Ρόδος: Μια ξεχωριστή γιορτή με την παρουσία του Νίκου Γκάλη

Ρόδος: Μια ξεχωριστή γιορτή με την παρουσία του Νίκου Γκάλη

Ρόδος: Μια ξεχωριστή γιορτή με την παρουσία του Νίκου Γκάλη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2143 ΦΟΡΕΣ

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής, με αφορμή τη γιορτή της Ελληνικής σημαίας, παραμονή της επετείου του «ΟΧΙ», εκπαιδευτικοί και μαθητές της ΣΤ’ τάξης, παρουσίασαν μια πολύ ξεχωριστή γιορτή.

Επίσημος καλεσμένος του σχολείου ήταν ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους παίκτες, ένας θρύλος του μπάσκετ, ο οποίος από τις 8 Σεπτεμβρίου του 2017 ανήκει πλέον στο Naismith Hall of Fame, ο δικός μας Νίκος Γκάλης, ο Νίκος Γεωργαλής, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, από τον Άγιο Ισίδωρο.


Μεγάλη ήταν η αγωνία και η λαχτάρα των παιδιών να συναντήσουν τον κορυφαίο παίκτη και όταν ο Γκάλης εμφανίστηκε στο σχολείο, επικράτησε μεγάλος ενθουσιασμός. Δυνατές ζητωκραυγές, πανό και ζωγραφιές, ειδικά σχεδιασμένες για αυτόν, κουνιόντουσαν στον αέρα, ενώ τα περισσότερα παιδιά προσπαθούσαν να τον αγκαλιάσουν και να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί του.

Τον μεγάλο Έλληνα αθλητή υποδέχθηκαν στο σχολείο, η Διευθύντρια κ. Αικατερίνη Σοκορέλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Μπάρδος, ο αντιπρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Κρεμαστής κ. Δημήτρης Κοκκάρης, που είναι και πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, η Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Ν. Δωδεκανήσου κ. Αδαμαντία Φατσέα, ο κ. Παναγιώτης Σταμάτης, τ. Δ/ντης του σχολείου, επίκουρος καθηγητής του Παν/μιου Αιγαίου, ο κ. Νίκος Κεφαλάκης τ. Δ/ντής του σχολείου, το εκπαιδευτικό προσωπικό και πλήθος κόσμου από γονείς, παλιούς μαθητές και αρκετούς συντοπίτες, που ήθελαν να θαυμάσουν από κοντά το είδωλό τους.


Ο Νίκος Γκάλης απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό, συνομίλησε με τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τον υπόλοιπο κόσμο και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Έγινε αναφορά στο έργο του Νίκου Γκάλη και στα όσα προσέφερε στο ελληνικό μπάσκετ, με το ήθος και το ταλέντο του, εμπνέοντας χιλιάδες κόσμου και κυρίως παιδιά, να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και το μπάσκετ. Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ’ Τάξης παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στην πορεία του μεγάλου αθλητή, αναφέροντας γεγονότα από την αρχή της καριέρας του, έως τη μέγιστη διάκρισή του, την είσοδό του στο πάνθεον του παγκοσμίου μπάσκετ στο Hall of Fame.

Ο Νίκος Γκάλης παρακολούθησε με προσοχή την παρουσίαση και τα βίντεο που ετοίμασαν τα παιδιά, με στιγμιότυπα από σημαντικά παιχνίδια της καριέρας του και δεν έκρυψε τη συγκίνησή του. Μίλησε στα παιδιά για το πόσο σημαντικός είναι ο αθλητισμός, τα οφέλη που προσφέρει στον άνθρωπο και τα προέτρεψε να τον βάλουν στη ζωή τους και να μην σταματήσουν να αθλούνται αν θέλουν να είναι υγιή, χαρούμενα και ευτυχισμένα.

Εκ μέρους του σχολείου η κ. Αικατερίνη Σοκορέλου, πρόσφερε στον Νίκο Γκάλη μια αναμνηστική κεραμική πλακέτα, που απεικονίζει τον Διαγόρα με τα παιδιά του. Εκ μέρους του τοπικού συμβουλίου Κρεμαστής ο κ. Δημήτρης Κοκκάρης του πρόσφερε μια εικόνα της Παναγίας Καθολικής. Εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων η κ. Μαρία Στεργενάκη του πρόσφερε μια ανθοδέσμη.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου, το ΔΟΠΑΡ, τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Δωδεκανήσου, τη Σχολική Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής Νομού Δωδεκανήσου κ. Αδαμαντία Φατσέα με την ΟΦΑ Δωδ/σου και τον εκπαιδευτικό ΦΑ του Σχολείου κ. Βαγγέλη Αθανασιάδη με την ευκαιρία της φιλοξενίας του Νίκου Γκάλη στη Ρόδο από τον ΑΟ Πήγασος.

Αφιέρωμα στην εκδήλωση του Σχολείου πρόβαλε η ΕΡΤ 1 στα αθλητικά των ειδήσεων, στην εκπομπή «Basket League Show» και την «Αθλητική Κυριακή» το Σάββατο 28 Οκτωβρίου και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017.

Αποσπάσματα από την επίσκεψη στο: http://webtv.ert.gr/athlitika/28okt2017-basket-league-show-16-00-18-30/ (στα 06:00 λεπτά)

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη