντικό που είναι αυτοαπασχολούμενος, στην εργασία του.

Το σκυλί έμεινε για ένα διάστημα σε χώρο ειδικής προσαρμογής στο σπίτι της Anne Evers πριν πάει στη νέα του οικογένεια, μία διαδικασία που συνηθίζεται στη Γερμανία προκειμένου τα ζώα που υιοθετούνται και τα οποία είναι συνήθως αδέσποτα, να μαθαίνουν κάποιους βασικούς κανόνες διαβίωσης μαζί με τους ανθρώπους.

Τέτοια σπίτια προσαρμογής υπάρχουν πολλά και όσοι ασχολούνται με αυτά τα ζώα είναι εθελοντές που έχουν στενή συνεργασία με τις οργανώσεις και τους συλλόγους που αναλαμβάνουν την προώθηση υιοθεσίας ζώων στο εξωτερικό.

Σε αυτά οι νέοι ιδιοκτήτες συναντούν τα ζώα και περνούν κάποιες ώρες μαζί τους ώστε να πάρουν και την τελική απόφαση για το αν θα τα υιοθετήσουν.

Ο Μήτσος, ήταν ένα από τα σκυλιά φύλακες του φυτωρίου της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου και έφυγε για τη Γερμανία πριν μερικές μέρες.

Το σκυλί, ήταν αδέσποτο και βρέθηκε πριν δύο χρόνια από το διευθυντή του φυτωρίου Νίκο Ρένεση να περιφέρεται στην περιοχή. Κάποιος το είχε εγκαταλείψει και το ζώο σε κακή κατάσταση γεμάτο παράσιτα, πεινασμένο, φοβισμένο και ταλαιπωρημένο ήταν αμφίβολο αν θα ζούσε.

Ο κ. Ρένεσης το πήρε στο φυτώριο, το περιέθαλψε, και το κράτησε μαζί με τα άλλα σκυλιά που υπήρχαν στις εγκαταστάσεις του.

Πρόσφατα ο σύλλογος Paws and Claws φωτογράφησε το Μήτσο, και ανήρτησε τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα σε ιστοσελίδα για υιοθεσία ζώων στο εξωτερικό.

Μία οικογένεια από τη Γερμανία είδε τις φωτογραφίες και έδειξε ενδιαφέρον να το πάρει… Έτσι άρχισαν οι προετοιμασίες για το ταξίδι του Μήτσου ο οποίος απέκτησε διαβατήριο, και όλα τα απαραίτητα χαρτιά για να φύγει από τη Ρόδο.

Έτσι το μέλος της διοίκησης του συλλόγου Paws and Claws, Ράνια Βαφειάδου καθώς και ο κ. Ρένεσης, πήραν το σκυλί στο αεροδρόμιο, ετοίμασαν τα χαρτιά που χρειάζονταν και ο Μήτσος έφυγε για το Ντίσελντορφ.

Σήμερα ζει με τη νέα του οικογένεια ένα ζευγάρι γύρω στα 45 που αγαπά τα ζώα και είναι πρόθυμο να του προσφέρει μία νέα ζωή.

Το παράδειγμά τους ακολουθούν καθημερινά και πολλοί άλλοι, ενώ ειδικά στη Ρόδο υπάρχουν και θα μπορούσαν να υιοθετηθούν δεκάδες αδέσποτα σαν το Μήτσο, που αναζητούν σπίτι και ανθρώπους υπεύθυνους να τα φροντίζουν, όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στο νησί μας.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη